興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:牛棚吹水站~只想靠兩手向理想揮手~Part106~好友搭棚

如果再拖落去,一定越來越多人反對佔中,因影響佢地搵食日常生活。。。
689真係厚顏無恥的縮頭烏龜。。。
暴力唔得就玩消耗內訌!
如果要作較長期抗爭,要搵地方減低對巿民日常生活影響先得。

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:牛棚吹水站~只想靠兩手向理想揮手~Part106~好友搭棚

學校幾條5毛家長完全污染緊個whatsapp群組有D咁嘅大6思維,仲分享如何幫自己仔女洗腦,勁過刮民教肉

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

引用:Quote:超級特務 發表於 14-9-30 09:49 成個

原帖由 AnnaFlower 於 14-09-30 發表
應該揾689傾至啱.
佢同林鄭仲等緊習生指示

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:如果再拖落去,一定越來越多人反對佔中,因

原帖由 超級特務 於 14-09-30 發表
如果再拖落去,一定越來越多人反對佔中,因影響佢地搵食日常生活。。。
689真係厚顏無恥的縮頭烏龜。。。
...
我阿媽㷛住cctvb,今朝同我講話係學生搞事,佢話佢唔係睇啞視架

死喇,原來cctvb响老人家眼中係正義㗎

Nz,你早幾日話60幾蚊有cable new响邊申請?

琥珀宮

引用:學校幾條5毛家長完全污染緊個whatsapp群組

原帖由 牛精仔 於 14-09-30 發表
學校幾條5毛家長完全污染緊個whatsapp群組有D咁嘅大6思維,仲分享如何幫自己仔女洗腦,勁過刮民 ...
哈哈。。。
我62,99仲話佔中俾警察擲催淚彈抵死。。。我老公話佢地係愚民,唔好同佢地拗,反正唔會明。
我媽仲詭異,話689好慘,做官做到咁慘情,成日俾人鬧。。。
我唔會怪佢地,皆因溝通唔到。

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 超級特務 於 14-09-30 發表如

我阿媽㷛住cctvb,今朝同我講話係學生搞事,佢話佢唔係睇啞視架

死喇,原來cctvb响老人家眼中係正義 ...
望下你樓下

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 牛精仔 於 14-09-30 發表我阿

望下你樓下

我開始明白,响有故事設計嘅新聞環境底下D人係點諗野。

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:MK不宜久留,無警狀態,又傳言四起,以689

MK不宜久留,無警狀態,又傳言四起,以689為人,有咩做唔出?
我一陣要出一出雅蘭。

有無人知重有咩需要?

翡翠宮

牛精仔 發表於 14-9-30 09:59

死喇,原來cctvb响老人家眼中係正義 ...
啦, 即係咁, 我睇無線既, 但我唔覺得TVB 係報導上有偏頗
同樣, 我C6睇CABLE NEWS, 但佢完全政治0興趣, 放催淚彈果晚, 佢仲夠彊出CWB 打波~~~

我阿媽, 昨日上來整野比我食, 見我係屋企著住件長袖黑衫, 比佢話我痴Q左, 1話熱死, 2話戇居, 3重申反對學生運動, 覺得佢地係暴民, 被利用, XYZ云云. 而我阿媽, 係唔睇TVB, 只睇J2 同PEARL~~~

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chan803+於+14-09-30+發表可

成個公海都係!
難怪俾高登仔恥笑。。。
Anyway,警隊今次俾689,曾生累死。。。
即係你肚餓,佢比衫你著。

琥珀宮

引用:Quote:牛精仔 發表於 14-9-30 09:59 我阿媽

原帖由 JunichiOkada 於 14-09-30 發表
啦, 即係咁, 我睇無線既, 但我唔覺得TVB 係報導上有偏頗
同樣, 我C6睇CABLE NEWS, 但佢完全政治0興趣, 放催 ...
Cctvb新聞最高招就係令人覺得中立有响現場再見到佢D報導都知側埋一大邊,選擇性將某D畫面放大,同cable 同 now兩面都播完全一個天一個地。

翡翠宮

超級特務 發表於 14-9-30 10:00
哈哈。。。
我62,99仲話佔中俾警察擲催淚彈抵死。。。我老公話佢地係愚民,唔好同佢地拗,反正唔會明。
我 ...
喂, 我想講, 我FAMILY 裡所有老一輩既全部都好似你面對既情況咁.
當然我地做細既, 心裡更係覺得唔對路, 但唔會頂撞.

但真係估唔到, 佢地全部都係咁諗, 而佢地唔係D咩0.5 OR B6~~~

翡翠宮

牛精仔 發表於 14-9-30 10:12
Cctvb新聞最高招就係令人覺得中立有响現場再見到佢D報導都知側埋一大邊,選擇性將某D畫面放大,同 ...

你有你相信, 我有我繼續支持~~~~~~
(唔好小丙我呀~~~)

翡翠宮

jolo 發表於 14-9-30 10:07
我一陣要出一出雅蘭。

有無人知重有咩需要?
以我所知, 好似眼罩最為急需, 但真係好難買到~

琥珀宮

引用:Quote:超級特務 發表於 14-9-30 10:00 哈哈

原帖由 JunichiOkada 於 14-09-30 發表
喂, 我想講, 我FAMILY 裡所有老一輩既全部都好似你面對既情況咁.
當然我地做細既, 心裡更係覺得唔對路, 但 ...
老一輩係咁好正常,一來讀得書少,二來以年捱過苦,為口奔馳,得鬼閒理咁多嘢咩?
佢地心目中最重要是溫飽,我好理解亦唔會怪佢地。

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

引用:Quote:牛精仔 發表於 14-9-30 10:12 Cctvb

你有你相信, 我有我繼續支持~~~~~~
(唔好小丙我呀~~~)
你支持邊個男主播先

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 JunichiOkada 於 14-09-30 發

Cctvb新聞最高招就係令人覺得中立有响現場再見到佢D報導都知側埋一大邊,選擇性將某D畫面放大,同 ...
CCTV講黎講去幾篤屁,update 又慢,我宜家睇 NOW,仲有我最愛男主播李臻

JunichiOkada  呢個識貨~~~  發表於 14-9-30 10:27
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

引用:Quote:jolo 發表於 14-9-30 10:07 我一陣要

以我所知, 好似眼罩最為急需, 但真係好難買到~
眼罩係完全缺,不過今朝聽晴朗,潘小陶帶眼罩都冇用,防5到催淚彈。

佢個記者朋友大脾中彈,仍堅守攝影崗位。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 超級特務 於 14-09-30 發表成

原帖由 jolo 於 14-09-30 發表
即係你肚餓,佢比衫你著。
9588咪就係呢隻

你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 牛精仔 於 14-09-30 發表Cctv

CCTV講黎講去幾篤屁,update 又慢,我宜家睇 NOW,仲有我最愛男主播李臻

...
Hahahaha.....真識揀

首頁

尾頁

跳至