自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

冬兒.. 發表於 14-10-12 04:14
回覆 hongkonger2014 的帖子

講極唔明人會唔會係你??講到地鐵站好似7仔咁總有一個站係身邊???講明你 ...
留返啖氣暖肚罷啦!唔好浪費時間同佢地傾喇。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 hongkonger2014 的帖子講極唔明人會唔

原帖由 冬兒.. 於 14-10-12 發表

講極唔明人會唔會係你??講到地鐵站好似7仔咁總有一個站係身邊???講明你 ...
e d 新國民係不食人間煙火,住係自我中心入面架,又點會明塵世間既事?

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:冬兒.. 發表於 14-10-12 04:14 回覆

原帖由 mowaiyan11 於 14-10-12 發表
係囉, 成日用歪理justify 自己d 行為, 人地做咩都係有陰謀。

禁止訪問

引用:回覆 caryfox 的帖子咁多位家長 請不要被電

男爵府

回覆:BoBoCute 的帖子

安全啲,示威一發不可收拾,如果萬一有事發生,你又話政府呢樣嗰樣。

伯爵府

原帖由 hongkonger2014 於 14-10-12 發表

回覆 caryfox 的帖子
你無坐過地鐵嗎?要小朋友同大人一齊迫地鐵,我返工係九龍塘上車,都要等8班先上到車,係迫上。叫小朋友都迫?

子爵府

原帖由 hongkonger2014 於 14-10-12 發表

新國民, 你係咪每日都揸車來回中環至銅鑼灣先? 我公司車就日日係咁, 上午下午都係咁來回, 係呀, 只封大路, 但得條山路咁多車行, 唔塞架? 人地住半山就係豬, 你搭地鐵就王? 人地點解住半山先? 自己有本事買半山都要比人批鬥, 唔係呱?

公爵府

引用:Quote:原帖由 bobosweet 於 14-09-30 發表

原帖由 Protea 於 14-09-30 發表
如果唔停課有咩混亂咪又係入政府數。算吧啦! 乜野都係政府錯架啦!
刀都冇两边利。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

有地鐵又如何? d 家長唔洗返工咁得閒湊返學?講緊既係搭校巴o個班,你唔係想叫一個跟車姨姨帶十幾個細路仔搭地鐵再行返學呀? d 書包又重,人多走失邊個負責?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

冬兒.. 發表於 14-10-12 04:14

我直接問了幾個跟小學校車ee,
她們也說返學時間只是輕微塞車,

但放學就認真塞車!

子爵府

caryfox 發表於 14-10-12 08:25
我直接問了幾個跟小學校車ee,
她們也說返學時間只是輕微塞車,
但如果唔停課,個個中小學照常返學,個個改行山路就塞爆啦,返工既好多都提早出門口

子爵府

mowaiyan11 發表於 14-10-12 06:26
佢地真係覺得無問題先係好野

首頁

尾頁

跳至