自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

要做都好易...放且last service我都做唔少...空姐唔介意ge話...舉手之勞je...當做件好事lor...對我嚟講冇咩大不了:) 至於你話食食下飛機餐見到佢個口同鼻流D血水出黎...有common sense都知...包得屍ge話都會用紗布或棉花塞晒身體所有腔穴...男ge塞鼻孔、耳孔、口、肛門;女:鼻孔、耳孔、口、肛門、陰道...咁有點會流血水呢

原文章由 purplechili 於 08-2-16 01:47 發表
講就易!冇咗氣息je.....
真係發生係你身邊,仲要係長途機,有冇咁大方地睇住屍變都話無所謂?行出行入去廁所要經過佢?突然遇氣流佢挨左落你到?食食下飛機餐見到佢個口同鼻流D血水出黎??? ...

[ 本文章最後由 monchan 於 08-2-16 13:29 編輯 ]

男爵府

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

尊重先人
但迫人坐佢旁邊
又有冇尊重個活人?
我一定唔會肯

珍珠宮

畀面勳章

我估國泰會訓練空姐會將條屍包好d卦
全部包住, 遮晒個樣, 坐好d, 用belt固定係座位, 咪當放左件行李
最好比條屍坐番個窗口位, 隔離乘客出入唔洗叫佢借過

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

飛機上有邊度有位可以俾佢攤條屍出黎,除晒衫褲內衣黎塞棉花?

原文章由 monchan 於 16/2/2008 13:20 發表
要做都好易...放且last service我都做唔少...空姐唔介意ge話...舉手之勞je...當做件好事lor...對我嚟講冇咩大不了:) 至於你話食食下飛機餐見到佢個口同鼻流D血水出黎...有common sense都知...包得屍ge話都會用紗布或 ...

大宅

我諗d空姐先最驚喎,因為要河落手落腳做嘛!

原文章由 Elefant老婆 於 08-2-16 13:54 發表
飛機上有邊度有位可以俾佢攤條屍出黎,除晒衫褲內衣黎塞棉花?

男爵府

報導講呢個袋是會露出個頭的, 因為空姐無權宣佈死亡, 而且為免同行者一時間接受唔到, 所以是唔會封住個頭, 塞綿花等更加唔可能.

珊瑚宮

大宅

如果真係咁, 我諗我唔得, 一世都會記住
但放係廁所又真係唔係太好
點解諗到呢件事, 又唔加多個"停屍間", 咁咪對大家都好, 又唔會有人投訴

大宅

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁我寧願好似air babylon咁講, 一係放入廁所扮out of service, 一係聞oxygen mask扮昏迷, 一係用個大ski bag笠住扮行李坐一個位
總好過突個頭出黎丫, 咁恐怖!!!!!!!!!!
原文章由 lovebobo 於 08-2-16 09:41 PM 發表

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我姪仔剛剛入左國泰受訓,佢話而家學緊打包死屍
快樂可人兒
:-DResults:

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 claudia 於 08-2-16 13:36 發表
小時住處附近有條有好多長生店的街, 我細細個, 應該未夠10歲, 有日返學見到有人揹住一張椅, 上面坐左個面貼紅紙的人. 當時我仲細唔知乜事, 但見到個人唔郁又貼左紙都驚一驚. 大左想想下先知果個人應該係....

呢 ...

嘩, 你呢個經歷都好恐怖喎!!

我細果返大6, 坐車個陣見過一個阿伯係條路度踩單車, 單車尾擺左一副棺材(好薄身既) 打橫放, 我心諗, 阿伯咁好技術既?!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章

呢個都係較為理想的做法。

原文章由 shio 於 08-2-16 11:35 發表
最好最尾嗰行SET行黑布簾, 有起事時安排同尾行乘客換位, 然後安放遺體係尾行, 拉上布簾, 對死者來說比放係洗手間尊重D, 乘客都無咁驚嚇.....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我真係冇common sense架!
段野寫到防止C水流出,就將C體放入C袋處理。
我只係用平常人心態去睇呢件事,影響到你的話,好抱歉!

原文章由 monchan 於 08-2-15 21:20 發表
要做都好易...放且last service我都做唔少...空姐唔介意ge話...舉手之勞je...當做件好事lor...對我嚟講冇咩大不了:) 至於你話食食下飛機餐見到佢個口同鼻流D血水出黎...有common sense都知...包得屍ge話都會用紗布或 ...

大宅

我工作上都處理過不少dead bodies(無一千都有幾百), 就算夜班一個人對「他們」也不怕。但要我坐飛機時旁邊有一個「先」人, 我都唔制

其實就算在醫院, 一個人去世都會將床邊的布簾拉埋, 一方面尊重逝者和家人不想被看(和私隱)的權利, 一方面也尊重其他訪客和病人不想看的權利;想不到國泰居然要人貼錢買難受。:;pppp:

首頁

尾頁

跳至