親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 Diamond 於 08-2-20 17:10 發表

如果你地去旭山動物園,記得試下佢地個黑色果隻墨魚包,幾好味架,仲有燻蛋(個樣似烚蛋咁)

http://f20.yahoofs.com/hkblog/3uCz1U6RGB7B_uSW05VG_2/blog/ap_20080215102452768.jpg?ib_____DJ.boCABB

http://f20.yah ...

thx~! 如果你唔提, 我一定唔會買o黎試, 因為個賣相真係有d......

複式洋房

no la, 係 2 個唔同的駅.

札幌
札沼線(北海道医療大学行)2008/02/21
14:20~14:31 [11分]
7.2km220 円
新琴似

我通常係 e 度找搭車資料.
http://www.jorudan.co.jp/norikae/norimap.html

原文章由 pakyu0429 於 08-2-21 12:17 發表

thx~!

我見jr個路條圖得一個叫"琴似"係咪即係"新琴似"?

伯爵府

我明天就上機喇, 好緊張呀, 因為今次帶埋阿女

伯爵府

hi jeffhei,
吾係好明, 咁即係如果由點去呀, 搭咩野線既jr lei?
原文章由 jeffhei** 於 08-2-21 13:23 發表
no la, 係 2 個唔同的駅.

http://www.jorudan.co.jp/norikae/images/k_de.gif札幌 http://www.jorudan.co.jp ...

男爵府

原文章由 Little_cy 於 08-2-21 13:52 發表
我明天就上機喇, 好緊張呀, 因為今次帶埋阿女

祝你一家一路順風, 玩得開心d呀!!!

咁你而家個plan係點呀?

伯爵府

你地會吾會買day pass?

男爵府

Sorry, 我記錯, 睇番個blog先記起係2980yen/ px, 5xxx 兩個人先啱:lol: 仲有, 提議你去tst 星光行(好似)JAL攞本coupon book, 係人都攞得& foc既, 內有好多coupon, 仲有8折"shabu禪"添(2006年就有, e+ not sure), 如果有就好抵:loveliness:

原文章由 pakyu0429 於 08-2-21 12:19 發表

yes~! 係果到tokyu inn!

5xxx yen, 咪=hk$3xx, 都唔平bor!
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

男爵府

原文章由 Little_cy 於 08-2-21 14:19 發表

JR pass? no la~! 我估我唔會成日坐~!

到左機場, 我有車來回返hotel~!
係我第2日同去旭川果日用得多d, 其餘時間都應該唔坐, 我又唔想拖住個囡上上落落, 好煩~!

伯爵府

Day 1 – arrive around 6:15, 攪掂曬酒店, 去食野, 跟著附近行下; 1 去小樽;
– kiroro ; 1 day 留係扎幌, shop around, how about you

原文章由 pakyu0429 於 08-2-21 14:16 發表

祝你一家一路順風, 玩得開心d呀!!!

咁你而家個plan係點呀?

男爵府

原文章由 ChristyBBmama 於 08-2-21 14:21 發表
Sorry, 我記錯, 睇番個blog先記起係2980yen/ px, 5xxx 兩個人先啱:lol: 仲有, 提議你去tst 星光行(好似)JAL攞本coupon book, 係人都攞得& foc既, 內有好多coupon, 仲有8折"shabu禪"添(2006年就有, e+ not sure), 如 ...

真係thx晒呀!!!!! 今晚去星光行睇睇!

子爵府

原文章由 pakyu0429 於 08-2-21 12:23 發表

thx~! 如果你唔提, 我一定唔會買o黎試, 因為個賣相真係有d......

係呀,個賣相係差少少,我大仔都唔吼,但細仔就食得好滋味,包入面d餡都有墨魚架!不過我覺得最好食都係隻蛋

btw企鵝巡遊11點開始,動物園好似10點半開門,你地一去到好去霸定位,跟住大圍日本人行就應該無死,因為日本人好知訂,佢地個個都係第一時間去霸位,我地行遲幾步d好位已經比日本人霸哂!霸到靚位(路邊位)影相都靚d架

[ 本文章最後由 Diamond 於 08-2-21 15:10 編輯 ]

男爵府

有隻叫小樽welcome pass, 好似千幾yen, 有jr 來回小樽車票(可出出入入) + 1張市內地鐵pass, 我記得幾抵買, 記住要用passport先買到

原文章由 Little_cy 於 08-2-21 14:19 發表

[ 本文章最後由 ChristyBBmama 於 08-2-21 23:17 編輯 ]
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

別墅

去小樽記得要去食濠雪烏冬, 好"煙un", yummy!!

伯爵府

濠雪烏冬, where is it ar
原文章由 cocomints 於 08-2-21 15:35 發表
去小樽記得要去食濠雪烏冬, 好"煙un", yummy!!

別墅

係"出拔小路", 店名就叫濠雪, 個到是一個集合了好多食店o既地方, 間鋪地方細細, 仲可以睇住老板娘即叫即整.

出拔小路
地址:小樽市色內一丁目一番地
營業時間:大部分為11:00am-10:00pm
前往方法:於小樽站下車步行約十分鐘可達

另外你會唔會去白之戀人工場, 附近有間迴轉壽司店好好食, 去開可以一試.

別墅

pakyu0429

我行過睇到tokyu inn幾新幾四正,住完番來話我知裡面得唔得ah?

伯爵府

吾記得買insurance ar, 有冇好介紹呀

男爵府

原文章由 KawaiMa 於 08-2-21 23:14 發表
pakyu0429

我行過睇到tokyu inn幾新幾四正,住完番來話我知裡面得唔得ah?

OK~!

男爵府

原文章由 Little_cy 於 08-2-21 23:19 發表
吾記得買insurance ar, 有冇好介紹呀

仲未買insurance? 你出發啦wor!

我今次買CX holiday嘅package就包埋~!

其實我上年12月果陣已經報左團去北海道, 點知臨出發前兩日, 阿囡突然發高燒入左醫院, 成個trip要留o向醫院去唔到! 好彩買左保險就可以claim返全個團費!

首頁

尾頁

跳至