親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

布吉一問!

我將於呢個星期六去布吉, 之前聽過話係Sheraton海灘上有間叫Lotus的餐廳好正, 請問如果唔係住係Lugna區可唔可以book位食, 及打去邊度book位? Thanks!

大宅

Re: 布吉一問!

唔好去呢間啦! 我個次去, 同老公拍

大宅

Actually, if you not stay in Laguna, it is very expensive for you taking a taxi to the Lotus la.

NOt worth it.

別墅

Hi st, ak25,

Thanks for your advise. Did you go to Coral & Raya Island? Are they good?

子爵府

Perrymami,

Please check pm.

大宅

Perrymami
我們只是去了PP島 & 旦島, sorry幇您唔到.

男爵府

Perrymami

我suggest去 Baan Rim Pa(resturant) 搭tuk tuk 由 baan rim pa返去Laguna sheraton or banyan tree好似around 300bhat, d司機實識去, 好出名嫁, 個view & Food 正過lotus.
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

別墅

Hi, 肥仔媽咪,

我去完布吉返黎啦, 好好玩呀, 你幾時出發呀?

今次我雖然跟團去, 但全程自已join local tour去玩, 去食. 非常enjoy. 如果你去的時候, 我提議你join 個tour 去Raya Island, 因為個度d水非常之清, 沙又幼細, 比係蛋島仲靚, 但海灘上的魚較少, 不過個tour會係附近的灘頭停約半個鐘比d團友先玩浮潛, 個度就有好多魚游上水面, 我個囝都有著住件救生衣落水玩, 非常開心.

另外, 除非你諗住會玩水上活動, 否則我提議唔好去珊瑚島因為個灘唔靚, d沙好多石仔及殼, 好桔腳.

子爵府

Perrymami,

回來啦! 聽見你說好玩我都好開心, 我8號出發了還要是早上8時機 , 那邊天氣應該很熱, 你這幾天好天嗎? 有沒有看Fantasia Show? 有甚麼特別要注意的呢? 好多問題, 麻煩晒!

別墅

Hi, 肥仔媽咪,

可能我每天都去游水啦, 所以又唔覺得好熱. 而我去個幾日的天氣都好好, 一d雨都無落過.

我都有去睇Fantasea Show, 都唔錯. 其實都無咩要特別注意, 但我地係睇show之前, 係場內影左泰國服飾照, 又騎大象等, 攪下攪下都夠鐘睇show, 所以無時間帶個囝去睇下老虎仔及其它野, 所以覺得趕左d囉. 如果有時間, 早少少去度會好d.

Anyway, wishing you have a nice trip.

子爵府

Perrymami,

唔該你呀! 希望我那幾天都好天啦!

首頁

尾頁

跳至