嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

已看了兩次兒科都唔係幾得

大宅

有呀! 我個仔去霍建中醫生(兒科專科)度睇, 睇咗一次就ok啦! 佢係油麻地彌敦中心, 電話:27822323

原文章由 Lucky-Ma 於 08-2-17 21:26 發表
已看了兩次兒科都唔係幾得

別墅

o甘請問你的小朋友嚴重嗎?我個仔由小小變幾嚴重尤其面仔有時出水,醫生開了"hydroderma" & "fudicin H"都退唔到紅!霍醫生開了什麽藥給你呢? thx!
原文章由 pollymaksf 於 08-2-17 21:42 發表
有呀! 我個仔去霍建中醫生(兒科專科)度睇, 睇咗一次就ok啦! 佢係油麻地彌敦中心, 電話:27822323

伯爵府

不如你去睇皮膚專科啦

大宅

原文章由 Lucky-Ma 於 08-2-17 22:01 發表
o甘請問你的小朋友嚴重嗎?我個仔由小小變幾嚴重尤其面仔有時出水,醫生開了"hydroderma" & "fudicin H"都退唔到紅!霍醫生開了什麽藥給你呢? thx!

面部的濕疹比較難好,要多d時間,如出水,即是有感染,看皮膚專科會好d,

大宅

醫生話我個b唔算嚴重, 但係我就覺得bb都幾嚴重, 因為佢兩隻手都出水, 全身, 面同頭都有紅色一粒粒, bb又好痕, 醫生開咗4種藥水同一支藥膏Elomet Ointment (含少量類固醇). 我bb睇咗一次, 一星期藥都冇事啦!

因為霍醫生係兒科專科醫生, 所以係會貴啲

原文章由 Lucky-Ma 於 08-2-17 22:01 發表

首頁

尾頁

跳至