婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

99正八婆 不只大細超 我最憎人奀bb c6 屋企一抱bb 就奀 我一定出聲唔奀得 個99仲黑人憎bb轉手到她手中 一定奀比我睇 對呀奀囉 我不會出聲 但我會馬上抱回bb 當然是話bb要睡要我抱但又明示左我不高興 另外bb只是有時吃手指給她看見 她不會叫bb停 我同c 6 唔比佢食 個99又話要比bb吃 對什麼腦部發展好wo 我已告訴她不比 及我媽也不比bb吃手指 因我媽是take care bb 的人 死99馬上收晒聲 我本也不想推我媽媽出來 但我不明很多時是老人家唔比奀唔比吃手指 她全反轉 99正八婆

子爵府

更黑人憎是 成日叫我轉奶粉給bb吃 我bb現在是全人奶 吃得很好 但99成日叫轉好煩 她理由是人奶吃長了沒益 也不知她什麼理論

禁止訪問

子爵府

是的我企硬bb吃人奶比什麼都我 我告訴99人吃人奶 沒奶才沒法要比奶粉 但又不是沒奶 其他人我管不了

禁止訪問

珍珠宮

係呀, 唔好放係心度啦, 上黎呻下就算囉~

我聽過有d研究, 話媽咪唔開心時, d人奶會有少少酸味, bb唔多鐘意架~~

祝你日日都開開心心, 你bb就健康快樂~

ps, 我都打算將來有bb的話, 盡可能喂到2歲~ 唔知可唔可以堅持到呢?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

我原本無打算喂人奶喂到現在 因看到大仔奶粉也是仿人奶 加上奶奶成日叫轉奶粉 我就更不想轉 真係有時有氣無地方呻 做了媽媽什麼對bb 好一定會盡力 所以要喂人奶 順其自然啦 就會有奶

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #5 colourlam 的文章

你99真係讀得書少,人奶對bb係最好.叫你轉奶粉.
爆愛車縫作

子爵府

99讀書多少我唔理 現在也是只要我認為啱, 對bb好..我係唔會理其他人點睇我. 也是包括我老公 感覺上他是對他家人好過對我 也是想我我聽佢亞媽話, 不過一定 no way 他家人把我bb在空中飛來飛去 不只一次 我馬上出聲叫停 因bb 剛吃完奶沒多久 2 是怕bb 太細心臟受不了 c6 也給我罵 因他沒有出聲叫停 我已warning c6 下次請他主動出聲

大宅

點解個個99衰嗰D嘢都差唔多!!:;pppp:

大宅

原文章由 maisylee 於 08-2-18 17:30 發表
點解個個99衰嗰D嘢都差唔多!!:;pppp:

因為佢哋d出生年代差唔多,思想近似!

同埋佢哋好鍾意成班一齊喺度研究同討論,
點樣先發制人,點樣擺99款,點樣挑剔個新抱,
點樣扮可憐,點樣點樣點樣........,
咁一個傳一個,咪好似copy出嚟咁lor!

唔好話個個99d衰嘢差唔多,佢哋話d新抱d衰嘢都
來來來去去係嗰幾樣,冇d新意,
根本就係人哋話佢新抱衰,自己個新抱又有d差唔多嘅嘢,
就以為自己同人哋一樣咁慘!

又唔諗吓個個都有自己的處境同性格,
所以我話嗰d衰99好多時都係得閒得滯,
專諗埋人哋d衰嘢,但又唔檢討吓自己嘅無知女人!

大宅

d衰99點只係八婆咁簡單?!:;pppp:

大宅

好媽媽勳章

我不知幾恨餵全人奶,不過我o個陣唔夠奶. 你同你99講唔係個個bb有全人奶食.

原文章由 colourlam 於 08-2-18 11:06 發表
更黑人憎是 成日叫我轉奶粉給bb吃 我bb現在是全人奶 吃得很好 但99成日叫轉好煩 她理由是人奶吃長了沒益 也不知她什麼理論

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係囉~你先係bb既媽媽嘛
我地做媽媽既,所做既野都係為bb好,你企硬既話你99都吹你唔漲~
99冇常識冇知識就梗係架喇~同佢嘈盞晒氣,事關佢都係點極都唔明!

男爵府

佢都 short ...

你試下叫佢瞓係度, 比你係咁奀, 問下佢係咪好舒服 !!! 唔暈就佢好野~~~~~~~~~~~?-( ?-(

原文章由 晞玥 於 08-2-24 19:17 發表
係囉~你先係bb既媽媽嘛
我地做媽媽既,所做既野都係為bb好,你企硬既話你99都吹你唔漲~
99冇常識冇知識就梗係架喇~同佢嘈盞晒氣,事關佢都係點極都唔明! ...

首頁

尾頁

跳至