影視娛樂

跳至

首頁
34567...37

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

回覆:有得睇喇!風中奇緣~前名:《大漠謠》《星月傳奇》

好睇!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我依家都係hea住睇,唔敢睇咁快,驚有怕等。

伯爵府

引用:我依家都係hea住睇,唔敢睇咁快,驚有怕等

原帖由 wyl 於 14-10-18 發表
我依家都係hea住睇,唔敢睇咁快,驚有怕等。
Me2,睇到E9,唔急,有排做

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章

睇完最新果幾集,又要等。

子爵府

我覺得陳法拉演湘夫人呢個角色係敗筆。小說呢個角色係好靚, 令人好驚艷, 但佢唔得囉。
其他角色都好好。

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆 joycechung74 的帖子

真的型到冇朋友

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:我覺得陳法拉演湘夫人呢個角色係敗筆。小說

原帖由 guigui82 於 14-10-19 發表
我覺得陳法拉演湘夫人呢個角色係敗筆。小說呢個角色係好靚, 令人好驚艷, 但佢唔得囉。
其他角色都好好。
我無睇書,但法拉演唔到湘夫人的驚艷,只演到陰沉同攻心計!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

引用:Quote:原帖由 guigui82 於 14-10-19 發表我

原帖由 gracelam 於 14-10-20 發表
我無睇書,但法拉演唔到湘夫人的驚艷,只演到陰沉同攻心計!!
咁佢呢角色係好攻心計嘅。但都係要好靚先得,如果唔係長公主同皇上點會一眼就俾佢迷住。

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+14-10-20+發表我

原帖由 guigui82 於 14-10-20 發表
咁佢呢角色係好攻心計嘅。但都係要好靚先得,如果唔係長公主同皇上點會一眼就俾佢迷住。

...
小說講到佢咁傾國傾城,係好難搵到合適人選 好似王語嫣咁,好難有演員有此說服力。再者,個髮型好蝦人,同埋詩詩好似清秀過法拉。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:劇評如何

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

引用:Della丁噹 [ 白頭吟 ] 官方續劇版Music Vid

原帖由 heiheikwok 於 14-10-05 發表

Della丁噹 [ 白頭吟 ] 官方續劇版Music Video - 戲劇「風 ...
仲有首叮噹唱嘅“有一種勇氣叫放棄”好聽

別墅

先2日先開始睇, 而家睇到11集, 本身已經唔係法拉粉絲, 同cc 比更加遜色

男爵府

今日播啦。

應該勁好睇,講小月悄悄離開返去大漠,而小霍就急起直追。

別墅

Yeah~開始講小月同小霍兩個sweet sweet

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Yeah~開始講小月同小霍兩個sweet+sweet+

原帖由 joycechung74 於 14-10-22 發表
Yeah~開始講小月同小霍兩個sweet sweet
最想睇佢哋兩個 尤其是小衛

[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

子爵府

littlelam88 發表於 14-10-22 14:20
最想睇佢哋兩個 尤其是小衛
我覺得導演故意加強衞無忌與小月的感情戲

有些細節,電視劇的交代比書好

九爺失約,傷心的小月與衞無忌去吃壽麵,原著無講明誰煮的,電視劇變咗衞無忌下廚,又幾細心

小月避情傷,返大漠,衞無忌追來,撞上小月出浴,衞無忌帶走小月,電視劇拍得乾淨俐落

呢幾集劇情應該轉向集中小月與衞無忌感情發展,原著有好多衞無忌「血氣方剛」、忍唔住的描述,好奇電視劇會點樣表達

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:littlelam88 發表於 14-10-22 14:20

原帖由 MC1128 於 14-10-23 發表
我覺得導演故意加強衞無忌與小月的感情戲

有些細節,電視劇的交代比書好
我好鐘意小月同小衞做對手
大年初一小衛煮面比小月食,好窩心!!不過小月一路食一路想住九爺,又好虐心!!

其實九爺想通左,諗住追番小月,可惜今次輪到小衛揾小月到先,timing真係好重要!!

好睇!! 我追追追!!

子爵府

gracelam 發表於 14-10-23 21:28
我好鐘意小月同小衞做對手
大年初一小衛煮面比小月食,好窩心!!不過小月一路食一路想住九爺,又好 ...
因呢套劇開始留意彭于晏,黎緊仲有幾套電影上

佢初出道的陽光大男孩款,唔啱我,而家成熟咗,啱啱好

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:gracelam 發表於 14-10-23 21:28 我

原帖由 MC1128 於 14-10-23 發表
因呢套劇開始留意彭于晏,黎緊仲有幾套電影上

佢初出道的陽光大男孩款,唔啱我,而家成熟咗,啱啱好
我無睇原著,咁彭于晏做唔做到霍去病(小衞)的神髓?? 十幾集我只睇到佢係有勇有謀少年大將軍,對小月又痴心一片!

首頁
34567...37

尾頁

跳至