家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人交VISA CARD 年費?

尋日收到渣打張Statement,又要交年費,
家陣好多Visa Card都免年費啦,
嬲起上黎打電話去問,又答話可以即刻括免(一年咁多) :evil:

大宅

Re: 有冇人交VISA CARD 年費?

係呀!好多打電話去就會話括免,銀行駁有d人唔識打去問咪有$$收囉 :-x

別墅

要交年費, 一定cut 咭
Angela

公爵府

版主

一見月結單有收年費,即打去,即豁免

大宅

做o左佢十幾年客戶,cut card 又好唔方便 :-x
唯有 JuliaCheng咁話:
一見月結單有收年費,即打去,即豁免:-(

大宅

唔係wor,恆x銀行唔肯豁免我年費,咁我咪即刻取消張咭.

珍珠宮

2024年龍年勳章

今時今日仲要交年費的話﹐我就實cut card。

Manhattan credit card寄封信比我話只要肯接受將金卡轉做白金卡﹐除可獲享豁免兩年年費﹐更可獲贈HK$100百佳禮券或兩張嘉禾戲院贈券。

最奇係我幾年無用過張卡﹐每次都係佢主動話豁免年費﹐再加上我又懶去cut card。

洋房

I successfully waived my annual fee from AE gold card too. This is my second year try. At the first year, I dare not try and my friend just shared her experience with me and got it! Save $650. Ha Ha!

男爵府

而家仲邊有credit card要收年費架, 除左d懶係身份象徵既黑卡架姐, 白金卡都唔需要啦, 要收年費就即刻打去customer hotline, 即waived。 有冇身份象徵都冇咩所謂, 至緊要慳番幾舊水食左佢好過。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

複式洋房

如果要交年費,就唔好用!

侯爵府

hicat 寫道:
唔係wor,恆x銀行唔肯豁免我年費,咁我咪即刻取消張咭.

我有朋友都試過, 係因為你用果張card的金額達不到佢地waive你年費的要求, 即係例如佢地要求客戶過去一年簽到10000元甘, 你只係簽到9000, 甘佢就不會waive你年費架啦.

我剛剛放工返屋企見到張中銀的statement, 叫我交年費, 咪帶去叫佢waive, 又慳幾舊水.

大宅

HangSeng Credit Card ctr said as long as I have account in their bank they waived my plantinum card fee forever wor.
I have other credit card too n need to call the ctr to ask them waive every year.
I wonder American Express can waive fee? So nice ah. Let me try too

首頁

尾頁

跳至