跳至

首頁
23456...35

尾頁

大宅

gladys_chan,

你講得啱真係要醫生夾人,劉章鴻我個出世初時朋友話好介紹我去睇佢,但我個女次次搵佢打針,隻腳都腫到豬啼咁,食佢d藥同查佢d藥膏都冇好咩反應。

原文章由 gladys_chan 於 08-3-17 14:00 發表
我覺得劉章鴻 okay, 我同囡囡夾到佢
而平台 o個個劉漢忠我就覺得唔得,
傷風感冒要睇兩三次先得
街市 o個個黃偉文, 我就覺得佢d藥比較重D,
食完會好昏迷
不過, 我覺得睇醫生都係要人夾 ...

複式洋房

回覆 #61 ev928 的文章

係啦, 真係要睇過先知.
搵個夾自己及小朋友既醫生, 真係都幾難.

洋房

BoboMa,

If you like we can go there together cos there are one street with manny stores, i can't direct you cos i don't how to type the street name in Chinese

原文章由 ev928 於 08-3-17 14:18 發表
RyannMa,

你去深水埗邊度 Shopping 咁抵? 介紹下比我。

[ 本文章最後由 RyannMa 於 08-3-17 15:03 編輯 ]

複式洋房

Ryann Ma,

Ryann 讀緊迦南定慧中呀?之前我記得Ryann喺慧中讀,而家見你同Bobo Ma又好似讀緊迦南?-( ?-(

Sky仲有燒(100-101度幾),但佢精神ok,又冇扭計,都唔知咩事?!我覺得佢唔多似扁桃腺發炎,因為佢肯食嘢,我阿嫲話可能出大牙,你哋知唔出大牙係咪會發燒,可以點做。

原文章由 RyannMa 於 08-3-17 09:02 發表
ClaraSham,

Don't worry so much soon or later Sky will catch up with the same age child. We can arrange our babies to play with and learn from each others since we live in RG.
BTW, how about S ...

[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

複式洋房

Sky都係睇楊家祥 ,嚴重就睇旺角謝鴻興(楊家祥介紹)。

原文章由 RyannMa 於 08-3-17 09:11 發表
ihope, BoboMa,

Normally i will see Dr. Yeung Ka Cheung, he was good and work well for our family members.
[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

大宅

ClaraSham,

Ryann 同 bobo都係讀慧中,不過可能又知迦南d野咪又講下囉!
希望Sky快d好返啦!不過 anyway都係要小心d好,因為呢排流感真係好恐怖架!

原文章由 ClaraSham 於 08-3-17 17:30 發表
Ryann Ma,

Ryann 讀緊迦南定慧中呀?之前我記得Ryann喺慧中讀,而家見你同Bobo Ma又好似讀緊迦南?-( ?-(

Sky仲有燒(100-101度幾),但佢精神ok,又冇扭計,都唔知咩事?!我覺得佢唔多似扁桃腺發炎,因為佢肯食嘢,我阿嫲話可能出大 ...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

ihope,

楊家祥係荃豐中心三樓,近千色店條天橋果度,d人話荃豐個幾個醫生都幾好,楊家祥、陳小敏、趙麗華,我個女睇過陳小敏都有係佢度打過針,陳小敏d藥好勁,我個女唔係太夾食親佢d藥都勁漂汗,同埋通常好多時都開抗生素,但佢就睇得好有愛心囉!趙麗華我個女都有睇過趙麗華,都幾貴,佢都睇得幾細心同都WORK,反而楊家祥就冇睇過囉!我同事個仔就有睇開佢。但呢幾個醫生都勁多人睇,要勁排隊,好誇張架!所以我先係海濱睇返劉漢忠啫!

原文章由 ihope.. 於 08-3-17 22:04 發表
揚家祥響邊架?貴嗎?

複式洋房

大家覺得海濱邊間食堂最好食呀

大宅

我鐘意食陸記米線,你呢?

原文章由 gladys_chan 於 08-3-18 13:56 發表
大家覺得海濱邊間食堂最好食呀

複式洋房

原來係咁,咁你哋讀半日定全日?覺得好嗎?

Sky今日再無發燒,不過都有複疹,食多幾日药,希望快啲好翻哂啦!星期五要去海洋公園呀!

原文章由 ev928 於 08-3-17 21:44 發表
ClaraSham,

Ryann 同 bobo都係讀慧中,不過可能又知迦南d野咪又講下囉!
希望Sky快d好返啦!不過 anyway都係要小心d好,因為呢排流感真係好恐怖架!

複式洋房

我就覺得無間掂,淨係麥記靠得住

原文章由 ev928 於 08-3-18 16:34 發表

禁止訪問

複式洋房

原文章由 ev928 於 08-3-18 16:34 發表

我多數都去瑞豐

複式洋房

原文章由 ClaraSham 於 08-3-18 22:27 發表
我就覺得無間掂,淨係麥記靠得住

唔知點解, 我覺得海濱間麥記, 比出面0個d都係差d

洋房

Hello BoboMa, SkyMa, ihope,

Did your guys go anywhere during the long holiday? I did went to the riverside on Friday and Saturday evening with Ryann, there is a new playground near the MTR station and is a lot of kids playing there.

大宅

RyannMa,

我仲係同bobo一樣放梗復活節假,我4月1日先返工,呢個假期咪同bobo去食Buffet,去愉景灣玩挖蛋活動,可惜天人不做美,去到當日太大雨取消左,只係愉景灣玩左1,2個攤位同埋食TEA囉!同埋本來約左戶外同bobo朋友仔一齊去馬灣公園,因為天氣唔好,取消了,只去了朋友仔屋企Gathering囉!

你呢?假期又去左邊度玩呢?

你講個新公園近荃灣西鐵站,如果冇下雨,我放假每朝差不多都有同bobo落去玩,通常早上 9點玩到11點啦!

原文章由 RyannMa 於 08-3-25 12:01 發表
Hello BoboMa, SkyMa, ihope,

Did your guys go anywhere during the long holiday? I did went to the riverside on Friday and Saturday evening with Ryann, there is a new playground near the MTR station an ...

首頁
23456...35

尾頁

跳至