在職全職

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

我做shipping+ salesco+少少merch工作
唔知有無bk會員同我工作一樣而又好快搵到工呢
我有成7年無搵工,學歷又低,好驚呀

大宅

我由12月開始冇做野, 斷斷續續搵工都搵唔到, 冇feedback, 過年後由大約初九開始搵, 昨天才有interview, 即時ok左. 經驗與你差不多. 都唔知算唔算易.

民房

原文章由 KATRINE 於 08-2-21 11:09 發表
我做shipping+ salesco+少少merch工作
唔知有無bk會員同我工作一樣而又好快搵到工呢
我有成7年無搵工,學歷又低,好驚呀 ...

hi KATRINE

我同妳差不多,但又唔敢出去, 我見妳好多TOPIC都說工作不快, 不如妳多D SEND RESUME 啦, 我進退兩難

民房

KARTINE 妳2個小朋有幾大?我囡4YEAR, 囝1YEAR

大宅

其實我之前都有擔心找唔到.不過你們要試下send野出街,如果唔send一定唔會有機會.我上月一見工便請,仲願意等我一個月.所以大家應該大膽上試.希大家好運.

子爵府

我就休息左1個月(其間都有2份請1份返左1個星期另一份人工太底唔去做)而家第3份返左1個星期.如果你雙語都好好就唔怕搵唔到工.我就兩樣都唔得.一共見左9份工(3份請)其中衰既都系雙語唔流利.你try 下啦.而家系最好既時候轉工.
原文章由 蕾蕾6382 於 08-2-21 12:55 發表
其實我之前都有擔心找唔到.不過你們要試下send野出街,如果唔send一定唔會有機會.我上月一見工便請,仲願意等我一個月.所以大家應該大膽上試.希大家好運. ...

民房

原文章由 蕾蕾6382 於 08-2-21 12:55 發表
其實我之前都有擔心找唔到.不過你們要試下send野出街,如果唔send一定唔會有機會.我上月一見工便請,仲願意等我一個月.所以大家應該大膽上試.希大家好運. ...

HI 蕾蕾,

請問妳可否提供cv參考給我, 我已經做了10年, 想轉工, 但不知應怎樣send cv, 妳是透過agent or什麼途徑找新工, 可否給我pm, 資料, 謝謝

珍珠宮

我最近找agent搵工....

成兩個期都無一份工介紹俾我呀!
好好過每一天......

大宅

原文章由 goahead_2008 於 08-2-21 14:31 發表

HI 蕾蕾,

請問妳可否提供cv參考給我, 我已經做了10年, 想轉工, 但不知應怎樣send cv, 妳是透過agent or什麼途徑找新工, 可否給我pm, 資料, 謝謝

其實我的cv都係係勞工處網找的.如果你找唔到我再你呀.
我之前都你做左一份12年不過工作同人士壓力.
我試過找agent 不過今次係係勞工處到找的.
我有好幾個agent電話,我比你你試下呀.
TEL : 23021369 Ms Cat Li
TEL : 23511328 Ms Chow
希望可以幫到你.祝你早日找到工.

民房

原文章由 蕾蕾6382 於 08-2-21 16:17 發表

TE ...

多謝妳回應, 我想問agent點計收費

大宅

原文章由 goahead_2008 於 08-2-21 17:08 發表

多謝妳回應, 我想問agent點計收費

你係唔洗比錢的,如果你見成工係你新老闆比錢的.

男爵府

原文章由 mw7183 於 08-2-21 13:27 發表
我就休息左1個月(其間都有2份請1份返左1個星期另一份人工太底唔去做)而家第3份返左1個星期.如果你雙語都好好就唔怕搵唔到工.我就兩樣都唔得.一共見左9份工(3份請)其中衰既都系雙語唔流利.你try 下啦.而家系最好既時 ...

mw7183 >>

請教你呀 !

如果見工有用普通話 和 英語都問過 , 該公司仍請你的話, 是否可以應付呢份工呢 ??

目前有一份工係請我 , 返 5 日嫁 ....
我好驚日後應付不來 , 因為見工個人指會好多 phone call 和 customers 上來 , 都是需要呢的應對.我怕變左有壓力 , 到時要 resign , 又要搵工喇 . 唔想再轉啦 .
想真係搵到好岩自己的工長做下去.
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

原文章由 garyleung 於 08-2-24 10:15 發表
resing 返3days工, 因為佢做A/c太out, 用人手做, 所以走, 再搵, 現在好easy

Could you PM me the location.

子爵府

其實佢請得你都知你有幾多料先請.佢地既客系鬼佬or 其他人?
我系你就返左先,,可能自己做得來...同埋佢見工時都考過你啦.
原文章由 HPChingchingma 於 08-2-22 12:22 發表

mw7183 >>

請教你呀 !

如果見工有用普通話 和 英語都問過 , 該公司仍請你的話, 是否可以應付呢份工呢 ??

目前有一份工係請我 , 返 5 日嫁 ....
我好驚日後應付不來 , 因為見工個人指會好多 phone call 和 customers 上 ...

禁止訪問

大宅

減齡達人勳章

原文章由 蕾蕾6382 於 08-2-21 16:17 發表

TE ...

HI 蕾蕾,

我想問什麼是 CV.
我在勞工處網找不到.可否告知.THANK

大宅

原文章由 127985 於 08-2-26 11:32 發表

HI 蕾蕾,

我想問什麼是 CV.
我在勞工處網找不到.可否告知.THANK

cv=你的個人資料同做過咩,什麼學歷等等.....
下面網址你可以睇下

http://www.cytss.edu.hk/cyt-7pyl/job/job_letter.htm

民房

原文章由 蕾蕾6382 於 08-2-26 12:05 發表

下面網址你可以睇下

http://www.cytss.edu.hk/cyt-7pyl/job/job_letter.htm

HELLO, 妳是否1/3上新工

大宅

減齡達人勳章

原文章由 蕾蕾6382 於 08-2-26 12:05 發表

下面網址你可以睇下

HI 蕾蕾,

謝謝您的回覆.

CV 即等於 RESUME . 對嗎?

首頁
12345...9

尾頁

跳至