自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:平機會話只係收集意見,唔係立法

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

平機會用香港人納稅錢保障大陸人,咩道理?
有冇意見書可以俾香港人發表意見,稅項可以用係邊,唔可以用係邊?

子爵府

真心覺得尼個周生同另一個周生都係膠人一個

又係食完飯無c屙,係要搵野搞下

好心啦
博表現唔係咁博嫁
想係阿爺面前領功
點知香港人個個都著晒火
阿爺就真係多謝你唔少囉

咁多維穩費真係=倒錢落海

明個香港人憎到死
都要推
都唔係佢本人定佢啲所謂智囊團
做野唔經大腦

男爵府

到立法先出嚟反對就太遲啦

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:平機會用香港人納稅錢保障大陸人,咩道理

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

大家繼續團結一致反對!
到月尾咋

公爵府

好媽媽勳章

填左先算

伯爵府

邊個又用納稅人錢玩野

男爵府

畀面勳章

我弓條題目都睇左好耐,又唔多明佢講乜,唔知點答,仲未交到

複式洋房

收集意好呀。。。咁大家咪表示自己意願想法及意見。。。。!!

禁止訪問

引用:我弓條題目都睇左好耐,又唔多明佢講乜,唔

大宅

未立法,預備之嘛。睇路啦香港人!

珍珠宮

2018復活節勳章

真係睇到

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 quinyou 於 14-10-06 發表我

原帖由 BabyChristy 於 14-10-06 發表
睇返諮詢文件,有解釋的,不過手機睇有2百幾頁
點睇

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 BabyChristy 於 14-10-06 發

子爵府

其實我今日試過幾次都server available

我承認我係發爛咋

如果到時落實修例,咪學學生哥咁出去行使公民權利去佔中囉

我係發爛咋,我係發爛咋,心中一口酸氣無處發洩

男爵府

唔立法資詢來做咩?

侯爵府

引用:平機會用香港人納稅錢保障大陸人,咩道理?

原帖由 minigaga 於 14-10-06 發表
平機會用香港人納稅錢保障大陸人,咩道理?
有冇意見書可以俾香港人發表意見,稅項可以用係邊,唔可以用係邊 ...
咪係,香港人都唔諗d條例幫香港人 ,反而去幫d一黎就想食阿公既人。

我以後點教細路呀。

禁止訪問

引用:其實我今日試過幾次都server available 我

洋房

任何意見或反對聲音也是這天截止了,請回應啊!
回應有三個途徑:
1. 到平機會網頁,電郵地址:
[email protected]
[email protected]
2. 寫信到平機會,地址:
香港太古城太古灣14號
太古城中心三座19樓
3. 傳真到平機會,傳真號碼:
2511-8142
你可以只寫上你的姓名和日期,至於你的電話和電郵地址,可以寫亦可以不寫,隨便好了!

請幫忙,把這重要且逼切的消息傳開去!

請細心看內文,真的不能讓這條文通過,請立即行動
雖然好hea...但我只收到呢個版本

有一個更快更直接途徑, 已email, 請呼籲你們的弟兄姊妹
這是回應平機會歧視條例檢討公眾諮詢簡易版,07.10.2014為截止日期,碰上佔中事件,人人沒留意上述提交意見的迫切性(暗中通過事實婚姻),天主教在29.09.2014的報章上已發出緊急呼籲,請花一點時間回應,以下是填表簡短提示:

1.進入平機會網頁

http://www.eoc.org.hk/eoc/GraphicsFolder/default.aspx

2.在面頁中上方按1字,進入歧視條例檢討公眾諮詢

3.回答‘應該’的只有第69題,也是重要的一題。

4.以下全答‘不應該’

1,3,6,8,9,17,25,26,27,29,30,31,33,34,37,39,41,42,45,46,50,51,52,53,54,60,70,72,73

(時間緊迫,要知道為何作出上述選擇,請按 http://reocdoc.blogspot.hk/2014/09/blog-post_14.html参考)
link如下
docx檔:http://www.sendspace.com/file/bdiuzt
doc檔:http://www.sendspace.com/file/eznay8

大家寫完個名, 同其他選填既資料後
可以選擇性剔返個「我不希望公布本人/機構名稱」
跟住先用下列途徑去遞交自己既諮詢文件

電郵地址 : [email protected]
查詢電話 : 2511 8211
傳真號碼 : 2511 8142
有sample,記住要改下內容

www.eoc.org.hk

首頁

尾頁

跳至