論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

日期: 今日(21/2)綠楊救護站對面的士站的長椅上

時間: 中午約1:10分

人物: 男仔約高年班-1年班, 著紅色校褸
一個手抱bb女, 約8個月-歲鬆d
2個工人(約廿多數, 似印)

現場情況: 我岩岩落的士, 拖住我仔趕番學, 因為今天比賽已經遲了回校, 所以非常趕. 落車時立眼見到有個工人(頭髮中長過膊小小)抱住bb女, 手持手提同另一工人(紮馬尾, 又係手持手提)一齊睇大家既電話, 男小朋友就尖叫, 然後手抱bb女既工人就兜頭一野拍落男仔度, 個男仔又再嗌, 不過好細聲同想還手好憫既樣 (當然男仔無還手啦), 然後兩個工人繼續佢地既睇電話喇.

由於我一手拖仔, 一手拎書包, 又趕時間, 我無再去理呢件事了, 現post上黎, 係希望如果你地係住綠楊, 有一仔一女既話, 仔既校褸又係紅色既, 請你番去問下個仔有無比工人咁樣對待.

仲有, 請大家多與子女溝通, 了解下平時工人點對仔女, 因為我地始終係街外行過既路人甲乙丙, 最多睇唔過眼搭句嘴, 但關心仔女既責任係身為家長既你, 請大家留意及多作了解.

公爵府

d工人真係哀格!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你近排點呀?自從你炒左老薑 bun 之後就吾見你浦頭,系咪好忙呀?有無請新工人?

原文章由 PINKAVA 於 08-2-21 16:20 發表
日期: 今日(21/2)綠楊救護站對面的士站的長椅上

時間: 中午約1:10分

人物: 男仔約高年班-1年班, 著紅色校褸
一個手抱bb女, 約8個月-歲鬆d
2個工人(約廿多數, 似印)

現場情況: 我岩岩落的士, 拖 ...

大宅

UPUPUP......

我係街有時見到d工人對小朋友唔好, 個心會好痛, 因為小朋友個家長唔知道自己既小朋友日日都受苦. :-( :-( :-(

[ 本文章最後由 子俊寶寶 於 08-2-21 16:54 編輯 ]

男爵府

衰工人

男爵府

原文章由 twins214wy 於 08-2-21 16:35 發表
你近排點呀?自從你炒左老薑 bun 之後就吾見你浦頭,系咪好忙呀?有無請新工人?

呢個新年假+埋我自己取了大假, 暫時2月份都係自己湊仔先, 有精神就洗下bb野, 準備bb3月頭出世; 累就訓下休息下; 鐘意就煮飯, 唔想煮就落街食, 日子比對住死老賓舒服好多, 起碼唔會有人在我面前督眼督鼻.

講開老賓, 真係好把火, 亞仔話呢隻老鬼平時對佢好惡, 亞仔要工人幫手, 工人就咩都話唔知, 乜都要亞仔自己黎. 嘩! 要佢黎就要要照顧我仔, 對住我仔咩都唔理, 黎hk仲咩?! 亞仔仲話平時佢未食晒既野或者唔食住既野, 工人就掉晒去, 好浪費! 呢d死老賓, 炒得快, 好世界.

大宅

虎到金來勳章

"死老賓, 炒得快, 好世界."

PINKAVA , 多多休息下, 預備多D坐月補品, 補靚哂就抱埋bb影張靚相比我地睇

妳咁好心, 一定會請到新的好工人!

男爵府

原文章由 mrsanthony 於 08-2-22 09:50 發表
"死老賓, 炒得快, 好世界."

PINKAVA , 多多休息下, 預備多D坐月補品, 補靚哂就抱埋bb影張靚相比我地睇

妳咁好心, 一定會請到新的好工人!

mrsanthony

希望如你所講, 會請到個好工人啦, 不過眼見d工人質數越來越差, 真係唔敢抱太大期望了。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

預祝你生個肥肥白白嘅 bb & 請到較好嘅工人 lar....
“ 奸巴爹 ”........

[quote]原文章由 PINKAVA 於 08-2-21 19:45 發表

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

d 工人真係衰呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至