媽媽會所

跳至

首頁
23456...29

尾頁

子爵府

Re: 2002年10月媽咪會 (Part 51)

Piggy,
So romantic! "恨死我地班c9" - yes, yes, yes......

JoJo,
Already accepted the re-active request. When can I start to receive the emails again? any big "things" happened?

^O^,
Michelle also has a "small heart", she reacts slow to new things. So what I did is to expose her to the new games/new things several times and repeatedly. Eventually she will get used to that. Don't force her to try at the first time, it might scared her and takes a long time to persuade her to try again.

Cheers,
Helen

男爵府

May
To To's photo is sooooo funny 佢係咪暈“馬”浪?
水著係咩?係未即係泳衣?

To all,
我想問下,您地既bb係咪已經識好多野?點解爽爽好似咩都唔識,我開始擔心佢。
例如啦:
* 講野:唔識
* 自己食飯:唔肯�唔識
* 返playgroup:永遠唱反調,人地個個bb做既佢唔做,自己唔知走左去邊樹玩
* 咩人都跟,係酒樓食飯永遠唔會坐低(亞May您放心,萄萄已經好定,我覺得佢比起爽爽簡直係公主),自己落左地就係咁行左去,佢自己行左出去同d人玩,一次都可以唔望轉頭搵我﹝我係後面裝佢﹞,佢係咁行係咁周圍同人揮哂手,左dau右dau行左廿零三十張table都唔返轉頭,唔驚,唔搵我,我覺得好得人驚,第時比人拐左就係呢種bb啦...
* 出牙:出得9隻咁大把
* 食返夜奶,可以成1點訓,4點又要食奶,唔係吶到拆天,7點又食,我就黎唔掂啦...我頂佢唔住呀...我諗我都係無命睇倒亞爽結婚生仔架啦
* 成日好似發緊夢,好似萄萄咁佢會明亞May講咩,亞爽就好似仲係好細咁,唔多明我講咩

我諗左好耐,亞爽唯一識既係跳舞,一有音樂就手舞足蹈...其他,好似無咩識

可能佢發展得慢d,我又唔係咁擔心既,不過我想知您地既bb而家識d咩,比我參考下呀

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Helen,

我聽日call妳丫!

Fit
逃避 -- 不一定躲的過    面對 -- 不一定最難受
孤單 -- 不一定不快樂    得到 -- 不一定能長久
失去 -- 不一定不再有    轉身 -- 不一定是軟弱

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Hi Tiffany,

妳唔駛worry喎,我個女芷晴arm arm先至可以o係唔駛大人符住o既情況下自己行,我記得2月1號首次參加02年10月Mummy攪o既聚會,去到Emily屋企,見到個個BB都識自己行,而晴晴至剛剛叫做企得穩,當時我都好心急,點解個個BB同自己個女一樣咁大,但人地似乎好叻喎,跟住成日諗唔通個女發展有問題?到依家佢終於識行我至無咁驚,妳話我係咪好「蛇quare」呢?

Fit

逃避 -- 不一定躲的過    面對 -- 不一定最難受
孤單 -- 不一定不快樂    得到 -- 不一定能長久
失去 -- 不一定不再有    轉身 -- 不一定是軟弱

大宅

好媽媽勳章

Tiffany :

爽爽都唔知幾叻, 識自己搽手甲扮靚, 刷牙.....
人邊有十全十美架, 佢巳經生個樣靚過人, 你唔好咁貪心啦...

May :

你咪鬼攪到個女咁, 佢要留返個靚樣係我個回憶架.
家下再係咁bee bee 退貨, toto 就恨死你啦.

fion :

你好"抄"eliza 佢可能聽日去架...

piggy :

嫁俾佢, 嫁俾佢, 嫁俾佢,
你睇下d c9 留哂口水啦....

jojo :

得啦我會轉大頭啦,

男爵府

好媽媽勳章

MAY
你張相真搞笑,成個餓喝樣咁,因住TOTO奶奶唔比你個女入門呀!

Kelly's mama(Emily)

男爵府

Tiffany,
唔洗worried喎! 個個bb development speed 唔同!! 如到2 yrs old 爽爽仲係咁先worried la!! :-P

肥媽 & fion,
mud 咁好你兩個"瘦虎肥龍"一起現身?

today raining... 都唔知go where 好?
Tubbies

水晶宮

Tiffany
係呢兩個月返保會見的呀爽正常過正常,
你問她野她有答你架,只不過鍾意就答下,
唔鍾意米唔答,個個都係甘架啦,仲有她識講please,
我自上次見你教爽爽講,我教萄萄講,她都係講到噴晒口水,一係就講pizza...笑到我死,學似肥媽甘講,
她甘鬼死靚女,有小小缺點都好應該je....
講到物人都跟,我不知幾恨萄萄可以學似爽爽甘樣,
我就唔駛成日帶她出來,她都係樹大喊啦....
至於食野我捻首先你要容忍比她食到好肉酸,
四維都係飯,有時正情要沖涼,她先會學習倒自己用匙放入口食野...你好叻架啦,由上年四五月開始湊爽爽到現在,你米湊得她幾好,肥肥白白又靚女,努力啦,陳太.
:-P

水晶宮

tubbies
4/4我會同萄萄去馬鞍山公園呀,
你到時會唔會係屋企呀,定係要掃墓,
不餘一齊落去玩呀... :-P

珍珠宮

Tiffany

根據你所言
爽爽係遺傳左Ben哥一d野
e.g. 例如咩人都跟, 週圍揮手say hi, 呢d幾似你以前形容ben哥落Bar玩的作風囉
無壞的.... 哈哈!!!!

阿爽識唔識用飲管 or 杯
必必仲係學極都唔識
成鬼日用奶樽攪到個咀好長
都幾好咀ke

跳舞-- 你大肚係咪成日聽music ar..
maybe 阿爽對music有大d反應囉

嘩你好大貪--點會咁快自己吃飯
特別呢個年代我地d仔女就係寶
喂慣左呀!!!咁舒服wo
你估以前阿媽一個揍幾個唔食就無得食
咁就自然快學識食飯啦

唔好太擔心
每個發展唔同
你睇而家我地咪個個會講野, 會自己食飯, 會飲水

所以遲早會識

你睇我睇得幾開
你要學下我啦!!!!

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

萄萄公主
係唔係好似 Tiffany ee 咁講

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

Tiffany

*講野:唔識 <楠楠豬都唔識,佢連媽咪都未識叫>
*自己食飯:唔肯�唔識
<楠楠豬都唔識,你唔好意為個個都係芍宜同俊廷先得架>
*出牙:出得9隻咁大把 <楠楠豬第九隻牙重係出緊咋>

*佢唔理你周圍走
咁你要睇實佢喇
亞爽咁正我都想偷佢走呀

*但至於食夜奶方面係唔係一路你

別墅

may,
比toto 的表情笑死我.
佢好有潛質做性格演員, 細細個就帶比我地好多歡樂.

tiffany,
熙恩都只出佐 8 隻牙,
講野只是識講的單字: 如baba, mama, ee, shushu , fafa... 唔識講唔如音調的: 如 daddy. 唔好同toto比,
toto 係識講好多野.
唔使擔心.

piggy,
好羨慕妳呀!!!!
偉哥份人真係心細如塵,
妳搞到我心思思好想去,
我只是去過 tea, 仲係同我妹佢地去,
隻公同margaret 個一樣,
只喜歡chinese food.
所以冇行. 唔會有candle dinner.

珍珠宮

Eliza

U want candle dinner
咪食中菜時加set candle 係樹
also have la

別墅

TW,
today is more better than yesterday dd?
how about your dinner last night?
what comments of Mr. Kong?

珍珠宮

Eliza

my dinner, go with my mother, beebee
和兩位係外國返黎探親的老人家

食物我選幾日前食過個幾款
加左菜磅carb--有d蛋白黎煮個d
beebee都有食

有件怪事
個間野可能有隻女鬼

因beebee平時出街係唔so任何人
唔識個d更加唔so
點知!!!
yesterday night, he can sit 定定
仲唔停咀叫對面枱位C9做姐姐
佢個仔都有5歲
點解做姐姐
beebee仲叫到青根到出埋
叫左半個鐘
嘩!!
無見過佢的熱情指數爆標

你話佢係咪撞鬼

今晚悶悶地有乜攪

我想hot pop ar..

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

Tiffany,
昨晚見到個message好想覆你, 不過要入房訓, 所以今日至覆..

小朋友既發展係因人而異, 我見爽爽佢冇乜問題, 佢仲成日好開心咁笑..

我個俊廷夠有好多野都唔識啦.. 佢只係得10隻牙, 食飯呢. 雖然佢肯食, 不過例牌要攪清潔.. 佢有時半夜都會食飯夜奶..

揍小朋友係好辛苦, 正所謂養兒一百歲, 長憂九十九..

連平時好緊張既江太都咁睇得開.. 你就更加要睇開d.. :-P :-P

Margaret,
你講個句野.好好笑暈馬浪.. 哈哈 :lol: :lol: :lol:
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

水晶宮

ELIZA EE

你話我係性格演員,真係性格演員?????
我係想做偶像派架,你幾時聽過人地話李嘉欣係性格演員,
嗚嗚嗚...我唔制呀... :-P

花瓶萄萄豬

別墅

TOTO;
李嘉欣係好靚,
但之不過佢條路都唔係好好行ga,
佢前面好多大大大...石頭架,
我怕妳頂唔順,
都係實力派好.
妳媽媽唔使擔心妳嗎?!
妳睇, 肥肥ee, 汪ee, 仲有dodo ee 都好叻woo.
學佢都唔錯架---自食其力.

eliza ee

別墅

tw,
咁beebee 有冇話佢靚?

首頁
23456...29

尾頁

跳至