自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

呢排感覺直情好似係古代D 祭司求其捉個人返來話佢係巫女跟住D 人掟完石後要監生燒死佢咁祭天咁

禁止訪問

複式洋房

樓主, YOU HAVE MY VOICE!
陳生 罪孽深重, 道歉也不能彌補。 可憐一眾女生傷害至深, 此事一定要搞清楚偷相放相者是一名禽獸, 何必幫一名禽獸傷害那幾個女的。 呀嬌 是第一個企出來的, 只要設身處地, 就知是多麼難, 人跟禽獸不同因有同理心, 何必那麼殘忍。

要記住可恥的是偷相人, 是負心漢!

複式洋房

樓主, 請你在標題加一句: 不喜者勿入, 無謂起火頭, 希望一眾反呀GILL的人士明白, 你地都已經有好多TOPIC, 就讓我們跟你持不同意見的人好好在這裡談吧。

洋房

原文章由 ICYGREY 於 08-2-22 23:55 發表
樓主, 請你在標題加一句: 不喜者勿入, 無謂起火頭, 希望一眾反呀GILL的人士明白, 你地都已經有好多TOPIC, 就讓我們跟你持不同意見的人好好在這裡談吧。 ...

無用都, 有D人看唔到的, 可能唔識字啦, 見到不喜勿入都照入黎嘈嫁, 咁既人又有咩資格講教仔呀

水晶宮

原文章由 上校車 於 08-2-22 23:39 發表
呢排感覺直情好似係古代D 祭司求其捉個人返來話佢係巫女跟住D 人掟完石後要監生燒死佢咁祭天咁

完全係啦...

係咪真係要等到有關男女主角真係自殺死左,大家至知自己玩大左,做錯事呢?

有時未必係追住人地黎打至叫做害死人,老土都有一句:人言可畏!
有好多時有好多說話係好似有把口就講得好似咩責任都唔駛負,無事發生就好似係,但出左事之後,又點呢?係咪問心無愧?

可能當時大家圍埋一堆又亂咁鬧又講埋D侮辱人既說話好開心好興奮,覺得講D字眼好好笑,但你地每一個字每一句說話當事人就隻隻字每句每句聽哂入耳,你講左一句侮辱說話,俾你鬧既人就將呢一句重複又重複咁諗番,可想而知,你依家鬧左咁多句,人地所受既壓力有幾大?大家有無諗過哥哥張國榮,陳寶蓮??之前佢地响人前都表現得好硬淨架...就係因為外來既壓力再加自己俾自己既壓力,當時陳寶蓮又係係咁俾人笑俾人話,你估佢真係傻,個個都話佢又話佢係四大癲王,你估佢真係唔知人地咁話佢笑佢?明明生左個囝囝係一件開心既事,但轉頭BOOM一聲自殺,大家到嗰刻至同情佢時,有無諗過自己都曾經有份去笑佢話佢甚至鬧佢???係呀,你係無兜口兜面噴佢,但一個人一把口,一群人幾廿把口,堆下堆下,咪就係好似依家某D媽咪所希望咁講下聲討下等當時人聽到亦知道有咁多人憎佢想佢走囉!咁大家係咁好肯定個結果係如大家所想而當時人一定唔會自殺?佢死左大家係咪會好開心好高興?咁人地都有父母既...都時人地死左個女,你要同情人地父母痛失愛女定係恭喜人地死左個女???有時,講野鬧人時點都要顧及人地既感受囉.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-2-23 00:00 發表

完全係啦...

係咪真係要等到有關男女主角真係自殺死左,大家至知自己玩大左,做錯事呢?

ummm....我諗唔會囉...佢地咁鬧得...就算當事人真係自殺死左...可能有d人...甚至係有小朋友既家長...唔覺自己過份不突止...仲會覺得當事人底死...畏罪自殺...無面見人...死有如辜...唔死都冇用...死左佢好過...唔好喺度害人害物...等等!!

禁止訪問

水晶宮

原文章由 ICYGREY 於 08-2-22 23:48 發表
樓主, YOU HAVE MY VOICE!
陳生 罪孽深重, 道歉也不能彌補。 可憐一眾女生傷害至深, 此事一定要搞清楚偷相放相者是一名禽獸, 何必幫一名禽獸傷害那幾個女的。 呀嬌 是第一個企出來的, 只要設身處地, 就知是多麼難, ...

查實我都係今日第一次响YOUTUBE度睇番亞嬌同EDC聲明嗰兩段片咋...之前我就咁睇報紙寫亞嬌認自己天真,又俾人鬧佢無誠意又改佢名做天真嬌,我真係有D以為佢真係嬉皮笑臉咁讀份聲明出黎,但今日睇番片段,至發現佢真係好慘...口震震咁,講真,有D媽咪話如果佢認為自己無錯唔好出黎講,,,講真,佢做到咩?佢唔出黎講下野,佢公司都唔放過佢啦!莫講話佢公司老細唔會放過佢,之前佢無出黎講野都俾市民網民噴佢話佢要佢出黎交代啦!咁人地鼓起勇氣出黎第一個認衰,咁仲想佢點?唔通真係要學似陳生咁出口成文,雞腸長到可以圍繞地球三周至叫做有誠意???你要一個女仔點???佢講得到野已經好大勇氣,佢需要身邊FANS同事朋友支持佢又有乜問題?係咪要佢好似陳生咁一個人整到自己成個拉登咁拍段英文片再加一段長既英文聲明至叫做有誠意,如果佢依家咁樣仲有咁有閒情日誌去預備呢D野,好相信到時D人都仍然話佢係無誠意响樹扮可憐博同情.試諗下當自己處於情緒低落或者俾人千夫所指時,自己係咩感受咩狀態,仲可以做咁多好體面既事情嗎?做到既人一定唔簡單囉!

至於陳生,佢係要出黎交代架喇!佢呢次聲明,我唔覺佢有咩誠意,可能佢真係好有誠意,但係佢對有關女星既傷害實在太大,未必咁快個個都接納佢既誠意,但至少,佢都肯出番黎去面對自己所闖既禍,而唔係成世哩埋唔出黎,由得佢咁多女朋友去承受一切既後果.

水晶宮

原文章由 貝貝 於 08-2-23 00:10 發表

ummm....我諗唔會囉...佢地咁鬧得...就算當事人真係自殺死左...可能有d人...甚至係有小朋友既家長...唔覺自己過份不突止...仲會覺得當事人底死...畏罪自殺...無面見人...死有如辜...唔死都冇用...死左佢好過...唔 ...

唉...真係唔想呢個世界D人會變成咁!如果佢地真係咁,我真係好心痛!有時我响街响公司遇到D咁既人,真係好激氣架!點解人與人之間唔可以寬容一D友善一D?好似頭先咁,我去KFC排隊買野食,有個女人點餐,個CASHIER執錯少少野啫,佢已經係咁噴個女仔(CASHIER)話個女仔係咪聽野架咁...講真係真係有少少火架!佢咁鬧個女仔可以解決到問題咩?鬧完人地都唔知執錯D乜嘛!點解唔可以好好重頭講一次自己係想要D咩野食?根本佢淨係鬧人已經SIDE緊佢自己時間,又搞到人地唔開心又不知所措,咁佢鬧得人黎佢都唔科開心得去邊啦!咁唔開心食餐飯,咁佢又黎食飯黎做乜?咁人地都係人,人地都係打份工啫!唔係狗囉!人養條狗都唔會咁既態度對隻狗啦!

大宅

其實佢做錯咩呢?要佢一死以謝天下?!就算係做錯事,就要不得好死?!d人真係奇怪,佢又唔係特登影d相出黎同大家分享佢嘅私生活,天真嘅唔係呀嬌,係佢地多d,入得娛樂圈有幾多個女仔真係咁純情呢?我覺得佢真係好可憐,比人睇晒,仲要出黎同人say sorry,面皮薄d都自殺死,依件事,我對佢係改觀咗,但未至於憎佢lor!

水晶宮

原文章由 pianocalvin 於 08-2-23 00:37 發表
其實佢做錯咩呢?要佢一死以謝天下?!就算係做錯事,就要不得好死?!d人真係奇怪,佢又唔係特登影d相出黎同大家分享佢嘅私生活,天真嘅唔係呀嬌,係佢地多d,入得娛樂圈有幾多個女仔真係咁純情呢?我覺得佢真係好可憐,比人睇 ...

講真做得呢一行既人都唔會純情得去邊啦!尤其近呢十年既'新'人!尤其亞G間公司,由好早一開始知佢間公司老細係有背景人士,我對呢間公司既藝人都無咩好印象,但都未致於討厭甚至憎佢地囉!咁佢地好明顯係賣左豬仔打份工啫!佢虛偽扮CUTE扮純情係佢地想咩?有否諗過十幾廿歲女仲响樹扮四五歲女,正常人唔係做娛圈係有幾惡頂,我諗在座咁多位媽咪都落唔到手扮可愛卦...

再加上早幾年我老公朋友响某大錄音室度做,成日都有X皇既歌手黎錄音,成日聽埋聽埋我老公朋友講,早兒嗰隻不可一世,YU米高小姐嗰隻俾工作人員當係雞咁鬧既情景...我更加相信响我地面前既藝人平時面對鏡頭FANS既一面絕對唔係佢地自己,而係公司要求,係公司為佢地包裝既一個表面黎,要做真我?唔會做呢一行囉!就算佢想以真我去做呢一行,一定無人請就算請都紅唔起,基本上依家娛圈係商業,試諗下依家呢一代既歌手藝人如果活响廿幾卅年前,呢D人一定紅唔起,唱又唔唱得,樣又平凡...

複式洋房

做父母首要教導子女尊重別人私隱, 私相係絕不能看, 尊重私隱是文明社會所有公民的義務。

至於私隱並不是沒有界線, 那麼看看一眾女生是否做了傷天害理的事? 她們有吸毒嗎? 係無!她們有背夫偷漢嗎? 她們個個係單身男女; 她們有破壞別人婚姻嗎? 無! 比起李嘉欣﹑林憶蓮﹑葉倩文她們更有資格抬起頭做人! 是否身體被人看過不論你自願與否都要背負一個淫字? 那是對女性何其殘忍的批判! 我們是誰, 竟可拿著一塊那麼重的石頭狼心砸下去? 要記著她們私相被公開不是自願, 懲罰傷害已有, 還需我們加深嗎?

我一向支持蘋果日報, 因他支持民主, 但這一刻我是絕對討厭, 他們一眾員工有娘生沒有? 那位李怡是拿私照好處拿得昏了頭, 他以一篇蘋論口號式控訴呀嬌虛偽, 但壹傳媒就出一本特刊販賣色情, 毫無惻隱之心, 跟一個偷相發放的禽獸同流合污! 李怡﹑蘋果, 最最下流卑鄙最最虛偽的就是你!

呀GILL 的錯是她不帶眼識人沒有好好愛惜自己, 要交待都是向她自己父母, 絕對不是大眾甚至偷看她私照的人交待。

覺得照片惡心的人要搞清相係自己非法DOWNLOAD 的, 亦可以說是偷! 只不過偷得容易, 法律無符, 一眾女生絕非自願販賣自己身體, 把她們打作小電影女角係野蠻! 把一眾女事主身體評頭品足係無恥!

有禽獸要把女生們撕裂, 打下十八層地獄, 我們不應視若無睹甚或推波助瀾, 因她們和呀GILL 在這次事件上係無辜的。

大宅

見有一班媽咪都好明事理,好開心.....
如果得大家就可做下朋友啦,
唔好講d無聊事,大家交過朋友好過啦.
thanks
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

男爵府

好媽媽勳章

香港人唔知係咪壓力越來越大,出街好多時啲人都好勞氣,好容易就鬧交,好小事都唔願讓,真係唔想個社會變成咁冷漠:cry:

男爵府

好!!講得好!!!
原文章由 ICYGREY 於 08-2-23 00:56 發表
做父母首要教導子女尊重別人私隱, 私相係絕不能看, 尊重私隱是文明社會所有公民的義務。

至於私隱並不是沒有界線, 那麼看看一眾女生是否做了傷天害理的事? 她們有吸毒嗎? 係無!她們有背夫偷漢嗎? 她們個個係單身 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

完全同意樓主的意見

我覺得有人真係上哂腦,日鬧夜鬧....

可能佢地真係信哂artist在螢幕前的正氣形象,甚至以這些artist作為子女的模仿形像...此乃太天真、大傻.....由於內心所信的跟現實相反,夢醒一刻才知道現實是那麽殘酷,所有美丽的幻想,一刻即破,一掃而空,內心的痛楚冇法釋放,因而由極愛轉到極恨.....立下追殺令!!!

原諒那些曾有美麗憧境/天真幻想的人吧,畢竟他們都是因愛成恨....可能內心比受害者傷得更重罷!

公爵府

好媽媽勳章

終於有個場可以講下野
我第一日, 睇咗一眼一張阿G相, 已經唔願再睇
因為我知道係人地嘅私隱, 我冇權睇
我記得細個父母教我幾個字 :
"己所不欲, 勿施於人"
"非禮勿言, 非禮勿視"

我最唔明同難頂嘅係....
好多人追相睇, 但係呢d人, 平時去到茶餐廳見人睇報紙成人版, 會話人地賤格, 核突.
但係, 今時今日, 佢地追住睇, 四圍問人攞
一面睇, 一面叫核突, 仲要大庭廣眾高談闊論 (!!!!)

我, 真係做唔出......

大宅

完全同意all媽咪,我都唔係亞嬌FANS,
但都頂唔順有D父母言論真係好偏激
我都吾明藝人私生活關大眾的咩事?
點解要同大家交代&公開道歉
就呢次事亞嬌都係受害人,比人睇全相已經好慘
點解仲要猛咁踩佢批評侮辱佢呢...?
因為覺得亞嬌無誠意笑笑口講兩句天真,
傻既說話,所以= 無悔意厚顏無恥.
而陳x希比起阿嬌有誠意勇於承認錯誤,靚仔,
所以=可以原諒
難道陳生唔係背稿讀?其實所謂既誠意只不過佢份稿寫得好過阿嬌份稿啫~
事情已經過去,希望大家都可以放低成見,
比條生路佢行啦.

"以上言論個人意見,反阿嬌的人士唔岩睇唔好鬧我"

[ 本文章最後由 coco128 於 08-2-23 03:27 編輯 ]

水晶宮

原文章由 ellawyc 於 08-2-23 03:05 發表
終於有個場可以講下野
我第一日, 睇咗一眼一張阿G相, 已經唔願再睇
因為我知道係人地嘅私隱, 我冇權睇
我記得細個父母教我幾個字 :
"己所不欲, 勿施於人"
"非禮勿言, 非禮勿視"

我最唔明同難頂嘅係....
好多人追相 ...

講真由第一日大家唔理人地私隱走去開呢D相黎睇時,就無資格走黎鬧人有幾賤囉!因為你都有份睇...再者大家所接受既尺度唔同,EVEN佢地無影呢堆相,淨係做愛,咁仲有大把人都係接受唔到做愛有前戲,口交肛交啜奶呢D行為架...只係無俾到你地睇到,萬一你又真係接受唔到呢D行為,咁啱有晚隔離屋做做下愛,唔小心扯甩左個窗廉俾你見到佢地口交肛交...,咁又代唔代表人地係賤,平時响門口遇見你地好有禮貌地打招呼好檢點呢D就叫做虛偽呢?咁正常人都唔會响你面前做愛卦...

講真係無人迫你睇嗰堆相,大家當初去睇呢D相坦白講都係純綷係自己八卦想睇而去睇,呢D無得唔認!講真網上流傳名人藝人咸相都唔係呢三個星期至有既事,有INTERNET咁耐就有咁耐,無理由以前唔睇依家無啦啦唔係自己八卦都走黎睇卦...大家咁樣係咁追係咁搵係咁打開D相黎睇,由第一張睇到第幾百張...根本同打開人地窗簾睇人家做愛無分別,呢D叫做偷窺,唔係咩光明正大既事,咁又做咩鬧到人咁核突咁恐怖???係,你可以批評佢地做既事有違道德,但未致於要咁改人花名又侮辱人地要人消失囉,要知道我地呢D睇過佢地相既人仲未向當事人道歉架!人地呢批相係私人,唔係諗住俾大家睇架.同樣人家做愛甚至乎你同另一半做愛都唔會諗住俾人地睇到啦,佢地專登影黎出核突寫真出四仔我都會覺好有問題值得俾人噴,但依家佢地批相唔係咁既用途囉!人地影黎同另一半調情,係佢地兩個人之間既事,佢地做小朋友既偶像,係工作需要,公司要佢地既IMAGE係咁,講真呢批相無外洩,問心,佢地响工作上既角色都做得好稱職,無响小朋友面前做過D咩羞家既事囉.

首頁
23456...7

尾頁

跳至