自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

終於都有班明事理嘅媽咪,之前其他TOPIC我都唔敢回應,因為怕比人圍攻,其實一眾女星都係受害者,亦都得到好大嘅教訓,又何必再對佢地落井下石呢?再者佢地只係一個表演者,只要係鏡頭面前個好佢嘅本份,鏡頭後嘅私人生活又與其他人何干呢?

男爵府

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-2-22 23:35 發表

玩到OVER左囉!明明自己都未嬲到去嗰個LEVEL,但自己越玩越過火,基本上個程度同長毛議員無分別架...查實長毛原本抗議嗰D野係啱係大部份市民所想既,只係佢下下都推人鐵馬,下下玩大玩到傻左,所以先至有咁多人頂唔順佢, ...

珍珠宮

原文章由 COE1205 於 08-2-23 04:06 發表
終於都有班明事理嘅媽咪,之前其他TOPIC我都唔敢回應,因為怕比人圍攻,其實一眾女星都係受害者,亦都得到好大嘅教訓,又何必再對佢地落井下石呢?再者佢地只係一個表演者,只要係鏡頭面前個好佢嘅本份,鏡頭後嘅私人生活又 ...

我回應左一個反gill topic, 而家好後悔, 驚比人圍攻, 可能已經圍攻中

伯爵府

回覆 #83 bobosweet 的文章

唔緊要喇!無聊人所講既說話係唔需要理!

複式洋房

原文章由 bobosweet 於 08-2-23 11:49 發表

我回應左一個反gill topic, 而家好後悔, 驚比人圍攻, 可能已經圍攻中

物以類聚, 人以群居! 就讓她們群居去吧。 我一個回應都不給充滿惡意的人, 就在這裡發出一點燭光。

父 母 形 像 危 機
七 年 初 , 伊 朗 首 都 德 黑 蘭 一 個 公 園
,一 個 十 七 歲 的 少 女 和 她 的 姪 女 被 三 個 男 人 強 姦 , 少 女 反 抗 , 刺 死 其 中 一 人 , 伊 朗 法 庭 判 少 女死 刑 。 之 前 , 一 個 十 六 歲 的 精 神 不 穩 定 的 伊 朗 少 女 與 一 個 男 人 做 愛 , 法 庭 判 男 人 笞 刑 , 判 少女 死 刑 。 在 沙 地 阿 拉 伯 , 一 個 十 九 歲 的 婦 女 與 她 的 男 性 朋 友 在 路 上 開 車 的 時 候 , 被 七 個 男 人襲 擊 , 兩 個 人 都 被 強 姦 了 。 法 庭 判 七 人 中 的 四 個 人 綁 架 罪 , 判 這 兩 個 男 女 受 害 者 笞 刑 , 各 打九 十 鞭 , 罪 名 是 「 非 法 社 交 」 。 女 人 的 律 師 上 訴 , 法 庭 再 判 女 人 笞 刑 加 至 兩 百 鞭 , 律 師 的 執照 被 吊 銷 , 因 為 女 人 與 一 個 和 她 「 沒 有 關 係 的 男 人 同 在 一 車 」 。 女 人 另 再 加 判 六 個 月 監 禁 。
八 年 初 , 香 港 發 生 淫 照 事 件 , 一 群 被 牽 涉 的 女 星 不 被 社 會 輿 論 同 情 , 在 大 部 份 與 事件 有 關 的 女 星 都 隱 藏 起 來 的 時 候 , 有 一 個 叫 「 阿 嬌 」 的 女 星 出 來 面 對 公 眾 , 希 望 得 到 公 眾 理解 與 同 情 , 結 果 換 來 更 多 的 指 責 與 侮 辱 , 原 因 : 她 的 私 生 活 與 公 眾 形 像 不 符 。 據 說 有 家 長 與老 師 為 此 擔 心 , 不 知 如 何 育下 一 代 。

伊 斯 蘭 社 會 有 自 己 的 法 則 , 但 香 港 是 什 麼 社 會 ? 連 公 眾 形 像 與 隱 私 都 分 不 清 ? 我 們 的社 會 要 擔 心 的 , 是 從 此 以 後 父 母 的 形 像 。 父 母 的 形 像 都 是 愛 孩 子 的 , 卻 現 在 社 會 鼓 勵 大 家 去發 掘 隱 私 , 於 是 孩 子 們 發 現 了 父 母 的 隱 私 後 , 經 過 商 量 , 得 出 了 這 樣 的 結 論 : 「 父 母 生 我 不為 我 , 先 有 歡 樂 後 有 我 。 」
兩 個 社 會 一 個 共 通 點 : 男 人 們 按 照 自 己 的 意 志 做 出 這 些 悲 劇 , 女 人 往 往 是 任 人 宰 割 的羔 羊 。

(嚴浩)

姊姊妹妹站起來, 停止語言暴力, 網界亦有良心。

男爵府

係啦, 搞到我唔開心左一陣 !!!!!!!!!!!!

原文章由 dabbycheung 於 08-2-23 12:31 發表

子爵府

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-2-23 03:31 發表

講真由第一日大家唔理人地私隱走去開呢D相黎睇時,就無資格走黎鬧人有幾賤囉!因為你都有份睇...再者大家所接受既尺度唔同,EVEN佢地無影呢堆相,淨係做愛,咁仲有大把人都係接受唔到做愛有前戲,口交肛交啜奶呢D行為架.. ...

同意 !
由其是講人花名,嗰個名x魚嬌,自己身為女性,都知好侮辱,居然有人當口號叫,真係.....唉 !
有會員開topic請正視不雅用語,又俾人扯到9里外,其實邊d先係不雅,大家成年人都知,有d人就係鍾意包拗頸,無符.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

水晶宮

原文章由 dabbycheung 於 08-2-23 12:31 發表

查實我地唔係反對佢地去反g,只係唔認同佢地既言行囉!唔係要求禁止,而係希望佢地收歛番少少,只係提議佢地嘗試寬恕,講真我地都係講出我地既感受同諗法,唔係夾硬要佢地跟隨我地意願,相信呢d唔算係咩霸道囉!如果咁都唔聽得入耳,我地所講既佢地都唔嘗試去思考,仲要追住我地呢班媽咪黎鬧同話,我覺得佢地真係好唔理智,作為父母,唔應該係咁.佢地咁樣,真係會教壞小朋友.

水晶宮

父母無疑要無時無刻要教導仔女分清對與錯,尤其呢d事件,更加要教,講真仔女去到四五歲開始識字識睇電視都會知道有件咁既事,唔教一定唔得,只係,重點真係要着重自己去教仔女,同佢地分析呢件事,大家一齊傾,而唔係自己順着自己既意願任性地作出d咩過激行為,有時教仔女去分對與錯,吾一定要咁強硬,咁樣只會教曉佢地,當佢遇到有人做錯野,佢只會好大反應去駡人不是,而唔識去好好同人講,呢d係正確社交嗎?咁去對人鬧到人地回吾到咀賤過地底泥,係正確處事待人方式嗎?大家試諗下自己,當自己俾人話做錯事,你會聽一班只顧鬧你聲討你既人所講既忠言,定係一班屏心靜氣,言重心長既人所講既忠言?鬧人既說話永遠無人會聽得入耳囉.

鬧只可以响自己小朋友身上可行,因為佢地愛父母,心怕父母會唔開心會嬲會唔鐘意自己;但街外人只會覺得你响樹潑婦駡街,你幾有道理都好,無人會接納你嗰隻鬧,咁鬧黎仲做乜鬼?盞自己勞氣同唔開心囉!人地只會覺得你好醜怪...總之你諗番長毛就自然會明白有幾肉酸...有好多時長毛講既野都好有道理架...只係講下講下就over左,繼而作出d好唔理智既行為,結果都係無人接受,咁佢做黎又做乜鬼...有時我諗,如果佢轉換一下佢表達意見既方式,好相信會有好多人支持佢!

伯爵府

好媽媽勳章

在我嚟講,這個新年有名人av看,(真難得)有免費娛樂.

藝人嘅操手唔關我事,只不過佢哋倒霉,唔小心外洩咗開心照.

還好我囝囝只得七歲,到現在他甚麼都不知,因為我和家長或親友或朋友都有共識就係隻字不提,而且我會刻意避開書報攤,所以佢及佢嘅朋友仔都係唔知,(我從來唔講某某藝人好或唔好,因我覺得無必要追捧藝人)

就阿嬌事件,佢應該退出娛樂圈,點解我咁講,因為佢再在鏡頭出現,會比好多青少年有美麗的誤會,(成人世界就話體諒佢,人雖無過.)但在青少年心裏就唔係咁諗,(我點錯都有人原諒,我可繼續我的事業、學業乜都無影響.)而事實係唔係真係無影響呢?

我只係有感而發!

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我睇過之前阿嬌俾人偷影個d相,唔只淨係影背脊咁簡單,前面都有影到,不過詳細真係唔記得喇。佢當時喊係好正常,俾人偷影同自己願意影係兩回事,就算自己願意影,都唔等如佢想俾所有人睇。即係你自己使晒d錢同俾人偷晒d錢係兩回事。

我覺得係呢個社會做野某程度上都會有時要對人假(包括我自己,我都唔想架),有幾多人夠擔講由細到大都未試過對人假呢?唔通自己對人虛偽就可以原諒,阿嬌就罪無可恕咩?

大宅

剛剛看到有topic說有新片發.. 仲有人說大家唔好咁揚, 怕無得睇...
如果奇拿又出招, 呢件事又沒完沒了.
點解d人仲不斷去追呢?
呢d係偷竊行為, 現在d人當奇拿係神咁拜, 真係唔明白??而家咩世界呀?
**Loving You**

大宅

其實整件事,我覺得做家長係首先同個細路講清楚這件事,無疑何能傷害個女對偶像...但這係事實,任何年代,做父母都係叫仔女唔好盲目追偶像。咁發生咗這事就教曉佢認清人的本性,現在小朋友很醒明,做父母係要多加留意,像我自己,遇到不禮貌對待時,我都唔會嘈咬咁,有人同我講,妳唔出聲,第二時個小朋友就會比人"蝦",但我唔通教個仔要嘈,要閙嗎?像個潑婦一樣。我只係知道我自己的言行係最影響子女......現在d人小小事己經嘈得很緊要,像昨天元宵,排隊玩遊戲,兩個家長排緊,後來各自的小朋友join 來,兩個家長中有一個話佢前面那個一次來那些多人,開始嘈起,班小朋友就係處望住d大人係到閙.......

複式洋房

很好! 看到有這麽多理性的回響.
希望有共同理念的媽咪, 出嚟支持, 擴大樓主聲言.

大宅

我覺得知錯去改,先係小朋友0既偶像...........至少GILL面對左,企出0黎................
錯而不改/認,仲可悲.............
做阿媽毫要教小朋友知錯就要認,就去改...........
懲與教....................
我不是任你處置
專借吾還

大宅

但我聽到阿嬌講自己好天真好儍時,我第一個反應是可止儍,直頭蠢添!因為有影相.我覺得佢都好慘!比人睇哂全相,若佢要比人睇,我諗佢拍寫真真係會好收得.
睇完人地D私人相又駡人真的有點過份,我從來冇諗過佢地重係黃花閨女.我估佢當時真係同Adison拍緊拖卦,咪冇理由比佢影.
我囡囡仍然有聽Twins姐姐的兒歌.
若仔女大d視Twins為偶像,可以順道教他們,偶像不是聖人,他們也會做錯事,我地可以學他們的好,不要學他們的不好,這不是反面教材嗎?

複式洋房

真係好心痛, 看著社會的失心瘋。 對一個弱質女流, 竟有那麼高的道德要求!? 有家長話小朋友受影響, 請問誰讓相片流出? 誰去DOWNLOAD, 一定一定要問天地良心, 拿起石頭前答左條問題先。
點解唔教班細路SAY NO, I DON'T WANT TO SEE THIS. 點解還要花錢買一本色情特刊放在家中。 係諷刺, 係荒謬!

拿著石頭的女人多妒忌阿嬌青春貌美! 男人就妒忌她賺錢能力好過自己, 一有機會, 就盡洩平日不敢提的委屈, 拿詆譭別人來麻醉自己, 大眾一哄而上愈來愈HIGH。 無左一個阿嬌, 柏芝家庭破碎, 我地會快樂D咩?!

禁止訪問

大宅

好開心哩度有咁多同聲同氣嘅人,在這個多月來我收到很多相片,但我從沒有再發出只是Delete,因為我知當事人已經很後悔及情緒極度困腦,很多雜誌說阿GILL多次自殺其實不難想像她的心情,在這裡希望各受害人重新振作,而還怪責他/她們的人請問問自己是從來沒任性、天真過嗎?只是大家任性、天真的年紀不同,有些人到30、40歲還很任性、天真,如果妳/你說自己從沒任性、天真你/妳就真的很天真。
BK已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

首頁

尾頁

跳至