母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 2004年1-3月的全母乳新媽咪支持區

各位媽咪,

多謝大家意見,臭豬仔仲係好鍾意媽媽奶,連請我飲少少都話唔得,係婷婷架!真係比佢笑 c 我

樹熊媽,

固體佢食得好好,成個垃圾桶咁,咩都食,所以我都唔擔心。多謝妳提點
我的小寶寶享用媽媽奶至3歲,好懷念餵奶的日子啊!

子爵府

awong97,
婷婷真係乖, 咩都肯食, 我果個剩係鍾意奶, bread同餅~

awong97 寫道:
各位媽咪,

多謝大家意見,臭豬仔仲係好鍾意媽媽奶,連請我飲少少都話唔得,係婷婷架!真係比佢笑 c 我

樹熊媽,

固體佢食得好好,成個垃圾桶咁,咩都食,所以我都唔擔心。多謝妳提點

複式洋房

佢似我…為食嘛!

別墅

YIUBB,

係呀, 我都好少上黎啦, 多咗個B真係多咗好多野做, 我冇晒事架啦, 多謝關心. EVIE佢開始有意識去POTTY, 會話俾我知, 我好高興啦, 點知原來三日香, 過左三日就一D都無提過, 而家過咗2個星期, 係原全打回原形, 好始從來無學識過去POTTY.

子爵府

點解同瑤瑤一模一樣, 又係三日香
張大頭相係咪細b黎架? 好夠份量wor

Clarab 寫道:
YIUBB,

係呀, 我都好少上黎啦, 多咗個B真係多咗好多野做, 我冇晒事架啦, 多謝關心. EVIE佢開始有意識去POTTY, 會話俾我知, 我好高興啦, 點知原來三日香, 過左三日就一D都無提過, 而家過咗2個星期, 係原全打回原形, 好始從來無學識過去POTTY.

大宅

各位媽咪,
你地好嗎? 呢個topic好似唔見左咁啦...! 我個仔依家就開始戒片, 都叫做順利o既, 唔知你地o既bb又點呢?

Clarab,
我去睇過你o既相簿呀...細b真係好似家姐呀...又好可愛喎, 見到佢個雙下巴, 真係想咬佢一啖呀 好快細b就半歲大囉!!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

大家好呀! 我都以為呢度執咗笠! 好耐都唔見咗呢個 topic!

Candy,

我都開始同 Carly 戒片,但一個星期就失敗咗,搞到佢死忍,又唔肯坐 potty 同 Toilet,暫停咗一排,呢幾日又再試過同佢戒,佢都肯坐,試過一次開細,其他就完全冇料到,我同我老公都唔諗住逼佢,等佢順其自然囉!

Clara,

你揍兩個 b 揍成點呀? 辛唔辛苦呀? 揍兩個雖然係辛苦 d,但係大大吓,你見到佢哋兩個一齊玩,又會覺得辛苦 d 都值得! 我隻百厭仔今個月尾就一歲啦! 時間真係過得好快,今日佢仲自己第一次放手行呀!   有時真係唔係好捨得,想佢成日都做 BB 就好 lu!

別墅

YiuBB,

係呀, 係細B Katie呀, 佢係好肥呀, 都唔知點解, 6個月大20磅呀, 抱到我手瓜起墊, 哈哈! 希望佢都好似你個女咁會瘦返啦, 因為實實在太肥啦.. 我就快抱佢唔掂..

MONE,

湊女湊到我儍咗, 好多衫要洗, 成日要煮飯, 成日要千里傳音, 成日要同佢出花園玩, 成日要餵奶, 真係好難照顧2個人, 老公返黎都會幫下手, 但係真係有D俾個女玩到儍咗. 我真係好想同大B介片, 但係真係有D難度, 佢好似好好好唔介意有條屎片撻住個PAT PAT, 成日唔俾我換片, 疴咗都唔話俾我知, 我要真係聞到, 要丙佢先肯俾我玩, 而家細B開始食固體, 條片開始嗅, 真係想C!! 因為我無諗住俾大B咁快去讀書, 我會帶佢去圖書館館聽故仔做勞作, 佢都好開心, 但係一講起去POTTY, 佢完全借咗聾耳陳隻耳呀! 好火滾! 而家成日勞氣咗好多, 希望遲D會好D啦... SIGH..

Candy,

係呀, 細B6個月大啦, 好快趣, 我記得細B未夠1個月我老公同我講, Clara, 就快1個月會好D, 你唔使咁辛苦架啦.. 我仲答佢, 而家先得20日大, 仲有10日先1個月, 佢激鬼氣走咗, 哈哈, 估唔到咁快就6個月大, 佢雙下巴好勁.. 好多豬腩肉添呀! 哈哈!

你同仔仔介咗片咁好, 講下D心得黎聽下啦, 係咪無俾片佢著呀? 我好驚B女疴到四圍係...

大宅

Mone,
嘩! 時間過得真係快呀, 咁快呀jack又就o黎一歲啦!!

Clarab,
睇見你地個b咁快咁大個, 又加上我老公個邊又多左兩個bb出世, 攪到我都想生返一個o忝....不過我都同老公計劃過啦, 等呀仔返學我就可以陀第二個, 咁就會無咁辛苦囉!!

其實戒片都係睇個小朋友自己啦!! 上個月我想同個仔戒大大先, 但係佢係啖罐坐成半個鐘都唔肯痾, 結果一著返片無耐就痾, 真係比佢激死呀! 到今個月, 我又再試, 我無同佢著片, 隔半個鐘左右就同佢去廁所, 可能男仔急尿易睇d, 女仔就無咁易睇啦!! 當然一定會賴o既情況啦, 不過, 又好好彩, 又唔係有好多次, 而大大都只係賴左一次, 佢見到條褲有大大, 就好似好驚訝, 咁我同佢講 "係囉, 你忍唔住痾左係條褲度囉, 下次唔好啦, 要忍住同媽咪講呀!" 咁之後就無再賴啦, 可能佢覺得好醜啩!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

各位,

好耐無黎過呢個FORUM, 唔知仲WORK唔WORK, 所以就試下, 請問各位現況怎樣呢? 女女仔仔乖唔乖呀?

我大B己經成功介片個多月, 月細B已經不知不覺11個月大.

我好掛住大家, 若大家見到留言, 留個信息吧!

Clara

複式洋房

各位,

大家好嘛?好耐無蒲頭啦,我都好掛住大家。:-(
今日上嚟 bk 睇吓母乳餵哺個topic,又睇吓個女唔經唔覺已經2歲8個月真係百般滋味在心頭。最安慰係佢依然咁愛媽媽奶,小可愛精靈活潑、健健康康。成日話要返學,周圍話比人知佢報咗名,出年返學啦!
佢已經成功戒咗片2個月喇,依家仲唔鍾意喺片大大添。不過佢好得意如果有舅父喺度佢唔肯喺 PORTTY 解決,一定要去厠所,佢話怕羞喎!

希望大家都有空可以再上嚟傾吓計啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊