自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

sorry, 我係單親媽咪..我明白做單親媽咪的辛苦.
(幸好我有我媽媽幫我湊佢).
我ex 無比過贍養費我, 一直到現在無比過生活費亞女.
只係耐不耐帶去出去玩. 唱k..
不過亞囡一樣好鍚佢. (可能仲多過我)
咁又點呢?
我唔憎ex, 亦唔介意我個囡鍚邊個多d.
就算我死那天和之後,佢唔出現or幫手, 我都覺得無所謂.
可能到時我囡囡就辛苦d, 始終獨女.

補充 :
可能我的是囡囡, 比較明白和容易接受相處不合的問題.
所以佢無因為父母的離異而有什麼不安不開心的感覺(亦有可能是佢收埋無表露), 離婚到現在已經9年.
而我亦無內疚比唔到佢一個健全的家庭.
(以上是個人感受)

原文章由 VKwan 於 08-2-22 23:28 發表
唔理肥姐係咪知道左,個男人唔結婚要分手,肥姐單方面都冇得繼續!做乜要比假希望人咁賤格,然後要肥姐做單親?你地唔明架啦,做單親媽咪最吃力的唔係母兼父職,而係對仔女果種內疚感,生得佢出,又比唔到健全家庭佢,好痛苦!

...

[ 本文章最後由 bunny510 於 08-2-22 23:57 編輯 ]
**Loving You**

男爵府

原文章由 bunny510 於 08-2-22 23:22 發表
乜唔係肥肥知道佢地的事之後, 秋官話結婚啦.
肥肥以為自己做了鄭太就無女人敢埋身.
所以才應承結婚嗎???

定係咁呢?!

高齡產女退休發毒誓 肥姐為女捨命不後悔
沈殿霞(肥肥)同時作為女兒與母親均很稱職,上至對母親的關愛備至,下至對愛女的細心呵護,都溢於言表。最偉大莫過於身體有多種毛病的她,為了心愛的男人,甘願冒險懷了欣宜,雖然秋官最後背叛了她,但肥肥依然感激秋官,因為沒有他,就沒有欣宜。
40歲產女搵命博
肥肥先後三次懷孕,第一次因秋官正拍攝《大亨》是當紅小生,不能與她結婚,肥肥惟有選擇墮胎;第二次她卻不幸小產,後來為了懷孕,肥肥曾到台灣訪尋名醫,更一度考慮人工受孕。直到八六年有一次秋官狠心地對肥肥說:「我都四十歲,我畀多你三年時間,如果再冇得生,就唔好怪我。」可能天意憫人,一個月後,肥肥真的懷孕了。

由於肥肥當時已屆四十歲高齡,故婦科醫生提議她到加拿大生BB。懷孕期間,肥肥可謂受盡折磨,每天需驗血七次,弄致十隻手指全是針孔,但能順利誕下欣宜,肥肥覺得如何辛苦都很值得,更認為女兒是上天賜予她最好的禮物。
母愛無盡付出
懷孕期間,肥肥已發現秋官有婚外情,但為了欣宜,肥肥仍哀求他返回自己身邊,可惜最後秋官還是選擇了離開,從欣宜八個月大開始,秋官就沒有再回家。

珍珠宮

好媽媽勳章

鄭老秋既然同阿肥離左婚, 咁阿肥既後事始終應由娘家來打理, 人地都未必想阿老秋沾手添喇.

大宅

Sorry, 我唔知喎...無看過呢段新聞.
我看到的是早1-2天東x日報登...
我印象中記得肥肥生欣宜係好辛苦.
如果秋官有呢d言行, 當然抵打啦.

**Loving You**

首頁

尾頁

跳至