婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 生完BB後~嚴重痔瘡更時時便血!

pigpigbaby :

現時我除了每日食1粒維他命e外,還每星期飲2-3次(每次飲2-3杯)的木瓜鮮奶!此飲品有一個好大好處可令大便暢通外
大便會比較軟!去大大時確實無咁辛苦!而且飲了一定有得去!
大家快快試下!免致"大便"成為我們的惡夢吧!!!!!!!!!!!!!!!!
如果各位媽咪還有其它方法請繼續提供!
感激各位!!!!!

別墅

我都有此情況, 巳經十年了, 我大約7年前看醫院, 他們將它推入去, 但我十分痛, 行到行不到. 所以我之後都不敢看西醫了. 我只是用過些藥膏, 但是沒有用.
而我發覺在夏天情況會自然好些, 一到冬天會嚴重好多, 所以我前一天開始複發了.所以很辛苦了.
請問增美神維他命e - 400單位在那裡買??
如果開刀在私家或在公立好, 會不會有機會複發??

大宅

痔瘡食維他命都得架...去邊到買增美神維他命e - 400單位,我都想試,唔該

RL

大宅

這個方法是我個朋友教我的(佢媽媽是資深nurse), 而我生完bb都有這個情況, 但試個佢教我方法, 真的慢慢變細然後全退了.

首先搽痔瘡cream,躺於床上, 然後用燈, 例如打麻雀的台燈(大火數d既)直接照著痔瘡15分鐘到, 一日二,三次啦. 但小心唔好”lai”親pat pat 呀. 咁幾日後會退家啦.

[url=Lilypie Expecting a baby Ticker]Lilypie.com[/url]

大宅

我而家32wks, d痔瘡攪到我坐都坐唔到, 又好痛, 我see左醫生, 咁我仲可以做d咩野 ?

首頁

尾頁

跳至