自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

代人找一首兒歌叫"搖籃曲"的歌詞, 有冇BK媽咪或Daddy知道呀, 首兩句是 : 小寶寶快睡覺, 夜晚星光真璀璨...

唔該BK有冇高人幫下忙!!!

謝謝各位!!!
Ka Wa

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇上網揾過?

大宅

好媽媽勳章

有上網搵左好耐都無, 只有小寶寶, 食蛋糕個首歌既歌詞, 請幫忙, 因是一位伯伯叫我幫忙找的.
Ka Wa

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我想問頭兩句係吾係一定啱? 知吾知係邊度出品?
暫時剩係搵到呢隻啊!

舒伯特搖籃曲
睡吧,睡吧,我可愛的寶貝,媽媽親手輕輕搖你睡。
靜養一回,休息一回,安安穩穩睡在搖籃內。
睡吧,睡吧,在這安樂窩裏,媽媽正用手臂保護你。
充滿熱忱,充滿希冀,懷著慈愛小心看守你。
睡吧,睡吧,睡在鵝絨墊上,安安穩穩睡在搖籃裡。
一朵蘭花,一朵玫瑰,賞給寶貝陪著你安睡。

[ 本文章最後由 winniewongpy 於 08-2-23 14:40 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

知道隻碟叫做 "小小幼稚園 - vol. 3" 好似是益智兒童xx出版, xx是不確實是x材呀, 網上找到有宣傳出售的網, 但試聽沒有此曲, 是熊熊合唱團d人唱的, melody是巴哈的搖籃曲. 我想幫人要這首歌詞, 但又不想買這隻碟呀! 有冇人有呀, 請幫下手, 謝謝!
Ka Wa

子爵府

醒目開學勳章

小寶寶, 快睡覺, 夜晚星光多璀璨,
明月似, 喃喃自語, 微風輕送話語,
雲兒說, 應腄了, 夢兒裹再相見
雲兒飄, 星再閃, 月兒怎麼會偷偷笑.

這首我大約記得歌詞, 已前成日唱比囡囡聽. 佢才肯瞓.

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 Ka_Wa 於 08-2-23 14:32 發表
有上網搵左好耐都無, 只有小寶寶, 食蛋糕個首歌既歌詞, 請幫忙, 因是一位伯伯叫我幫忙找的.

月滿窗, 念故鄉, 念到媽媽的歌唱
寒夜裡, 明月上, 慈母每夜床畔唱
搖籃曲, 飄遠方, 問慈母可安康
搖籃曲, 一再響, 願慈母心歡暢

(呢首係大概30年前, 區瑞強唱的版本, 我每晚都哼住黎tum仔瞓~ )

首頁

尾頁

跳至