親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

I will be visiting Tokyo and want to pay a visit to Akachan, the baby store. Anybody know which Akachan store in Tokyo is the largest?

大宅

原文章由 Chine 於 08-2-23 20:24 發表
I will be visiting Tokyo and want to pay a visit to Akachan, the baby store. Anybody know which Akachan store in Tokyo is the largest?

我地去左錦系町既Akachan,都幾大間,同埋一出JR站就係好方便,行過錦系町公園重有間BABY R US潻

場內一覽

場外

地圖

大宅

錦系町既Akachan同五反田的我都去過,我就比較鍾意錦系町那間。因為一出火車站就係,又唔洗搭接駁車,樓上又有間好大的一佰日圓店。再上多幾層樓仲有好多食店添!!

大宅

原文章由 QQ_mom 於 08-2-24 02:38 發表
錦系町既Akachan同五反田的我都去過,我就比較鍾意錦系町那間。因為一出火車站就係,又唔洗搭接駁車,樓上又有間好大的一佰日圓店。再上多幾層樓仲有好多食店添!! ...

係呀,我地都上左上面食飯,多數都有兒童餐添,我地都叫左1set forBB,重好好味架,地下又好多小朋友衫賣幾好架.

男爵府

請問係咪只賣BB 野咋, 小童(8/9歲)又有冇呢??
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

禁止訪問

大宅

原文章由 tokyobaby 於 08-2-24 15:33 發表
how to go there from shinjuku ?

好由新宿前往錦系町可搭JR中央總武線前往,推介埋東京蛋啦.東京蛋入面有個兒童王國都好適合小朋友架,去東京蛋都係坐總武線於水道橋落車就到,我地當日就係去完東京蛋玩完先落錦系町行

別墅

Thank you very much. I will go to the one recommended by you.

別墅

ccpccp, you mentioned that you went to Tokyo Dome. I went to their official website but find little attractions suitable for children (aged 4). Any thing special there that you think I should go as well? Thanks.

大宅

原文章由 Chine 於 08-2-24 22:02 發表
ccpccp, you mentioned that you went to Tokyo Dome. I went to their official website but find little attractions suitable for children (aged 4). Any thing special there that you think I should go as ...

你可能睇左遊樂場呀,應該係東京蛋入面既兒童王國,你可以入下面條link睇下我寫既遊記同相片,東京蛋連我21個月既仔仔都啱玩架

http://www6.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=6319429&extra=page%3D1&page=1

兒童王國
http://www.tokyo-dome.co.jp/omocha/

[ 本文章最後由 ccpccp 於 08-2-24 23:46 編輯 ]

子爵府

想問下呢,由新宿去錦系町,車程 (JR) 要幾耐呢?同埋應該預幾多時間o係o個間Akachan ?附近的食肆會幾點鐘關門呢?

我四月尾會去東京,諗緊會唔會去錦系町呢間Akachan 呢...因為另一位媽咪話橫濱lalaport 都有Akachan,我因為點都會去橫濱 (麵包超人館),如果橫濱呢間OK 我就唔使突登過錦系町...唔知有無媽咪去過lalaport o個間呢?Thx!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 ccpccp 於 08-2-24 23:44 發表

你可能睇左遊樂場呀,應該係東京蛋入面既兒童王國,你可以入下面條link睇下我寫既遊記同相片,東京蛋連我21個月既仔仔都啱玩架

http://www6.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=6319429&extra=page%3D1&page=1

兒童 ...

ccpccp,

請問4歲小朋友去東京蛋兒童王國仲啱唔啱玩?

男爵府

我估Akachan會多D choice, 但價錢同一般大百貨公司,有冇分別?

If 錦系町 or 東京蛋, 二選一, 那個好? 因我只有一個早上有空.

複式洋房

Hi, ccpccp,

May I ask how much is the admission fee for the Tokyo Dome Kids' Kingdom?

Many thanks,

原文章由 ccpccp 於 08-2-24 23:44 發表

兒童 ...

首頁

尾頁

跳至