夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公返工(返夜班),要我叫佢起身,佢未起身唔好出街.....

明明佢手提有教響鬧(5:30PM),都要我叫佢起身,幫佢沖咖啡,拎衫俾佢沖涼,幫佢執埋袋~~

平時我都好少出街&落街,一個月都係出1-2街(居住以外既地方),落街買送就一定(幾日落1次),佢次次都話我做乜出左去唔叫佢起身........

尋日(2/23)我同亞媽成班人去試菜(打算擺亞婆大壽),我已經執好晒D野先出門(4:00PM左右),去到果時未夠鐘就同亞媽大姨行下街~~
老公打黎鬧我:[你係邊呀,我講左幾多次,我未起身唔好出街呀!]
我冇出聲,我見佢又冇再講野,之後CUT左佢線.....

隔左一陣,我發現我冇帶房門匙,就打佢叫佢唔好鎖房門,點知佢毛啦啦自己鎖左房門,但係D野係晒房入面,之後發左顛咁係度嘈嘈嘈,佢CUT左我線....

又隔左一陣,佢又打黎嘈,我嬲嬲地喊住咁講:[係咪要我死左,你先識得自己起身呀......(CUT線)]我亞媽&大姨見我咁,佢地冇出聲,俾左張紙巾我......繼續行去酒樓.....

之後老公就冇再打俾我~~

試完菜之後,到我返到屋企附近果時,老公打俾我,問我係邊,我好冷淡咁答左佢,佢冇再話我,只係叫我返屋企幫佢錄野,我好求其應左佢~~

返到屋企,99話佢痴左線咁係度嘈,我99果時又唔係屋企,老公果時仲痴到連99都鬧埋.......

[ 本文章最後由 Jackievv 於 08-2-24 03:39 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

crazy

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 shirley73a 於 08-2-24 08:11 發表
怒我直言, 你老公都幾細路仔一名wor, 咁大個都仲要叫佢起身??!!!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

咁都不特止, 仲一d自理能力都冇...唔識獨立..懶得就懶...完全依賴晒你..包括食同著方面, 請問你平時係咪竉慣咗佢呀??!!:qu ...

應該係由細到大, 俾99 竉慣左就真啦

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你c6...... 好恐佈!

大宅

BK Milk勳章

?-( ?-( 係呀,好恐怖
原文章由 sandy1425 於 08-2-24 11:50 發表
你c6...... 好恐佈!

民房

恕我直言,其實開心至係,佢無你唔得,攪唔到咩花樣,佢咁依賴你,一定無你唔得,所以無論做咩,都有你一份,你唔洗擔心佢攪攪震,你咪可以放心啦,聽落佢真係好攪笑......

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

佢好專制&大男人喎!
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

你要同佢講清楚wor.....唔可以再係咁...点可以咁冇自由ga?

珍珠宮

打電話叫起身得唔得?
咖啡買個咖啡機

珍珠宮

2024年龍年勳章

你c6好難頂呀!!!!! 我諗你要同佢好好傾下羅.

恕我直言, 如果我係你, 我相信我會好惡咁同佢講: 你日日要我響屋企叫你起身, 如果我死左你係咪唔識返工唔識做人!!!!
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

你老公都好霸道wor,
佢未起身,你就唔可以出街,
睇情形你同佢傾唔到計,唯有寫封信俾佢,
清清楚楚、完完全全咁寫出佢嘅行為,
點樣影響你同令你難受!

佢係咪佔有欲好強?
係你就要小心d信中的言詞同態度,
因為佢咁大脾氣,我驚佢太激動可能會對你動手啊!

你要怏d解決lee件事同要佢控制下d脾氣呀,
因為你平時就慣咗佢,佢d脾氣會惡化落去!

大宅

佢好無聊呀!

別墅

你應該冇返工咖ma. 你返工好唔好. d c6以為佢搵$養你,點對你都得.寧願買花帶啦. 受老闆氣可以唔做. 受c6氣唔可以伸. 唔好比佢踩住

珍珠宮

樓主老公返夜班, 1900返工...如果樓主返埋工(朝九晚六), 咁佢地兩個咪唔駛見...佢老公實唔肯啦!

原文章由 caracat 於 08-2-25 11:28 發表
你應該冇返工咖ma. 你返工好唔好. d c6以為佢搵$養你,點對你都得.寧願買花帶啦. 受老闆氣可以唔做. 受c6氣唔可以伸. 唔好比佢踩住
好好過每一天......

珍珠宮

sorry...duplicated post.....

原文章由 caracat 於 08-2-25 11:28 發表
好好過每一天......

禁止訪問

侯爵府

原文章由 lowle 於 08-2-25 20:37 發表
整張電床俾佢訓,夠鐘就電醒佢
:-D :-D :-D :-D

大宅

多謝咁多位回覆~~

你地講得岩,佢好細佬,好大男人~~

佢精神果時就完全冇事,佢係醒與未醒之間先至發顛,好彩佢鬧完我都識得"乙水"返我....

caracat & jacquesau,
我要等個女返左K1先至出黎做野,老公都話好,到今年9月就搵P搵野做~~

wmpl,
咁佢又唔會話打我咁嚴重,只係脾氣臭D,99都話佢臭脾氣....

Jessy,
我都有咁鬧過佢....
佢話:唔係娶你黎做咩呀!?
ME:咁你快D同我離婚,之後去娶個賓賓啦!!!:;pppp:

miffymiffy,
99冇仲佢,只係佢見我錫佢,佢先至蝦我.....
佢以前做仔果時都係自己搞掂架~~

lowle,
都好喎,如果電死埋佢,我有錢分架~~

sasa@uk,
打返黎叫佢起身,佢都係會嘈....
佢話要飲我親手沖既雀巢包裝即溶咖啡,佢話我沖既好味D~~

shirley73a,
你講得岩,99都話我寵壞左佢~~

[ 本文章最後由 Jackievv 於 08-2-26 06:04 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至