跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

成日聽人講呢兩間幼稚園好好,但到底點好法或者邊方面好呢?請大家分享下意見呀

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

以妳作為家長的角度,除了小朋友返學開心,妳仲希望他讀的學校是怎樣呢?
這兩間學校都受家長歡迎,主要原因係無論校舍環境,學費水平,老師教學熱誠,學校活動安排,學校行政安排,關愛小朋友的心,以至家校合作,都乎合甚至超越家長期望

alicet420   講得無錯~  發表於 14-10-10 09:49

別墅

回覆 littlecarey 的帖子

大宅

回覆:littlecarey 的帖子

上次我岩好經過呂明才,就問下miss幾時可以拿表,覺得態度好惡甘講10先知啊,印象唔係甘好

侯爵府

畀面勳章

回覆:呂明才&神召會

兩間環境,設備,行政,師資,教學摸式都好好,老師有愛心。呂明才功課量較多,每日起碼3份,每份2至3頁。

甘太純  謝分享  發表於 14-10-21 17:58

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:兩間環境,設備,行政,師資,教學摸式都好

原帖由 anpanmenbaby 於 14-10-11 發表
兩間環境,設備,行政,師資,教學摸式都好好,老師有愛心。呂明才功課量較多,每日起碼3份,每份2至3頁。
...
想問下神召會幼稚園同神召會恩光幼稚園有什麼分別?

別墅

回覆 yuenngai2001 的帖子

恩光好多大6b,粉神就睇5到.

別墅

回覆 thaishui 的帖子

教學上就答5到你,见人見智啦

大宅

認識瑞士牛牛第一回

thaishui 發表於 14-10-14 09:51

恩光好多大6b,粉神就睇5到.
因我囡現在讀緊神召會恩光n班, 所以唔知比唔比佢直升上去, 定係轉校好!! 但我見個網頁, 神召會幼稚園, 神召會恩光幼稚園 & 神召會小學, 佢地都好似同group 咁!! But anyway, 都報埋先, 去下interview 都好.

別墅

複式洋房

呂明才好認真,老師會打黎同你傾學生上堂情況,好有耐性,我個小朋友好鐘意番學,教佢嘅老師似乎都好有愛心,但我唔清楚其他班嘅老師點,功課係算多,日日有兩三份,家長要真係有時間跟先得,唔係會幾辛苦。曾經都擔心有人話學校過於嚴苛,讀落又唔覺,係覺得啲通告過份瑣碎,可能校方驚家長揪秤寫得唔夠詳細卦。。。

甘太純  謝分享  發表於 14-10-21 17:59

大宅

引用:以妳作為家長的角度,除了小朋友返學開心,

原帖由 littlecarey 於 14-10-10 發表
以妳作為家長的角度,除了小朋友返學開心,妳仲希望他讀的學校是怎樣呢?
這兩間學校都受家長歡迎,主要原因 ...
謝謝

我都覺得老師有愛心耐性好緊要

BTW交表感覺,暫時覺得呂明才好d

大宅

引用:Quote:原帖由+littlecarey+於+14-10-10+發

原帖由 甘太純 於 14-10-21 發表
謝謝

我都覺得老師有愛心耐性好緊要
但呂明才要寫份好難既問卷,好癲

大宅

請問有無媽咪有15-16呂明才入學表格?而家先醒起要報,唔記得download,如果有可否pm我?萬分感謝。

別墅

回覆:tsarin_li 的帖子

我有

子爵府

好媽媽勳章

回覆 wendyli729 的帖子

Hi can u send me the form also. Many many thx

大宅

回覆:呂明才&神召會

各位媽媽,2間都出了interview時間了,同一日時間只差9個字
請問神召會interview成個過程大概要幾耐?

大宅

引用:各位媽媽,2間都出了interview時間了,同一

原帖由 甘太純 於 14-10-29 發表
各位媽媽,2間都出了interview時間了,同一日時間只差9個字
請問神召會interview成個過程大概要幾耐? ...
我淨係收到神召會咋,未收到呂明才,我都係最擔心撞時間,9個字真係抆啲,因兩間都要求起碼早10-15分鐘到

大宅

認識瑞士牛牛第一回

C_Cccc 發表於 14-10-29 10:26
我淨係收到神召會咋,未收到呂明才,我都係最擔心撞時間,9個字真係抆啲,因兩間都要求起碼早10-15分鐘到:c ...

我昨天都收到神召會interview 信, 9.00am開始, 我都怕同呂明才時間相撞, 到時真係要選一間有in.

呂明才份問卷真係超難答, 都唔知點寫好, 仲未唸掂, 各位媽媽又寫好未呢??

大宅

引用:Quote:C_Cccc+發表於+14-10-29+10:26+我淨

原帖由 yuenngai2001 於 14-10-29 發表
我昨天都收到神召會interview 信, 9.00am開始, 我都怕同呂明才時間相撞, 到時真係要選一間有in.

呂明才份 ...
未呀,仲難過家姐兩年前考嗰兩題

首頁
12345...8

尾頁

跳至