親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hashtag旅遊勳章

dorismama 發表於 14-10-12 09:40
但來往嘉義和奮起湖的小火車值得搭乘嗎?在奮起湖及阿里山,搭車走,容易嗎? ...
你呢個問題,我以前都有問過奮起湖小火車

好似一日得一班車,假日兩班,仲要好難買到票....
我最後放棄左奮起湖

男爵府

引用:謝謝,另一半想主力行山,日出反而麻麻,請

原帖由 dorismama 於 14-10-12 發表
謝謝,另一半想主力行山,日出反而麻麻,請問fruitbasket你join的導賞團適合嗎?在那報名?行李點安排?同 ...
我book神木賓館,趕到了2點半就有導賞,主要介紹景點,但行下行下都要3個鐘。其他導賞就唔清楚了

日出當然唔好期望見到,但第二天睇日出,可以坐小火車上祝山,車內播啲台南歌,慢慢望住天色漸光,幾有風味

男爵府

引用:謝謝,另一半想主力行山,日出反而麻麻,請

原帖由 dorismama 於 14-10-12 發表
謝謝,另一半想主力行山,日出反而麻麻,請問fruitbasket你join的導賞團適合嗎?在那報名?行李點安排?同 ...
唔知你另一半行山想係咩程度,但旅遊書既景點,導遊都會介紹,例如姊妹潭,千年神木,帶我地睇雲海等等

男爵府

請問行李是否可在到達時便可寄存?不論是民宿或賓館??小火車至阿里山線,有機會通番車嗎?

複式洋房

回覆 dorismama 的帖子

阿里山條山路好驚險,真是唔好晚上行車。

男爵府

YuisumMum 發表於 14-10-16 12:19
回覆 dorismama 的帖子

阿里山條山路好驚險,真是唔好晚上行車。
日間ok?

珊瑚宮

引用:Quote:YuisumMum 發表於 14-10-16 12:19 回

原帖由 dorismama 於 14-10-17 發表
日間ok?
無問題

首頁

尾頁

跳至