想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

雖然有另一個post係40歲以上的,但果個post好似主要係iui同ivf的jm居多,但我唔係太啱,因為一來我地無咁多錢, 二來我唔可以成日咁短時間之內請假(因我見好似m come前後要約返診所打針之類), 所以我無法人工的.....
想問問, 都咁大年紀, 機會又細左, 又咩方法可以機會高d?

介咖啡 有需要嗎?
飲薑茶 有幫助嗎?

有無其他資訊,可以分享下?

大宅

回覆:pcshan 的帖子

我情況同你一樣,份工無得話請就請。
我依家都係睇中醫咋

大宅

回覆:40歲前後,又想自然懷孕的,大家一齊傾下好嗎

我唸要戒咖啡,之前睇資料,話咖啡會降低成功機會,我都係打算睇下中醫!

男爵府

回覆 pcshan 的帖子

我都40歲, 中E, 排卵丸, 黑豆, 卵子維生素, 雞湯, 什麼都試過依然吾得, 可能個天要考驗我地, 我E家咩到無介口, 順其自然吧

大宅

戒口同調理身體是必需,你地有冇check過有咩問題?好似我咁c6丁丁型態得1,我戒咩都冇用,我自己就check左輸卵管是通,排卵又正常。仲有c6一到重要日子都因為壓力而力不從心,我見其他jm話用針筒可以解決呢個問題!早知我都試下,但我開始左ivf先知有呢個方法。另外浸腳可以暖宮有助著床。祝早孕!

大宅

KSKwai 發表於 14-10-11 20:06
我情況同你一樣,份工無得話請就請。
我依家都係睇中醫咋
你睇普通中醫,定專for生b的?

大宅

bbkchan 發表於 14-10-11 20:48
我唸要戒咖啡,之前睇資料,話咖啡會降低成功機會,我都係打算睇下中醫!

...
唔係嘛?! 我日日一至兩杯架...

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆 dreamcomestrue2 的帖子

請問你點樣用針筒解決

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都40歲了,今年3月份開始用apps黎計排卵日子,跟住apps黎去做人,但跟左3個cycle後都唔work,結果放棄了,之後就抱住順其自然心態,因我不嬲經期都唔準,有時28日,有時30日,有時32日,所以都唔理啦!又冇介口,點知8月24日黎完後,一直都冇黎過啦!早幾日貪玩買支最平嘅驗孕棒驗下啦!點知中左啦!
本來應該好開心架,但係我到而家都未敢同老公講,唔知點解?

大宅

ReikoLau 發表於 -10-11 23:28
我都40歲了,今年3月份開始用apps黎計排卵日子,跟住apps黎去做人,但跟左3個cycle後都唔work,結果放棄了, ...

恭喜你呀!唔敢講? 除非佢唔想, 否則, 點解唔敢講?

E... 你係咪唔係第一個? 你icon個小朋友都好大個了...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

pcshan 發表於 14-10-11 23:52
恭喜你呀!唔敢講? 除非佢唔想, 否則, 點解唔敢講?

E... 你係咪唔係第一個? 你icon個小朋友都好大個了...
其實呢胎係我第4胎啦,大o個兩個係同我前夫生,而家冇同我一齊住,但仍有來往,而第三個就係同我而家呢個老公生,已經7歲啦,細仔一宜都叫我生多個細佬/妹陪佢,而之前打聽個老公口風話都想生多個陪阿仔,所以我先諗住生埋最後呢個,
但係當我一發現有左後,突然好似有好多顧慮咁,

大宅

引用:回覆 dreamcomestrue2 的帖子請問你點樣用

原帖由 chowbeebee 於 14-10-11 發表
回覆 dreamcomestrue2 的帖子

請問你點樣用針筒解決
我係睇到有個post講,你都可以睇睇:http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=9783927

大宅

引用:雖然有另一個post係40歲以上的,但果個post

原帖由 pcshan 於 14-10-11 發表
雖然有另一個post係40歲以上的,但果個post好似主要係iui同ivf的jm居多,但我唔係太啱,因為一來我地無咁多錢, ...
無介咖啡,反而一日1-2杯
戒凍飲,戒奶茶,食多d番茄,西蘭花,魚,唔好太多紅肉,多游泳,最重要保持心境開朗
祝成功(我係高o,但未到40)

大宅

引用:雖然有另一個post係40歲以上的,但果個post

原帖由 pcshan 於 14-10-11 發表
雖然有另一個post係40歲以上的,但果個post好似主要係iui同ivf的jm居多,但我唔係太啱,因為一來我地無咁多錢, ...
仲有睇中醫調理身體同整返正條腰,中醫話男同女,腰係好重要,女既影響子宮血氣運行。男既就影響表現

大宅

回覆 ReikoLau 的帖子

ReikoLau
我同你情況差不多,我已經有兩個小朋友,但係同前夫生亦唔係跟我住但有聯絡。
我再婚,之前一直打算如果兩個女跟返我就唔洗生,但可惜佢地跟開我前夫,所以我宜家個老公想生返個,唉!我都心大心細,一來自己都已經唔細,唔係話生就生到!二來自己有有D擔憂!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我呢三年都自然懷孕都三次,但三次都小產咗。

禁止訪問

引用:戒口同調理身體是必需,你地有冇check過有

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:dreamcomestrue2 的帖子

Thx

大宅

引用:Quote:原帖由 dreamcomestrue2 於 14-10-11

原帖由 iloveqoo 於 14-10-12 發表
我想問check呢啲係邊度check架?
我係私家婦科check的, 我諗普通科都可以寫信比你去化驗所check的。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:回覆 ReikoLau 的帖子ReikoLau我同你情況差

原帖由 wingszema 於 14-10-12 發表
回覆 ReikoLau 的帖子

ReikoLau
加油呀!我地一齊努力!

首頁
12345...6

尾頁

跳至