跳至

首頁

尾頁

別墅

4 days in total....any plan?

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

嘩7日喎.............仲唔好,我地跟紅日放有4日都鬼死咁開心la........

我總係覺舷個女太細,又要飲奶又要瞓又要食粥,想試吓同佢去遠d又怕辛苦,有咩好提議呀??

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

就萛keep到,我都唔想係街到同佢飲奶又好食粥又好,迪迪太心野,唔專心當食到一半時又要咁又要咁好煩架,好似過年我一定要等到11:00食完粥就同佢去街跟住3:00回家飲奶比佢瞓到個幾鍾,6:00再食粥跟手先再出去,好彩自己有架車,如果唔係都好煩,同佢去街就好似工人,所以好佩服你仲可同小boo去日本玩咁多日

所以我估復活節都可能去d短程公園,行吓商場就萛la..........

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我都係咁o架, 大部份時候小叭食完早餐就出去玩, 跟住回家佢食午餐or係o架車到餵佢飲奶, 因為佢坐係car seat到走唔到, o架車又開緊喎......所以佢都ok可以飲到6-7oz(平時8 oz), 我個人比較偷懶, 姐姐放假我就好少煮粥仔俾小叭食, 最多boiled egg帶出去, 出去叫個飯or粥, 之後洗d菜cut碎佢就俾佢食, 工人放假, 小叭一日飲5次奶o架

easter小叭留港, 我同老公去玩.....有99睇住工人同小叭就放心晒了. 等小叭再大少少就同佢去加拿大. 因為07年已經帶小叭出國2次玩了.....係時候2人世界啦

原文章由 wolimo 於 08-2-28 09:47 發表
就萛keep到,我都唔想係街到同佢飲奶又好食粥又好,迪迪太心野,唔專心當食到一半時又要咁又要咁好煩架,好似過年我一定要等到11:00食完粥就同佢去街跟住3:00回家飲奶比佢瞓到個幾鍾,6:00再食粥跟手先再出去,好彩自己有 ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

熱血勳章

原文章由 sweetcouple 於 28/2/2008 08:32 發表
乜plan都冇....因為我得7日假, 係做左呢行咁多年都未試過短成咁.....

我仲慘 有兩日跟左學校返內地參觀幼園 兩日一夜進修 得返五日假...
見唔到謙謙兩日一夜.... 嗚~
不過行程包括去某大書城買書 睇下有無o野o岩謙謙先......

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

我地會帶甜甜去台灣探親, 其實上次甜甜8個月時去完台灣病左我都仲有陰影, 但連我自己都想去下旅行, 所以都係要去台灣~ 如果今次甜甜去台灣返來無事, 希望暑假可以去遠少少的地方啦~~

首頁

尾頁

跳至