論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

唔好意思,唔係想咁講,但係真係好嬲,

D工人都係賤人

要數佢D賤野,聽朝都未數得完

[ 本文章最後由 祈兒 於 08-2-28 10:03 編輯 ]

男爵府

你找對地方了!!

大宅

畀面勳章

原文章由 a@o@a 於 08-2-28 10:14 發表
你找對地方了!!

係呀? 我地食入口既野都經佢,所以有野都唔可以話得太甘,要忍氣吞聲,而家咩事喎,天呀! 貼錢買難受呀

其實我入黎呻係因為我唔想俾我仔聽得太多我鬧人同埋太多怨氣,佢聽聽埋埋對佢成長都唔係好事:;pppp:

[ 本文章最後由 祈兒 於 08-2-28 10:27 編輯 ]

複式洋房

我第2個工人都幾乎搞到我有精神病.

我都唔想再提,以前一講起,係任何人面前都忍唔住喊,
佢精神虐待我個女,照顧佢個時,我花左幾萬銀(大概2個月),
同我個女照兒科及專科檢查,終於查到係甲亢線功力亢進,
我花左唔少時間同心机,近年我個女就比較好左好多.
而家提起都眼濕濕 .

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依度好多媽咪都好樂意聽架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

畀面勳章

原文章由 LunMeiWah 於 08-2-28 10:29 發表
我第2個工人都幾乎搞到我有精神病.

我都唔想再提,以前一講起,係任何人面前都忍唔住喊,
佢精神虐待我個女,照顧佢個時,我花左幾萬銀(大概2個月),
同我個女照兒科及專科檢查,終於查到係甲亢線功力 ...

LunMeiWah 保重保重呀妳

妳講無錯,真係會'藕'到精神病架

大宅

畀面勳章

原文章由 esmehouse 於 08-2-28 10:30 發表
依度好多媽咪都好樂意聽架

thanks

係呀,其中係佢成日大話唔斬眼,有時大話都費事講,打爛我D野,我唔發現都唔講,夠膽死話佢見到爛所以幫我掉左囉 好多次都係咁,打爛野咪同我講囉,又唔係要佢賠,唔通要我晚晚數下D碗碟齊唔齊咩:;pppp:

大宅

虎到金來勳章

LunMeiWah & 祈兒 ,

保重呀!

請到個賤人係好嬲架, 上來大家呻下平衡下la!

珍珠宮

好彩有呢度可以呻下咋!! 如果唔係, 真係谷爆~

禁止訪問

複式洋房

比我繼續講......

佢條XX, 2004年12月尾來,精神虐待我個女行為如下:
(當時我個女未夠5歲,唔係好識講 )

1. 唔同佢講野,我2個返左工,佢就成日係廚房or
some where 做自己野.

2. 我個女同佢講(流利英語),佢無反應無笑容.(佢係教育
學士,教過小學.)

3.我個女早上懶床,非常粗暴咁揪佢起床,吃早餐吃得慢,
用匙篤佢個喉嚨.

4.那年冬天很凍,廁所裝了1000W暖管,條賤婢將我個女
沖完涼之後,毛巾都無圍好,將我個女推左出廁所,問佢點解,
佢自己話佢要小便.

5. 我抄飯叫佢比我個女食,我入廚房一出黎,佢個口趙趙下,
而我個女就用手指指住條賤婢個口.

6. 返大陸工幹,叫佢餵藥,晚上回來,條賤婢只餵左1次,問佢,
條友突然啞左.

賤野多都不能盡錄,佢精神虐待我個女,OK,我就精神虐待返
佢,那年的初七,佢話唔做,我已靜靜地請左工人,於是就係呢個
月內,捉佢錯處扣佢$300,並即時抄.
佢來左2weeks 我個女開始病,叫左多D同佢呻鼻,多喝暖水.
終於搞同佢鼻竇炎,並影響聽力3成,醫左成年,幾乎要開刀.......,
不過就誘發左個情緒病出黎.(甲亢高),而家重醫緊....
都忍左佢2個月,剛巧過年,如果唔係,3星期走得,我一生沒有
試過這麼恨一個人, ,我希望我快點忘記,
無奈我每次同個女去檢查,又不期然咁去想起佢.......

大宅

虎到金來勳章

我真想幫您兜巴升死佢!

LunMeiWah 雨過天青架 la! 而後都會遇到好人, 好錫您女女架. 您要堅強D呀.

佢呢種工人, 天會收佢.

[ 本文章最後由 mrsanthony 於 08-2-28 15:30 編輯 ]

水晶宮

真係賤!
我同你鬧衰佢!
係bk咁耐,我從來未用過個賤字形容任何一個人,呢次係第一次!
不過,佢都走左,依家一天光晒,你好好保重同照顧個小朋友啦.
無事架啦.
有你呢個好媽媽,你囡囡會好番架.
祝佢健康快樂咁成長!

原文章由 LunMeiWah 於 08-2-28 14:54 發表
比我繼續講......

2. 我個女同佢講(流利英語), ...

大宅

畀面勳章

原文章由 方方媽媽 於 08-2-28 16:05 發表
真係賤!
我同你鬧衰佢!
係bk咁耐,我從來未用過個賤字形容任何一個人,呢次係第一次!
不過,佢都走左,依家一天光晒,你好好保重同照顧個小朋友啦.
無事架啦.
有你呢個好媽媽,你囡囡會好番架.
祝佢健康快樂咁 ...

賤人
呢個字真係唔用唔得,無辦法!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 LunMeiWah 於 08-2-28 14:54 發表
比我繼續講......

希望你同你女女可以快d忘記呢d"賤人" la
祝你女女健康快樂!!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

祈兒,
你做得好arm呀, 有野入黎呢度講, 唔好o係小朋友面前鬧呀, 對佢地唔好架, 我尋日就o係商場見到有個太太企o係度指住個工人係咁鬧, 佢個仔(我諗6,7歲)就企o係旁邊個樣好呆咁. 我覺得咁樣對d小朋友唔好架.

LunMeiWah,

祝你女女早日康復!

複式洋房

比我繼續講......

LunMeiWah
好同情你囡囡的遭遇,你要好好愛錫佢 & 照顧佢呀!
你會唔會覺得對囡囡唔住架? 因為我ex-bun 搞到bb發高燒入咗医院 1week, 仲要吊鹽水,我好內疚同覺得對佢唔住。

複式洋房

比我繼續講......

嘜甘都有, 個工人在你屋企幾耐? 扣$300, 如果扣返上個月 or 在早幾個月的$300得吾得? 因我個衰bun, 整爛好多野, 個29"電視都可以"辣"到溶左個"hung"(放左個熨斗在熨架,個熨斗貼住個電視機), 佢仲要唔知..., 我要fry佢, 真係吾想比一個月賠比佢, 又想佢即走....

d 甘ge人, 抵佢個民族要做人工人...下人....做多幾十世啦.....真係不信無因果都吾得!!!

複式洋房

個衰bun在我 仔bb時, "敖"省佢, 係"敖"大力(我在隔離房用眼仔看到), 仔仔bb時好難訓得著, 都係9個字就省(日頭), 訓左4個字就"敖"人起身, 因佢煮完粥仔...

bb剛開始食粥仔(好稀那種), 有日bb嘔, 一睇, 嘔果d係一粒粒飯...又死口話有煲(我係用煲完米水d粥窩, 煲完d米都開晒花啦, 再煮粥仔點會成粒飯丫?咪連米水都無煲? )大佬, 鯁死人, 難怪bb嘔, 都無牙..係吞炸窩, 好財哽親嘔出來,先知, 如果吾係真係吾會日日check住佢

真係谷埋吾知幾多野, 我實吾會要佢好過....而家要fry佢, 一於玩殘佢

珍珠宮

以下是同工人講的:

點解要咁做呀~~ 你都係想揾錢啫!! 何必咁樣對細路?! 你有冇人性架! 你有冇細路架! 你係人定係鬼呀!! PK!!

首頁

尾頁

跳至