烹飪搵食

跳至
[搵食推介] 北京道一號

首頁

尾頁

大宅

北京道一號

最近飲食蒲點,試過幾間食店:
7/F 功德林: 幾好,星期一至五午餐勁平:廿幾蚊
8/F 火間土:同和民同魚一丁差唔多,無咩特別
11/F王子飯店:好味,下午飲茶都唔錯,唔一定要食飽魚,豐儉由人,
28/F胡同:好味,個VIEW好靚,但勁貴,有D呃鬼佬FEEL

仲有無其他媽咪試過其他食店呢?

大宅

Re: 北京道一號

潮樓都唔錯, 我同屋企人都覺得d野食幾好味, 夜晚個景都靚!~ (上次坐個位對正落地玻璃)
值得推介~

P.S. 好耐之前已經想同老公搵一晚去試"aqua", 不過稱住bb, 暫時都未試到~~

大宅

我試過 29 樓的 Aqua,係食意大利菜和日本菜的。
有全海景,裝修好,食物水準都唔錯,
不過價錢就好貴 (冇飲酒,每人都要 $450)
無敵海景,唯一美中不足之處係塊玻璃唔夠乾淨,
影響左個海景

洋房

我試過去王子食LUNCH,個蟹肉泡飯勁正.

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我個friend勁讚潮樓好抵, 因為沒有加一服務, 個view又話好正, 找日放假都去吃下先.

大宅

christina 寫道:
我個friend勁讚潮樓好抵, 因為沒有加一服務, 個view又話好正, 找日放假都去吃下先.

係呀, 勁抵~~ 而且幾好食!~

大宅

pooh_pooh, 請問"潮樓"係食什麼菜?每人平均消費$?

因有朋友四月中生日,現正煩惱食什麼,生日的朋友喜歡食意大利菜,但"aqua"要$450/人, over-budget.

我們8人,budget around $150/人.......any advice

男爵府

2019勳章

我試過:
1. 潮樓 - 潮洲酒樓,稻香集團 現在免茶免介免加一。每人HK$80-$100 (很多人,要訂位)

2. 帝廷酒家 9/F - 傳統酒樓,有套餐 每人約$110,有翅食
要訂位,時時包場擺酒

3. 功德林 - 上海素食,餐 每人約$80-$100

我喜歡靚的環境,所以整橦北京道一號,我都鍾意。
有機會,我會試晒!

食mug野,或其他介紹,可參考www.openrice.com
我都按這個介紹叫食物。

大宅

請問泊車如何安排,有沒有優惠?

大宅

Saladma:

我唔記得幾錢呀 (因為我係一個數字白痴, 通常都唔記價錢~), 只係記得好平O下, 尤其是係免茶介免加一, 真係好低架!~ 最重要係好食嘛~~ 你地一班人去食, 我覺得都幾適合呀, 最緊要訂位喎~~

呢間幾好, 其他好似功德林咁, 就一般啦, 銅鑼灣都有~~ 火間土係一般日本和民式...ETC. 可能我少食潮州菜, 所以幾鐘意~

你可以去OPENRICE CHECK下, 睇下人地的COMMENT, 諗定到時點咩食都得~~ 我都係咁, HEHE~

P.S. 我好想試AQUA..... (要賣甩BB同老公去撐抬腳先得~)

LoveKidsMum:
果幢野有CARPARK, 不過似乎無優惠, 我地次次都係泊HARBOUR CIT-----而且順便行街, 又有泊車優惠嘛~

男爵府

昨晚有電視節目 ("優質生活派") 介紹AQUA, AQUA真係好正, 好靚, 環境好好, 我都好想同老公去試o下, 不過又真係好貴o羅!!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

複式洋房

「火間土」食日本野架,又唔係太貴,係個唔錯既選擇!

複式洋房

我去過食lunch,塊steak好細件,埋單1xx.又試過收工後去飲野,個view & feel真係好正, we're ordered 6 bottles beer, and 2 snacks, around 300/person, quite expensive.

922yin 寫道:
昨晚有電視節目 ("優質生活派") 介紹AQUA, AQUA真係好正, 好靚, 環境好好, 我都好想同老公去試o下, 不過又真係好貴o羅!!

別墅

「火間土」食日本野~好想去試試 :-P

等待驗證會員

Saladma

前日我朋友生日, 都係去潮樓, 我地8個人叫咗一個6人套餐再加2-3樣餸, 最後7人夾$140-

個人口味唔覺得好食, 餸的味道好普通好淡口, 環境就不錯, 留位都要等!

大宅

小妹妹 寫道:
「火間土」食日本野~好想去試試 :-P

好一般咋....d 野食一般...選擇唔多....係d 裝修就幾特別囉...

大宅

AJ 寫道:
Saladma

前日我朋友生日, 都係去, 我地8個人叫咗一個6人套餐再加2-3樣餸, 最後7人夾$140-

個人口味唔覺得好食, 餸的味道好普通好淡口, 環境就不錯, 留位都要等!

係呀..其實潮樓係幾抵同d 野食都幾好....唔收d 加一同茶錢, 埋單真係爭好遠....

首頁

尾頁

跳至
熱門主題