興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 想問大家你認為最好看的漫畫?

你地好, 好開心冇咁多人同我一樣喜歡睇漫畫, 我中意的有:

小甜甜
惡魔的新娘
怪醫秦博士
魔影紫光
齊滕千惠的漫畫
千面女郞
東京愛的故事
尼羅河女兒 - (不過後來越出越唔好睇)

薔薇之戀- 吉川明美畫的, 公仔幾肉酸, 根本唔想借來睇, 但漫畫店的老板娘推介, 於是睇下, 估唔到又幾好睇, 台灣仲拍過電視劇.

安東尼(唔記得本書是否哩個名, 女主角叫瑪麗安) - 細個睇過, 好好睇, 後來想再搵來睇都搵唔到, 有冇人知邊度有?

仲有好多好多.......

民房

一看列出的漫畫便知没有四十都有三十多歲了。
我覺得還應加上:
凡爾賽玫瑰(公共圖書館都有得借閱)
消防員的故事
墨子攻略

男爵府

再up一次 :lol:

洋房

島耕作課長

子爵府

惡魔的新娘
學生公主 (俏女郎)
尼羅河女兒
千面女郎
流星花園
玉女英豪(凡爾賽宮的玫瑰)
流氓俠醫
基羅
芭蕾群英
白鳥麗子
情深意更儂

嘩仲有好多好多! 一時諗唔到。 :mrgreen:

大宅

尼羅河女兒
通靈反斗星(一色真人)
貧窮貴公子
變身小辣妹
琴弦森林
一時間只想到咁多
:-P :-P :-P
[img align=left]http://yip.lui8.com/Q.picture/be.gif[/img]

大宅

似乎大多都是日本漫畫, 不過近期在圖書館內借咗本Tintin (英文版), 雖然是五六十年代的作品, 但內容精彩亦搞笑, 有興趣可睇吓。

別墅

tintin依家有中文版出啦, 叫丁丁歷險記, 幾好睇架 !

男爵府

YuYuMother 寫道:
我想問下, 除左小甜甜, 有無人知邊到可以租到呢幾套漫畫睇呀?? (最好大埔區)

YuYuMother,
有無去過大埔廣場度摷?

禁止訪問

複式洋房

I like IQ 博士
MeLL

大宅

小甜甜, 男兒當入樽, 金田一
:-D :-D :-D

子爵府

我鍾意睇恐怖漫畫.....例如飄流教室同埋依個作者0既系列..仲有(e)藤潤二0既作品我都好鍾意....今日我去過漫畫展...令我好失望...因為冇咩我鍾意0既漫畫...有都係得d以前0既作品

民房

怪醫秦博士 - 極度後悔讓了給人的珍藏
奇子(作者同上) - 後悔因限制級而沒有買的珍藏
藍寶石王子 - 後悔因猶疑而沒有買的珍藏
金田一 - 睇完後翻睇的珍藏
湊仔夫婦(baby blues) - 因外借了幾年未收回而後悔借給人的珍藏 :evil:
尼羅河女兒 - 原來咁多人都同我一樣,追極唔完,小時候追看了一段長時間,曾因一段長時間未出下一集而心掛掛。聽漫畫店的嬸嬸說作者封了筆定唔知「去咗」,而家好似係找徒弟代畫,雖然唔知係咪吹水,但總算比自己一個不能繼續看的交代。
臘筆小筆 - 喜歡看又唔甘心買的書。

大宅

流泯俠醫_永安巧
鐵道員
英雄本色
去吧~稻中兵團
[img align=left]http://yip.lui8.com/Q.picture/line-01.gif[/img]

別墅

"亂馬1/2",很好笑。

大宅

最近正追看死亡筆記。

偵探學圓Q
柯南
相聚一刻
金田一少年事件簿
流星花園
男兒當入樽
果醬少年

太多不能盡錄。

大宅

最近看了一 套漫畫 " 笑園漫畫大王 (Azumanga-Daioh - the animation)"
- 內容是講述六位高中女生的學校生活
- 每位主角的性格刻畫鮮明
- 作者觀察入微
- 是一本鮮有不賣弄愛情和暴力的日本漫畫
- 最重要的是好好笑
大家有空不妨一看!!!

子爵府

牛年勳章

男兒當入樽 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

複式洋房

好多喎.
棋魂
我們的足球場
單車小霸王
消防員的故事
舞吧!
男兒當入樽
龍珠 (悟空小朋友時期)

首頁

尾頁

跳至