婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔明點解要同個11歲女講呢D嘢,我個女都已經冇上進心,宜家更加唔洗讀,唔洗做, 等攞遺產

公爵府

佢只系錫孫女JE ? 乜99有很多財產 ?

伯爵府

回覆:奶奶話俾間大屋我個女

99講既野都好信

cherryho1021  也有例外的。  發表於 14-10-17 19:27

大宅

間屋奶奶住緊嘅.
我自己同個女講,爸媽的錢只夠自己百年歸老, 叫她努力學習,將來要自力更生. 但我奶奶甘攪, 我女唔會擔心將來冇錢洗, 繼續玩樂

最嬲就係又成日問我個女成績點, 我心諗, 你唔亂講嘢我個女易教好多.

仲要在我女面前說我家姐是非. 唉! 點解同細路講長輩是非丫, 講是非揾自己friend, 唔好攪到細路

公爵府

佢真係俾就問題不大, 最怕佢係吹水跟住唔俾
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

我都驚, 口嗡嗡咋,冇行動

翡翠宮

你同個女講,間屋一日未到手可能都係得個講字,一定要靠自己雙手創造嘅先係自己嘅

drm  agree.  發表於 14-10-18 01:16
stevekit  Agree  發表於 14-10-17 18:23
小肥楊    發表於 14-10-17 16:06

水晶宮

我老豆都話俾晒副身家我個仔,我個仔得歲半

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我媽都成日咁講,我同個女講,等你婆婆比你果陣,層樓應該拆得

別墅

水晶宮

BoBoCute 發表於 14-10-17 10:21
間屋奶奶住緊嘅.
我自己同個女講,爸媽的錢只夠自己百年歸老, 叫她努力學習,將來要自力更生. 但我奶奶甘攪, ...

又唔洗咁擔心,無可能99一句說話,就令到你個女從此唔上進.
你依家夠提供緊住宿比你囡囡啦,唔通將來你會趕佢走?咪一樣有得住.
99比間屋佢,佢自己都要搵錢去食和洗架嘛.
佢問你個囡成績點,你都話"最嬲",呢點,其實唔係幾明,佢都係關心你個囡既成績姐,你嬲咩喎.
但99係你囡囡面前講其他人是非,就要stop啦.
你咪照直同99講,叫佢唔好講囉.

JFL    發表於 14-10-18 03:43

大宅

嬲係因為她到我家就最阻住我女溫書做功課, 一來就冇一個鐘, 唉! 有畤一星期來四,五曰, 我女上床後仲係度傾計 ,嘈住哂.

如果同6299出去食一餐飯要3,4個鐘

公爵府

咁好呀, 層樓最好在半山, 要有1000呎以上呀!

伯爵府

系囉,駛唔駛咁緊要,你99口UP UP當肶級咋?!,一早就label自己個女無上進心,我99系我地結婚day1就話佢出錢買全屋嘅電器,最後當然冇買過任何嘢,到有細路又話買琴比佢地,再大D又話買車,全部我地都話我地負擔得起唔駛啦,而家又話等D細路出㴝做嘢買新車比佢地。我D細路都冇話因嫲嫲買乜買物而冇上進心喎!

首頁

尾頁

跳至