跳至

首頁

尾頁

大宅

我哋阿b11月出世,咁如果想佢哋讀n1,係唔係要做插班生呀?怕唔怕跟唔上架

nursary係唔係一定要2歲至可以讀呀?

伯爵府

政府規定bb要足2歲才可讀n1

思思會在08年12月插班n1,bb插不v班,當然可自已決定,若比bb做大仔大女,那麼便可遲一年才讀n1,即09年9月才讀n1,那便不用插班了

大宅

如果插班怕唔怕小朋友唔適應跟唔上呀?

原文章由 be 於 08-3-1 22:55 發表
政府規定bb要足2歲才可讀n1

思思會在08年12月插班n1,bb插不v班,當然可自已決定,若比bb做大仔大女,那麼便可遲一年才讀n1,即09年9月才讀n1,那便不用插班了 ...

大宅

我都驚小朋友唔適應, 不過都照報, 都未必有得插la, 隨緣lor, 如果有咪讀lor, 冇就做大仔, 出年先讀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 231423JY 於 08-3-2 16:16 發表
我都驚小朋友唔適應, 不過都照報, 都未必有得插la, 隨緣lor, 如果有咪讀lor, 冇就做大仔, 出年先讀

小b女都報左, 11月bb係要插班, 學校建議插下學期會好d, 所以09年1月先開學.

大宅

有得插班咪讀,無得插班出年直接入K1... 到時2歲10個月, 係細B...

複式洋房

今年讀唔到n1, 明年可以讀k1, 仍然係細仔, 如果想做大仔, 可以明年先讀n1.

男爵府

咁有無限過左幾多歲唔可以讀N1架?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 24112006 於 08-3-11 13:21 發表
咁有無限過左幾多歲唔可以讀N1架?

好似無播

民房

其實可以咁睇.

插班既好處係, 佢會早點學到人地遲點先學既野
唔好處係, BB差幾個月既發育就差好遠, 佢跟唔上係好正常, 但有可能影響佢既自信, 可能有深遠既影響

我自己會比佢做大仔, 咁佢會學得容易, 自信會好D, 成績會好D, 佢又無咁大壓力, 都會開心D

我個人認為, 自信和開心係做人的重要因素.

[ 本文章最後由 pandapapa 於 08-4-1 18:02 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至