自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁請問其他人有咩得着呢,

肥姐? 聽日可以上多日頭條?!
欣宜? 有人幫佢鬧自己老頭?!

我地係呢度討論姐, 試問佢身邊邊個夠膽當面鬧"榮哥"?

原文章由 purplewan 於 08-3-2 16:19 發表

為自己要比人鬧到豬頭咁? 我始終覺得佢呢d息影的人不需要博頭條..

[ 本文章最後由 eva1320 於 08-3-2 16:31 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

咁我唔請問你啦, 係答返你.

你之前話佢唔係為自己, 咁為邊個呢?

咪就係為左自己發洩囉

原文章由 purplewan 於 08-3-2 16:34 發表

唔係個個人做野都一定要有得著才做的

佢係一個粗人, 我覺得佢太衝動了

你不用請問我, 平常心d啦, 關我鬼事咩

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我聽到佢講時都突左一突...

唉...做慣大佬...諗住咩都佢出頭...

但果個場合真係唔應該咁講...

欣宜好叻女,真係handle得好好!!

其實我覺得鄭生都慘...但欣宜重慘...

我覺得...佢真係夾o係中間...佢阿媽d fd可能有d又唔知實情係點...

講真肥姐近年都叫做...放低左...

但佢身邊d朋友重不斷重覆又重覆...又有咩謂呢...

可能我媽咪同我親生baba都好似佢2個咁啦...

所以好明白...有時身邊人...唔知頭唔知路既...一味淨係識攪事...

欣宜真係已經好叻喇!!佩服佢,有媽咪既風範!!

禁止訪問

男爵府

:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

唔好斷章最義

我係話佢咁做好唔啱,你話佢唔係為自己, 咁佢真係為肥仔會唔會咁? 我咪答你佢似為自己發洩多囉.

d 人好鬼叻

[ 本文章最後由 eva1320 於 08-3-2 16:51 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

我覺得佢係睇唔過眼阿秋冇盡做父親ge責任先咁嬲je...佢當肥肥係妹咁ga...咁激動可以理解ged

複式洋房

原文章由 purplewan 於 08-3-2 16:46 發表

我未答左你law

如果佢唔係同呀肥friend, 佢發洩黎做咩呢

我覺得佢不過是好心做懷事

如果你覺得佢為自己所以鬧秋官, ok的, 你絕對可以有自己想法, ok? ...

我都覺得鄧光榮好心做壞事, 一方面好想幫肥肥, 欣宜出一個氣
不過無發覺肥肥, 欣宜同佢秋官仲有一份親情, 無論旁人覺得秋官幾唔好, 欣宜都唔想自己秋官比人當眾話...
好心做壞事, 欣宜夾係中間最慘

大宅

唉.....如果係錫欣宜, 何必要一個小妹妹向咁0既場合仲要處理呢d事呢? 欣宜真係好叻女, 處理得好好.....d 幾十歲既人都唔及一個廿歲既女仔來得咁大方, 得體. 鄧生絕對唔應該響咁既場合, 講d咁既野.

洋房

我又唔覺得無品,係失禮咗少少
始終係個場合咁講有少少唔尊重,但佢講的又係事實
由肥肥去咗到今日所有人都只會講所有媽咪的朋友
都會好好照顧欣宜??
鄧生所問的係欣宜係有爸爸的??
而鄭生行到上台講的,我個人覺得只係籍口
因為肥肥將欣宜送去加拿大,因為要揾食.............
所以做唔好爸爸
爸爸原來係咁做??
人地家事我地唔知幾多,
但見佢一路答又一路問欣宜
講唔講好,幾十歲人都要個女解圍

欣宜真係好大體,祝福佢有一個美滿人生,開心快樂!
我覺得呢個世界只有欣宜最清楚佢係一個咩爸爸
鄭生到又死唔到又死,鄭生的教訓今日我想佢應該知係咩

(我反而覺得大快人心,其實鄧生問的問題有好多人都想咁問)
欣宜係有爸爸的??
至少我都係咁唸
ling

別墅

偽人,
邊個死個個出嚟講嘢只有讚,
偽偽偽偽偽偽.
人欲冇求何需求,人若有求何處求-------------------------天下烏鴉一樣黑,利益衝突起爭端-------------------------鏗得一蚊得一蚊,鏗鏗埋埋等你坤-------------------------別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿,若然比你看得穿,你會比我更加癲

珍珠宮

我完全唔覺得佢冇品喎!鬧得好!根本就係鄭少秋不知所謂!!好在欣宜叻女堅強!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

原文章由 lumlum_mum 於 08-3-2 17:02 發表

我都覺得鄧光榮好心做壞事, 一方面好想幫肥肥, 欣宜出一個氣
不過無發覺肥肥, 欣宜同佢秋官仲有一份親情, 無論旁人覺得秋官幾唔好, 欣宜都唔想自己秋官比人當眾話...
好心做壞事, 欣宜夾係中間最慘 ...

同意...仲有...喺現場大叫果d人...真係好唔尊重囉...要鬧...都唔係喺果個場合囉...

公爵府

一句講晒.... 欣宜好堅強好叻女, 肥姐知道一定會好開心的.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

呢首歌我覺得好啱秋官

情憑誰來定錯對 譚詠麟
曲: Oh Tae Ho 詞: 譚詠麟 編?盧東尼
情憑誰來定錯對 我始終不想去追
寂寞路上遇癡心 相戀也有過痛苦一堆
如能從頭遇見你 我始終不會後退
將傷心收於記憶中 仍沒法去剪碎
濃情蜜意盡過去 凍好比一杯冷水
獨自默默望蒼天 心底里滿載往昔唏噓
迷霧已漸漸散退 過去的經已逝去
前路漫漫顯得崎嶇 還是要我去面對
回憶起當天的歡笑 是光陰沖洗不去
在這一生中 這一生中沉醉
寂寞憔悴 這世界可有誰
逝去了的愛情 陪孤單寄居
寂寞憔悴 人痛心因你別去
我已不懂得哭笑 望著你身影遠去
難得當天的相愛 是你我都傾出所有
令這一生中 這一生中無悔
但寂寞憔悴 這世界可有誰
逝去了的愛情 陪孤單寄居
寂寞憔悴 人痛心因你別去
我已不懂得哭笑 望著你身影遠去
我已不懂得哭笑 就讓我消失告退
我已不懂得哭笑 就讓我風中告退
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

盼 保 和 諧
「 傷 害 肥 姐 兩 個 至 愛 」

羅 家 英 覺 得 秋 官 十 分 委 屈 , 認 為 肥 姐 跟 秋 官 之 間 的 事 與 他 人 無 關 。

問 羅 家 英 可 會 覺 得 秋 官 受 委 屈 ? 他 說 : 「 係 , 好 委 屈 , 係 人 多 鬼 餘 , 兩 夫 妻 事 關 你 乜 事 ? 佢 相 處 20 幾 年 , 可 能 秋 官 做 好 多 , 唔 可 以 因 為 離 婚 同 因 為 個 係 肥 姐 , 而 要 秋 官 做 多 , 阿 秋 已 經 仁 至 義 盡 , 唔 可 以 要 求 人 做 乜 , 人 都 有 自 己 立 場 。 」
曾 志 偉 也 忍 不 住 搖 頭 嘆 息 說 : 「 呢 係 人 家 事 , 自 己 解 決 啦 , 可 能 當 中 有 好 多 自 己 苦 衷 , 呢 個 場 合 唔 適 合 , 真 係 覺 得 佢 ( 鄧 光 榮 ) 激 動 少 少 , 呢 個 係 追 思 會 , 唔 係 檢 討 大 會 , 肥 姐 、 欣 宜 同 秋 官 一 家 人 , 閂 埋 門 可 能 好 close , 肥 姐 都 唔 想 見 到 咁 場 面 。 」
看 不 過 眼 的 白 韻 琴 則 說 : 「 我 覺 得 鄧 光 榮 好 過 份 , 雖 然 同 佢 係 老 友 , 但 肥 姐 鍾 意 和 諧 開 心 , 肥 姐 如 果 度 一 定 唔 鍾 意 , 因 為 傷 害 肥 姐 一 生 中 兩 個 至 愛 , 就 係 欣 宜 同 秋 官 。 如 果 秋 官 對 官 晶 華 做 得 少 又 俾 人 鬧 , 秋 官 作 為 人 前 夫 同 現 任 丈 夫 , 已 經 有 情 有 義 。 作 為 肥 姐 兄 弟 , 鄧 光 榮 幾 唔 開 心 , 勸 解 人 都 唔 係 度 。 」

森 森 是 秋 官 的 舊 愛 , 對 於 鄧 光 榮 狠 批 秋 官 , 森 森 說 : 「 我 應 該 好 似 肥 姐 咁 講 向 前 看 , 唔 好 睇 番 轉 頭 , 如 果 錫 肥 姐 , 就 要 尊 重 肥 姐 鍾 意 人 , 唔 好 細 微 度 挑 骨 頭 。 佢 ( 秋 官 ) 係 欣 宜 爸 爸 , 要 話 佢 有 問 題 話 , 欣 宜 細 細 個 都 已 經 係 咁 啦 , 何 必 要 咁 ? 成 個 追 思 會 最 唔 開 心 呢 一 part , 當 然 好 多 人 錫 肥 姐 , 但 我 係 局 外 人 , 況 且 肥 姐 之 後 好 大 方 接 受 番 佢 ( 秋 官 ) , 過 去 咪 過 去 , 大 家 既 然 錫 欣 宜 , 都 要 錫 埋 佢 爸 爸 , 愛 屋 及 烏 , 真 係 唔 明 點 解 要 咁 樣 , 私 底 下 個 女 要 埋 怨 爸 爸 係 佢 家 事 , 唔 明 點 解 令 到 個 場 面 咁 難 堪 ? 我 都 聽 到 有 人 起 哄 , 其 實 秋 官 做 人 都 好 難 , 又 俾 人 話 , 唔 又 俾 人 話 , 唔 知 點 解 人 咁 激 動 ? 」

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

家家有本難諗的經, 始終人地家事, 我覺得鄧生出聲都無補於事
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

鄧光榮只係唔應該係呢個場合講得咁激, 但佢為左肥肥而看不過眼, 都係基於疼惜呢個契妹....但秋仔表現真係麻麻, 更顯出佢對前妻無感情可言, 至於做人老豆真係得過且過, 好彩佢個女都好在乎同珍惜個老豆....

瑪瑙宮

大廚勳章

其實我自己係呢件事覺得肥姐身邊既親朋戚友都鬧秋仔無本心 , 唔盡責 , 其實你地又想佢點呢? 當然對欣宜他作為人父係有100%的責任 , 但他始終有另一個家庭 , 難道他anytime 癡係肥姐身邊就是盡責? 他另一頭家又如何面對呢? 當現任老婆死架咩????? 而且話晒都分開了廿年 , 做任何事都唔可怪責秋仔做得太少 , 至於話去唔去葬禮一來有工作在身二來,去是人情不去亦不太過了 , 去到又比阿榮哥執心口又何必? .....

我始終覺得呢d追思場合唔太適合講呢d責罵言詞.真係以為自己係大佬?人地家事都要代人出頭?

男爵府

羅 家 英 斥 鄧 光 榮 多 鬼 餘
「 夫 妻 事 關 你 乜 事 」

沈 殿 霞 追 思 會 《 肥 姐   我 們 永 遠 懷 念 您 》 昨 日 在 紅 館 舉 行 , 肥 姐 好 友 鄧 光 榮 上 台 致 悼 辭 時 , 激 動 地 狠 批 肥 姐 前 夫 鄭 少 秋 未 有 好 好 盡 父 親 責 任 , 要 秋 官 上 台 交 代 , 頓 成 追 思 會 焦 點 , 但 肥 姐 一 班 好 友 如 曾 志 偉 、 羅 家 英 、 白 韻 琴 和 好 姨 薛 家 燕 等 , 均 力 撐 秋 官 , 認 為 秋 官 沒 有 疏 忽 照 顧 欣 宜 。

汪 明 荃 昨 日 因 到 內 地 開 政 協 會 議 , 未 能 出 席 肥 姐 追 思 會 , 但 其 男 友 羅 家 英 昨 日 有 出 席 追 思 會 向 肥 姐 致 敬 , 對 於 鄧 光 榮 公 開 在 台 上 狠 批 秋 官 , 羅 家 英 感 慨 地 說 : 「 相 信 佢 ( 鄧 光 榮 ) 好 錫 阿 肥 , 佢 經 常 咁 鬧 阿 秋 啦 , 唔 係 今 日 事 。 秋 官 唔 係 唔 照 顧 欣 宜 , 佢 冇 乜 問 題 。 」

[ 本文章最後由 eva1320 於 08-3-3 09:42 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至