夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

事緣今年生日就到,咁其實已經明示左佢想今年有個cake食下,禮物佢俾點心思諗下,食唔食飯無咩所謂,因為有2個小朋友,屋企人幫唔到湊,所以都應該唔會出到去食,但琴日半夜醒左,佢同我講俾$1000我,生日唔買野唔出去,但我聽完唔開心,明明我都唔係想要錢,想佢花點心思買少少野哄下我開心,到最後佢唔想諗就寧願俾錢我
如果係你地,想生日收到現金定有餐飯有份禮物仔?
定我太唔知足,佢俾錢我買野都好過咩都無?

囝囝mama    發表於 14-10-19 22:57

大宅

回覆:生日想老公俾錢你定。。。

係我就要錢,男人揀禮物的眼光好差,又未必合你心水,你拎1000元去買自己鍾意既野好過。

如果佢買左你唔鍾意的禮物,咪唔開心。

我都有小朋友,我c6都係要人提先去買蛋糕,而禮物都係無,我會帶佢去買,去到佢比錢,即係佢送,禮物又合我心意。

BIGPAT  Cash for sure  發表於 14-10-19 22:10
rachel_ching  Agree  發表於 14-10-19 16:52

男爵府

我會想要禮物 那怕只是小禮物 起碼覺得佢有為我花過時間諗過送咩比我
但有時男人好怕花錢買錯嘢 女人到頭來唔鍾意
我老公就係咁嘅人 佢情願我話佢知我想要咩 佢唔想自己估 佢完全無頭緒的 雖然年年咁樣都好唔開心 好失望 不過我老公平時好錫我 對我好好 所以算啦 有時諗佢根本唔係浪漫主義嘅男人 都嫁咗咯 唔好著眼係一個行為上 平時開心都賺咗了 希望妳都攞到個平衡點 會開心番

大宅

會唔會特登甘講想比驚喜您?

男爵府

引用:係我就要錢,男人揀禮物的眼光好差,又未必

原帖由 blythe0824 於 14-10-19 發表
係我就要錢,男人揀禮物的眼光好差,又未必合你心水,你拎1000元去買自己鍾意既野好過。

如果佢買左你唔鍾 ...
其實我唔介意佢買咩俾我,只要用得著我都一定會用,但我係唔開心佢連諗都費事就搵錢黎封住我個口,不過可能佢真係諗唔到買咩啦,因為我自己想要咩都唔知,好似咩都覺得貴唔想買

男爵府

引用:我會想要禮物 那怕只是小禮物 起碼覺得佢有

原帖由 Nicky1129 於 14-10-19 發表
我會想要禮物 那怕只是小禮物 起碼覺得佢有為我花過時間諗過送咩比我
但有時男人好怕花錢買錯嘢 女人到頭 ...
係啦,其實佢有呢個心我都會好開心,那怕係一百幾十,所以一聽到俾錢我其實好失落,不過同佢真係十幾年嘞,佢拍拖要買既都買晒,而家你問我想要咩我真係有少少答唔出,但俾錢我咪又係用返落佢兩個仔女度

大宅

回覆 conconchan 的帖子

你用D錢買個CAKE 回來一起吃. :) 當係生日利士, 開心d.

男爵府

引用:會唔會特登甘講想比驚喜您?

原帖由 柏曦媽咪 於 14-10-19 發表
會唔會特登甘講想比驚喜您?
唔會啦,識佢15年嘞,拍結婚前都仲有點心機俾下驚喜,結左婚。。慳返,但平日對我又唔會話太差既,係成日中意取笑我同話我懶囉,但成屋家務都係差不多我做晒

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

想要包包,如果佢送我講過喜歡既野就會勁開心

男爵府

引用:回覆 conconchan 的帖子你用D錢買個CAKE 回

原帖由 Mrscatcatfung 於 14-10-19 發表
回覆 conconchan 的帖子

你用D錢買個CAKE 回來一起吃. :) 當係生日利士, 開心d.
我都諗住自己買個cake同仔女吹既,不過有時見到好多人都係個老公寫老婆生日快樂,自己咁多年都無又想試下會唔會開心點囉。。。手
同佢講過想咁,佢又扮晒野,都未到生日。。。但其實係人都知佢一定唔會,又話忙忙忙

大宅

引用:事緣今年生日就到,咁其實已經明示左佢想今

原帖由 conconchan 於 14-10-19 發表
事緣今年生日就到,咁其實已經明示左佢想今年有個cake食下,禮物佢俾點心思諗下,食唔食飯無咩所謂,因為有 ...
可能我人比較現實,食自助餐兩位都over $1000吧,咁禮物呢?我覺得比錢我自己買野唔緊要,但個銀碼唔夠開心嘛。。。比咗一千我,但唔出去食飯,即是我用$1000黎買餸,剩返嘅自己買禮物嗎?咁我寧願唔駛買禮物,出去食餐自助餐仲開心。

rachel_ching  Agree  發表於 14-10-19 16:59

男爵府

引用:想要包包,如果佢送我講過喜歡既野就會勁開

原帖由 cky34979 於 14-10-19 發表
想要包包,如果佢送我講過喜歡既野就會勁開心
我唔好名牌,所以屋企包包都係幾百蚊貨仔,仲要用好耐,對我來講麻麻

大宅

係我要錢,上年情人節c6買左隻施華洛施奇水晶豬同筆俾我,打開完睇到份禮物,我踎係地下喊
隻豬好醜樣,仲要成千銀,
佢嗰時無錢,仲要還卡數,我收到禮物一啲都唔開心,俾錢實際啲!

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 conconchan 於 14-10-19 發表
事緣今年生日就到,咁其實已經明示左佢想今年有個cake食下,禮物佢俾點心思諗下,食唔食飯無咩所謂,因為有 ...
我想收禮物錢好似冇乜誠意,雖然禮物好多時都送d唔太岩心水既野

男爵府

引用:Quote:原帖由 conconchan 於 14-10-19 發表

原帖由 suesue.victor 於 14-10-19 發表
可能我人比較現實,食自助餐兩位都over $1000吧,咁禮物呢?我覺得比錢我自己買野唔緊要,但個銀碼唔夠開心嘛 ...
哈哈哈哈,銀碼對我地黎講多架嘞,佢搵得唔多麻,仲有成家所有開支都唔使我俾,同老爺奶奶住,奶奶負責煮飯,家用唔使我俾,佢平時俾我既都只係自己用既,所以我先唔想佢俾錢我,寧願佢花下心思,不過我就算出去食都食唔到咁貴。。。

男爵府

引用:係我要錢,上年情人節c6買左隻施華洛施奇水

原帖由 yuk1yuk 於 14-10-19 發表
係我要錢,上年情人節c6買左隻施華洛施奇水晶豬同筆俾我,打開完睇到份禮物,我踎係地下喊
隻豬好 ...
你老公都係想你開心麻。。。唔好唔開心,不過我係你我都會傷心,佢還緊錢都仲買咁貴既野,但內心一定仲更愛佢多點

yuk1yuk  多謝你!  發表於 14-10-19 13:11

男爵府

引用:Quote:原帖由 conconchan 於 14-10-19 發表

原帖由 cky2009 於 14-10-19 發表
我想收禮物錢好似冇乜誠意,雖然禮物好多時都送d唔太岩心水既野

...
咪係囉,我講過佢買幾十蚊既野,如果係岩我佢又真係有諗過我係有需要我都會好開心,佢畫張咭再氹下我我都好滿足架,可惜佢就係咁木獨

男爵府

男人好似舊木頭 永遠唔明白女人
只係做多小小 就會好開心 但永遠唔做

rachel_ching  X2  發表於 14-10-19 16:57

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

因為老公平日都俾好多錢我洗, 所以我想生日要禮物

首頁

尾頁

跳至