親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人知荃灣區四面神在那裡?

如題, many tks.

大宅

2019新春慶豚圓

Re: 有冇人知荃灣區四面神在那裡?

在荃灣芙蓉山, 可在荃灣兆和街搭小巴(#85)上去

大宅

snoopy,
多謝回應. 我還有問題呀, 拜四面神時咪要用D花之類的際品, 知不知在那裡可買到呢? Tks.

子爵府

snoopy

點解你要拜四面神 ??? 去年我在泰國都有拜四面神,
咁我需唔需到還神???

mrschan

願主與你們同在,也與你的心靈同在!

別墅

荃灣芙蓉山, inside 竹林禪院

For any flowers or anything for sending to 四面神, you can buy it in the small stores at the temple gate..

大宅

上次我還神買嘅"串花",最細果種都要$120,所以你要預o左買貴花,外面有些花店也可訂造的,不過其實你咩都吾買也可以拜的!無人會迫你買o架放心!佢地出面有少許車位,如果吾係佛誕正日去,都會有位泊車!
如果你無應承佢你會還佛,你可以吾駛去還,但如果你有,便一定要去,因為四面佛係一定要還的,除o左去泰國,仲可以去澳門同荃灣!

大宅

唔該你o地.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題