跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-3-4 16:59 發表

me 2

喂喂你地幾點去﹖
我諗住早少少就過去視察環境。

係咪淨係帶ID﹐ 相 x 2, 同埋報名費﹖

我6﹕15去。

子爵府

btw, 我頭先收到個唔太好既消息,今年好似好多人補呀

上年考試既形式係有d姐姐帶2,3個小朋友一齊上去唔知2定3樓個playground度玩一陣跟住問d簡單問題, i.e. 咩名, 住係邊

子爵府

原文章由 MegumiSan 於 08-3-4 17:12 發表

喂喂你地幾點去﹖
我諗住早少少就過去視察環境。

係咪淨係帶ID﹐ 相 x 2, 同埋報名費﹖

我6﹕15去。

你要問ivy wor, 因為呢d野我就3月1日交哂la

我應該大約5:45係我公司出發

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-4 17:14 發表
btw, 我頭先收到個唔太好既消息,今年好似好多人補呀

上年考試既形式係有d姐姐帶2,3個小朋友一齊上去唔知2定3樓個playground度玩一陣跟住問d簡單問題, i.e. 咩名, 住係邊 ...

C得啦。
我都係交返留位費喺old school 先啦。。。。

子爵府

原文章由 MegumiSan 於 08-3-4 17:20 發表

C得啦。
我都係交返留位費喺old school 先啦。。。。

咁快要交留位費la 咩?培正12號就放榜la wor!

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-4 17:21 發表

咁快要交留位費la 咩?培正12號就放榜la wor!

咁快﹖
好驚啊。。。。

子爵府

原文章由 MegumiSan 於 08-3-4 17:25 發表

咁快﹖
好驚啊。。。。

快未好lor, 唔通拖住你好咩

男爵府

開完會啦!各位!有何感想呀?
我覺得個介紹會太過簡單啦,尤其是個幼稚園主任講個d,最衰係要睇住個仔若果唔係我都有野問,唔知當時你o地有冇問呢?
問題一:一班有幾多個班主任?
問題二:校車既車站即係有幾多個呢?
問題三:係咪全部小朋友都可以上督課班呢?
最後真係好多人呀我唔計你o地呢班bk mami,我自己d同學同埋舊同事我已經見到6個啦!唔知今晚有無來左成300幾個報名單位呢.........咁多人報,開始有少少緊張啦!

[ 本文章最後由 macaogirl 於 08-3-4 23:03 編輯 ]

男爵府

原文章由 hellomeimei 於 08-3-4 17:04 發表
Ivy~
我久唔久要出現下,唔係你地唔記得我~.~

jennifer~
好似媽媽會相認會咁呀.

may may
你好利害一見到就認得我,係咪認住him him先架?

子爵府

原文章由 macaogirl 於 08-3-4 22:57 發表
我覺得個介紹會太過簡單啦,尤其是個幼稚園主任講個d,最衰係要睇住個仔若果唔係我都有野問,唔知當時你o地有冇問呢?
問題三: ...

無乜感想,覺得好多人lor!都預左佢係簡單介紹既,畢竟依家都未知收唔收麻,我估係未收左後或者真正開學會有個詳細既家長會呀

我無問問題wor, 我轉數無咁快,一下子諗唔到要問d乜

唔好話你la, 我都見到好多嵐嵐以前托兒所d家長,而老公就見到好多校友&同事

子爵府

原文章由 macaogirl 於 08-3-4 23:09 發表

may may
你好利害一見到就認得我,係咪認住him him先架?

佢真係犀利呀,我地咁啱都去左snoopy買麵包,我就梗係成隻盲頭烏蠅咁la, 係佢叫住我咋!

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 08:55 發表

無乜感想,覺得好多人lor!都預左佢係簡單介紹既,畢竟依家都未知收唔收麻,我估係未收左後或者真正開學會有個詳細既家長會呀

我無問問題wor, 我轉數無咁快,一下子諗唔到要問d乜

唔好話你la, 我都見到好多嵐嵐 ...

jen & ivy,

其實年年都係咁,因為依家只係報名,到九月正課就有真正的家長會.(因為夏令班都會淘汰,如表現唔好,成日喊或唔守規矩都會見家長,唔係入到夏令就一定收架),所以,暫時都不用想太多.

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 08:57 發表

佢真係犀利呀,我地咁啱都去左snoopy買麵包,我就梗係成隻盲頭烏蠅咁la, 係佢叫住我咋!

我同老公反而覺得簡簡單單幾好(可能因為佢肚餓)。

因為我去過“第D”學校哥D“認叻大會”﹐全部都係BS﹐所以覺得尋晚幾啱聽。

我返去同阿仔講會可能要去新學校﹐佢有點抗拒﹐諗都要同佢上去望下D電腦仔先得。

P。S。 你地有無望個toilet 啊﹖係香架。

大宅

都好多bk小朋友考培正,幾時interview呢,加油呀

大宅

哈哈~有d問題我都可以答你既,除左校車個part
1.一班有兩個班主任,但同培華唔同的是,以前兩個老師成日一齊照顧學生,培正就唔係,主力老師全日咁滯,另外一位老師有時不在架.另外有體育老師,英文會話老師,故事堂老師.....
2.?
3.所有學生都可以上督課班架,開學時會有回條報名的.
托管班的學生先抽籤決定.,佢地到時到候有特約老師看佢地做功課,溫習,午睡,等班主任到先走架,下午督課完左佢又會出現幫托管班的小朋友溫習. 如果你個班抽到的托管人數太少,就要督課班後帶埋書包去人地班房同人地一齊架啦!
希望幫到你,ivy唔使咁緊張啦,實得架wor
p.s.佢地個廁所真係......唔係太乾淨,潮濕天氣仲衰.
原文章由 macaogirl 於 08-3-4 22:57 發表
問題三: ...

[ 本文章最後由 godwin-mami 於 08-3-5 10:07 編輯 ]

別墅

回覆 #1 jenniferkwok 的文章

hehe,我真係認得嵐嵐同him him先,其實我驚你地唔認得我架,不過我都忍唔住叫住你地

hilarymom都好利害呀,咁岩坐後一行都認得瑤瑤~

唔好話你地啦,我都見到好多熟口熟面架

子爵府

原文章由 Cathy2002 於 08-3-5 09:48 發表

jen & ivy,

其實年年都係咁,因為依家只係報名,到九月正課就有真正的家長會.(因為夏令班都會淘汰,如表現唔好,成日喊或唔守規矩都會見家長,唔係入到夏令就一定收架),所以,暫時都不用想太多. ...

吓入夏令都唔一定收?好驚呀!我好驚9號個日嵐嵐已經fail

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-5 10:02 發表
都好多bk小朋友考培正,幾時interview呢,加油呀

Cathy,

This Sunday ah!

Any tips on what they might ask?

咩會係常識﹖

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 10:07 發表

嵐嵐咁淡定點解你要驚﹖

She is a very mature little girl.

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 10:07 發表

如果父母係校友或有兄姐就讀的99.9%都收.而夏令班,唔係太難教,都無問題. (有d係日日由朝早9:00 喊到放學,又或者唔聽先生話(好難控制個d)即係自己周圍走咁,又或者打人個d...差唔多年年夏令都有d人無得留低...)

首頁
12345...12

尾頁

跳至