跳至

首頁
23456...12

尾頁

子爵府

原文章由 Cathy2002 於 08-3-5 10:30 發表

你真係好野.

我暈啦 .

咩啫!我點知wor!今晚未從頭教過lor

大宅

原文章由 godwin-mami 於 08-3-5 10:31 發表
呢樣野我就真係唔知wor,
我都以為實得添.

不過,入到夏令,如果有問題,班主任會同家長溝通,睇吓有冇得改善....有改善都可以留低.(但係有時有d家長唔合作,都無辨法啦.)

子爵府

原文章由 godwin-mami 於 08-3-5 10:35 發表
唔怕,老師帶上去前每人派一包小零食架,係小朋友都開心啦!
以為上去仲有大把,哈哈哈....

筆試都係圖片連下線,畫下圓圈,ok啦!

嘩有野派,咁就好lor!

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 10:35 發表

咩啫!我點知wor!今晚未從頭教過lor

不過,背到個長d,唔知會唔會高分d呢?

別墅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-5 10:40 發表

係就好喇,唔好蝕~

大宅

原文章由 hellomeimei 於 08-3-5 10:30 發表

me too~由澳門xxxxx開始.......

澳門Xx街XX大廈XX座XX樓XX室﹖

子爵府

原文章由 Cathy2002 於 08-3-5 10:40 發表

講得長又啱就話啫,閉在錯既我怕仲衰wor

大宅

原文章由 hellomeimei 於 08-3-5 10:44 發表

係就好喇,唔好蝕~

今年真係好多人考培正?我想問下最尾公報即時交考試費有幾多人?有無人知呢?

別墅

原文章由 MegumiSan 於 08-3-5 10:45 發表

澳門Xx街XX大廈XX座XX樓XX室﹖

係......
不過係上年考果陣~而家唔係lu...

[ 本文章最後由 hellomeimei 於 08-3-5 10:53 編輯 ]

子爵府

原文章由 hellomeimei 於 08-3-5 10:49 發表

係......

我都係,但係無我帶住佢係唔可以完整咁講哂出黎 一係就漏左"氹仔",一係就漏左"第幾座"

大宅

原文章由 godwin-mami 於 08-3-5 10:35 發表
唔怕,老師帶上去前每人派一包小零食架,係小朋友都開心啦!
以為上去仲有大把,哈哈哈....

筆試都係圖片連下線,畫下圓圈,ok啦!

Good lah!!

好多小朋友都係認糖唔認人架。

大宅

我覺得培正k2出面既玩具同遊戲區好多,好豐富。而課室入面有個獨立洗手盆,幾衛生,又有電腦,設備都幾齊全。我個囡都好鐘意, 玩到唔捨得走添!

不過講到考試,其實都係有d靠彩數, 要睇佢臨時反應,係屋企回答得好地地,但係就唔知到時會點啦!

大宅

原文章由 hilarymom 於 08-3-6 09:48 發表
我覺得培正k2出面既玩具同遊戲區好多,好豐富。而課室入面有個獨立洗手盆,幾衛生,又有電腦,設備都幾齊全。我個囡都好鐘意, 玩到唔捨得走添!

不過講到考試,其實都係有d靠彩數, 要睇佢臨時反應,係屋企回答得好地地,但 ...

早晨 hilarymom,

我早排係梁醫生門口見到你兩個囡,兩個都係大眼妹,好可愛呀

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-6 09:53 發表

早晨 hilarymom,

我早排係梁醫生門口見到你兩個囡,兩個都係大眼妹,好可愛呀

係?我係唔係度呀?下次可以相認wo 。個大囡還好d, 個細囡...好惡架!一唔順意就鐘意訓地,陌生人望住佢都會喊, 大d要好好治下佢

大宅

原文章由 hilarymom 於 08-3-6 11:21 發表

係?我係唔係度呀?下次可以相認wo 。個大囡還好d, 個細囡...好惡架!一唔順意就鐘意訓地,陌生人望住佢都會喊, 大d要好好治下佢

吓,唔係喎,兩個都好乖...你個大囡仲係書包攞d課本出黎睇添...

男爵府

各位:
今日你o地d小寶寶玩得開唔開心呀?有一題係問屋企電話no.識唔識答呀?him him好攪笑佢答1號
him him話係電梯度有個小朋友打帶小朋友撘電梯o個個先生,然後帶小朋友個先生即刻話俾考場個先生聽,呢個小朋友out硬啦
有冇呢好笑野分享下

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-3-9 16:08 發表
各位:
今日你o地d小寶寶玩得開唔開心呀?有一題係問屋企電話no.識唔識答呀?him him好攪笑佢答1號
him him話係電梯度有個小朋友打帶小朋友撘電梯o個個先生,然後帶小朋友個先生即刻話俾考場個先生聽,呢個小朋友 ...

係him him 心目中屋企is No. 1 嘛﹗

我個仔嘅表達能力比較差﹐所以我都唔係好 sure 佢做左D乜。

好似話有推車仔啊﹐揀顏色筆咁樣。

無問地址wor.

之後話有兩個阿姨(人地係老師﹗﹗)同佢傾計係咁笑。即係佢都無喊(thank god.)

仲有佢話推車仔時有小朋友打佢個肚﹐我問佢有無出聲﹐佢話﹐“無啊。我淨係忍住lor."

我個仔大個仔啦﹗

男爵府

him him係做左串珠仔,油顏色,連線等等啦,都係冇問地址,就係問左電話no.囉 佢話玩得好開心同埋聽哂先生話喎.星期三就知結果啦,各位都要relax 一d.
因為我唔駛返工,而且屋企又有ee煮飯,所以我o地決定若果培正收左him him都唔報托管啦,留番個額俾其他有需要既小朋友,但我o地一定會搭校車囉,事關1日來回2次,自己揸車好麻煩.
但係ryerye俾人打親個肚仔真係心痛囉!你教佢下次遇到d咁既情況一定要話俾老師知,咁會好d啦,等老師及時處理,唔好傷到就好啦!

[ 本文章最後由 macaogirl 於 08-3-9 22:43 編輯 ]

子爵府

尋日都算快,我地係第6個no. 嵐嵐都唔使第6個落返黎,好似第3,4個落黎就係佢la, 反而考完同你地玩既時間仲長

嵐嵐都話無問d 咩wor!只係問名&幾多歲wor!不過佢講野不能作準呀!另外就玩下玩具&填色&連線咁lor

但係咁wor, 我見有d小朋友有野食俾既,點解嵐嵐咩都無既?只係落黎個時多左張細細貼紙貼在係身上!

托管我應該唔報la,會去督課中心,但校車就一定要lor, 因為朝早實在太趕,個頭又塞車,返正華寶都有站,所以會坐一程

希望遲d大家都可以做同學仔la

[ 本文章最後由 jenniferkwok 於 08-3-10 09:15 編輯 ]

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-10 09:12 發表
尋日都算快,我地係第6個no. 嵐嵐都唔使第6個落返黎,好似第3,4個落黎就係佢la, 反而考完同你地玩既時間仲長

嵐嵐都話無問d 咩wor!只係問名&幾多歲wor!不過佢講野不能作準呀!另外就玩下玩具&填色&連線咁lor

但係 ...

Jennifer,

可能一見到Daddy細個喺邊度讀書﹐即刻唔洗講咁多﹐Checked, next!

Ryan上左去成45分鐘。我同Daddy都有d nervous.

我地係度諗係咪問極佢都唔肯講野哩﹖

可能佢掛住玩﹐咋諦聽唔到(佢嘅強項)。

托唔托管我就要度下先。因為office 都喺哥頭。但就means 我要早好多出到去﹗﹗

首頁
23456...12

尾頁

跳至