想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好怕

我早5年前試過宮外孕, 今年決定試一次可否成功懷孕....
我排卵後第二及第三曰都有做.過了一星期後.就想嘔...
今天是第28天, 我買了捧棒驗冇. 不知是否平嘢, 唔得
我左邊又有D痛,好怕又再發生, 因我会

複式洋房

Re: 好怕

唔好緊張, 你再過多二,三日再check 下啦,

祝你成功

別墅

今早請假,想去睇医生.
点知M到了. 唉!
我好相生個囝囝. 但如果係囡囡都冇問題.

有冇媽咪教吓我,点樣先成功??
thanks

珍珠宮

醒目開學勳章

zoezoeiou
以前既野過咗去就算, 唔好成日放係心到! 以前試過唔代表下一胎都會係咁, 知冇??

想容易受孕, 係排卵日前二日 + 排卵日 + 後一日, 呢五日內dodo機會較大! 你排卵後二日先dodo, 卵子已死亡, 機會不大. (卵子排出後只有 12-24 hrs 壽命)

祝你成功!

大宅

zoezoeiou :
我很明白你的心情,3年前我都是宮外孕,後不是生了一個,前年又小產,現在又有了,所以你唔好太擔心,只要一知道有了就要即刻看醫生,唔好遲,你醫生有沒有告訴你為什麼會宮外孕?我是輸卵管比正常長些,我都聽過很多人都試過宮外孕,但都成功生了bb,你放鬆些,試下其她bk媽媽教你的方法,希望你很快心想事成.

別墅

Sin,

我唔知点解,佢無講,但我只淨得一條輸卵管,
doctor 叫我o吾好生, 因有十分一机会再次宮外孕.

因上次我真係好危險, 但我都会博博

Thanks all Mama

大宅

zoezoeiou 寫道:
Sin,

我唔知点解,佢無講,但我只淨得一條輸卵管,
doctor 叫我o吾好生, 因有十分一机会再次宮外孕.

因上次我真係好危險, 但我都会博博

Thanks all Mama

我都是只得一條輸卵管,但醫生都沒有叫我唔好生,你不如轉下醫生,之從那次後我都懷孕了3次,都沒再發生.不過你一有了就一定要盡快看醫生.

大宅

zoezoeiou

係呀, sin講得對, 我都係舊年試過宮外孕, 切左一節輸卵管, 都係得番一邊機會, e生都冇講點解我有宮外孕, 但係e生叫我休息3個月就可以再試, 而家有左9週. 只要一知道有左就早d去睇e生照下, 就同其他人一樣, 冇問題, 雖然我地再有宮外孕機會大過普通人, 但係都仲有機會就可以試架啦. :-P 妳要加油呀

別墅

Sin , hk cindy

Thank you呀!
我会努力.

我去過 梁国齡医生到, 佢一問我以前D事,我已經喊到收唔到聲,後來佢安慰我,話代表以前D doctor say sorry, 因為佢地無在operation後,同我做心理輔導...所以我都好多謝佢.

有時見到 D friend o甘順利,自己就o甘, 好似上天對我唔公平.但想深一層,呢D 可能係上天給我夫婦2 人考驗感情.

anyway, 我会努力

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至