自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:

原帖由 wcpcelia 於 14-10-22 發表
可能會有的士老婆會話我阻人搵食

davywm  但你隨時救番幾條人命   發表於 14-10-22 12:44

伯爵府

畀面勳章

回覆 yoko_hau 的帖子

你可以大條道理覆返左, 你老公阻人生存

wcpcelia    發表於 14-10-22 11:29
唔怕貨比貨,只怕你唔識貨

公爵府

好媽媽勳章

引用:岩岩send左封email去交通部,頭先10點幾,

原帖由 yoko_hau 於 14-10-21 發表
岩岩send左封email去交通部,頭先10點幾,同個女行返屋企,阿拖住我手想過馬路,我下意識停低左,因為見到 ...
司機有錯之餘,另外我諗你應該教多小朋友一樣,就係綠燈眨緊已經唔過得馬路。

珍珠宮

支持樓主!!
我讀中學果陣去MK,差D比架VAN車親AR!
人像燈係綠色仲照衝埋黎BOO人

珍珠宮

yoko_hau 發表於 14-10-22 09:55
岩岩交通部打返左電話比我,話有2個方法,話交比警方跟進要去落口供或之後要上庭指証,第二個方法就記錄在 ...
支持~大力支持~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

引用:Quote:原帖由+yoko_hau+於+14-10-21+發表岩

原帖由 jannlly 於 14-10-22 發表
司機有錯之餘,另外我諗你應該教多小朋友一樣,就係綠燈眨緊已經唔過得馬路。

...
其實我好少會綠燈眨燈同阿女過馬路,因為我成日教佢我地唔趕時間,等下盞燈先過,果陣係綠左之後轉眨燈,阿女先問我做咩唔過?

佢拖住我準備過,我下意識捉實阿女隻手扯返佢返黎,同時有其他人,一樣停左係度,另外個女人一樣問做咩綠燈停係度

唉 呢區好多人衝燈,仲有不准左轉都照轉,真係少留神都出事,所以我教個女 一過馬路一定要拖住我

男爵府

回覆:windkyk 的帖子

咁樣會撩交嗌啵我好斯文架啵,鬧交實輸架啵

伯爵府

引用:Quote:原帖由 may273815238 於 14-10-22 發

原帖由 yoko_hau 於 14-10-22 發表
岩岩交通部打返左電話比我,話有2個方法,話交比警方跟進要去落口供或之後要上庭指証,第二個方法就記錄在 ...
因為我好多實質資料俾唔到佢,無得跟進,只係記錄在案

Ruph出世啦,2010

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

yoko_hau 發表於 14-10-22 00:29
而家d人揸車真係話衝就衝,阿女仲話小三比佢自己返學,而家唔係話綠公仔過馬路就一定安全,我諗真係 ...
係呀, 我而家都教個女, 睇燈仲要左右望清楚先好過馬路!
我打算帶到中學! 怪獸都咁話, 個女條命緊要D!

davywm  agree  發表於 14-10-22 12:45
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至