自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

昨天,呢個電話打去我手提,話自己姓黃,係痕身銀行按揭部,想問我係咪喺9X年喺佢銀行做按揭,跟住喺1X年再喺UU財務再加按……

我同佢講我唔清楚,叫佢打俾業主問…..點知佢叫我俾業主電話佢….?!!!!

我跟住問佢講多次係邊間公司,佢繼續話痕身銀行按揭部…..我跟再問佢痕身銀行按揭部邊間分行地址,佢就好攪笑咁開始讀痕身分行地址….

讀完第一個我就打斷佢講嘅嘢

問:呢個係你做嘅分行?
答: 唔係
再問: 咁你喺邊間分行?
佢話: 德輔道中XXXX,XXXX
我: OK,即係總行啦,咁我打去總行問到按揭部先叫業主打俾你….你姓黃,叫咩名?
佢答: 黃小龍 (好明顯係假….)

跟住我第一時間打返屋企俾老人家,叫佢如果有所謂銀行打嚟記住乜都話唔知……
跟住打去銀行問,點知銀行話按揭部門唔會分分行同總行,仲幫我check埋個電話號碼,仲話呢個電話唔屬於佢哋銀行 =.=”

…以為事件告一段落,點知今日下午十二點幾黃小龍打嚟….

黃: X小姐係嘛?
我(睇到電話已經知係佢): 乜事
黃: 我係痕身銀行按揭部…..因為公司系統做更新,想同你對一對D資料….
我: 做乜?
黃(又講): 想同你對一對,你咪喺9X年喺佢銀行做按揭,地址係XXXXXXXX?
黃: 跟住XX年再喺UU做加按…..?

黃: 哦….想問點解你唔幫我哋銀行做加按之嘛…..
我: 呀黃小龍先生吓嘛
黃: 係….
我: 你尋日打過俾我,我都check 過銀行,佢話呢個電話號碼唔屬於銀行,咁請問你邊間公司?
黃: 吓…..佢話唔係?
我: 係呀,咁駛唔駛幫你報警?
黃: 既然你check咗銀行,冇嘢啦…..

後加: 我醒起佢曾經質問我知唔知如果物業加按要通知痕身....點解加按咗唔通知佢地.....

heffalumpiglet  佢唔識驚喎   發表於 14-10-22 18:44
wcpcelia    發表於 14-10-22 16:46
柏架山莊    發表於 14-10-22 16:18
AndyM    發表於 14-10-22 16:11
Sand8148  真係咩呃人手法都有喎   發表於 14-10-22 15:06

大宅

熱血勳章

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:小心,呢個3467 4457打嚟太過份

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:昨天,呢個電話打去我手提,話自己姓黃,係痕

原帖由 姑姑 於 14-10-22 發表
昨天,呢個電話打去我手提,話自己姓黃,係痕身銀行按揭部,想問我係咪喺9X年喺佢銀行做按揭,跟住喺1X年再喺UU ...

男爵府

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 遊學勳章 畀面勳章

子爵府

姑姑 發表於 14-10-22 14:37
昨天,呢個電話打去我手提,話自己姓黃,係痕身銀行按揭部,想問我係咪喺9X年喺佢銀行做按揭,跟住喺1X年再喺UU ...

好彩你醒目, 多謝提醒.

Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

Chi sin....

男爵府

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

我都收過3467xxxx電話,又係痕身銀行,講野仲有囗音架

大宅

D人為咗做生意,無所不用其極.....

伯爵府

我都試過,話係恆生問你借唔借錢嗰D,後尾我問佢點會有我電話,佢仲講粗口鬧我,我又喺火滾打返恆生問呢個電話喺咪你D staff,後來佢check過話唔喺,仲話已經好多case有類似投訴

男爵府

大宅

wishmeluck 發表於 14-10-22 14:49
我都收過3467xxxx電話,又係痕身銀行,講野仲有囗音架
奇怪,已經加咗入小熊,依然收到呢個電話....

男爵府

我成日有34671350,不過一次都冇聽見

珍珠宮

2018復活節勳章

My Egg Egg Egg Egg Easter House

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+姑姑+於+14-10-22+14:54+編輯+

原帖由 姑姑 於 14-10-22 發表

昨天,呢個電話打去我手提,話自己姓黃,係痕身銀行按揭部,想問我 ...

simple is the best~

首頁

尾頁

跳至