自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原文章由 ef_01y 於 08-3-6 15:33 發表
有起事上黎靠政府醫院, 真係無生命保障, 時間就係生命, 入私家醫院起碼做咩都快d!

呢兩日睇倒d新聞, 個心真係寒, 兩位小朋友都可憐, 可憐佢地父母以及屋企人.

早兩星期我仔都係感冒發燒41度入院, ...

請問你份保險每月幾多錢?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

原文章由 ha8mo 於 08-3-6 17:09 發表
我其實係去勝波多
年三十晚都去過一次
都幾多人呀
果晚仲要冇晒兒科醫生當值(叫我可以考慮第二朝再去睇過,頂佢,第二朝年初一呀!)
要同其他人一齊排個外科當普通科咁睇
等左都一、兩個鐘呢

之前有次去睇
醫生話要俾個仔吸 ...

老兄:
你嘅私家e院遭遇又真係

男爵府

畀面勳章

原文章由 ha8mo 於 08-3-6 17:10 發表
我其實唔激動的
只係怕你地講到D太傻太天真既父母
以為俾多多錢去睇私家就一定冇意外

hehe~我雖然蠢,但已沒有天真嘅諗頭(可能老la)所以冇以上諗法~哈

男爵府

畀面勳章

原文章由 ha8mo 於 08-3-6 17:19 發表
我之前都講過
晌急症室要等
係要睇彩數
撞岩有大事故實有排磨

去分流姑娘(或者姑男)問多幾問
分分鐘俾人大聲請你番出去

係吖,早排我大仔喺school撼穿頭,school call左白車去"right記",遇著有大事,所以我跟大仔呆等5個鐘先聯到針

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問邊問保險公司好?

大宅

[quote]原文章由 ha8mo 於 08-3-6 15:53 發表
邊個話私家醫院就唔會出事?

舊聞重溫

衞生署完成養和醫院洗腎事故調查報告

衞生署已完成調查有關今年八月二十日養和醫院洗腎中心有三名病人死亡的事故。

阿 Ha88,

其中一位死咗的老太太是我鄰居....佢有腎病好耐..長住養和 頭 等房 17th 樓 出入....( 我老豆都係住頭等 嘅 5 樓 咋 )...聽講越高就越貴...
佢個仔同我講..朝頭早車佢阿媽去..跟住去 練吓 golf...跟手醫院 call 話佢阿媽香咗.???

[ 本文章最後由 mcyu 於 08-3-6 18:16 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

原文章由 zoemanman 於 08-3-6 18:01 發表
請問邊問保險公司好?

zoemanman:
其實冇話邊間好D,間間相若,最重要睇個經紀好5好 遇著個5好經紀,揾邊間保險都c 我之前嗰個就係經典,clam親保險要我就佢time比form佢,仲要等3個月先clam到$,問佢點解甘耐先有$,佢話因冇time遞表比office,次次都有藉口,最惨仲係我親戚個老公,又5鬧得 之後clam左幾次後,我決定忍屎忍尿都5忍佢 冇同佢單声之下轉經紀,而家呢個已幫我跟左幾年,效率同服務十分好,每次我話仔女入左院,佢等我出左單,會即係1,2日黎我home搞clam form,5使2wk就clam 到$,好之前嗰個9倍

[ 本文章最後由 ling1211 於 08-3-6 21:22 編輯 ]

男爵府

原文章由 ef_01y 於 08-3-6 15:33 發表
有起事上黎靠政府醫院, 真係無生命保障, 時間就係生命, 入私家醫院起碼做咩都快d!

呢兩日睇倒d新聞, 個心真係寒, 兩位小朋友都可憐, 可憐佢地父母以及屋企人.

早兩星期我仔都係感冒發燒41度入院, ...

完全同意......
入私家係好d
但一入就要打豆仔見到都心痛...
呢 d錢真係吾慳...情可買少d玩具同自己買少d野.....
now gov醫院...d醫生........唉
[

大宅

原文章由 ling1211 於 08-3-6 18:21 發表

zoemanman:
其實冇話邊間好D,間間相若,最重要睇個經紀好5好 遇著個5好經紀,揾邊間保險都c 我之前嗰個就係經典,clam親保險要我就佢time比form佢,仲要等3個月先clam到$,問佢點解甘耐先有$,佢話因冇tim ...

ling1211,

我個囡囡 5 歲 都未買 wor...if convenient, pls pm your sales to me please...

男爵府

好彩公司包左一家既醫療保障jet

複式洋房

我個agent 好好, 我小朋友發燒入院都係她幫我攪, 我都介紹過有小朋友的fd同她買, 好似她自己都有個幾歲小朋友, 咁容易溝通的. 如有需要可以介紹你們, 但詳情我唔識, 最好有需要直接問她.

咁小朋友唔似大人, 大人可以講, 但小朋友有事邊識講咁多, 所以我同我的fd, 無論大人經濟點, 小朋友醫療一定買. 起碼安心的有得選擇.

別墅

之前我bb發高燒, 去左仁安急証, 佢都好低priority ga, 要等成個鐘, 我見有d人好似無咩野都唔會比我插
但另一次, bb仆親個咀, 雖然等左好耐, 不過個醫生叫我同bb留院做手術, 仲要全身麻醉tim...心諗仆親個咀姐...唔洗下ma..
我大肚時, 個胃好痛, 行左去威記等十分鐘就得啦, 都無咩人...so...我諗, 私家定govt真係撞彩
只怕本身好地地無事突然惡化果d啦...

複式洋房

原文章由 ling1211 於 08-3-6 18:21 發表

zoemanman:
其實冇話邊間好D,間間相若,最重要睇個經紀好5好 遇著個5好經紀,揾邊間保險都c 我之前嗰個就係經典,clam親保險要我就佢time比form佢,仲要等3個月先clam到$,問佢點解甘耐先有$,佢話因冇tim ...

完全同意,最重要都係要個經紀好,跟得足同肯著緊幫你,
好彩我個經紀又係樣樣幫我跟到好足,試過我小朋友
發高燒兼生晒口瘡要去法國醫院到睇,出門口前我打
比佢,佢竟然仲快到醫院過我,我一去到就見佢o係門口
等我地,仲全程幫我跟足晒d野唔洗我煩,又唔晒我打去
吹佢,都算係咁喇!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

想問如果c6公司有包小朋友住院保險, 咁係咪而家唔洗買住, 等佢無做呢份工先買都唔遲? 定要買定先, 一路供落去? 有無人知? 唔該.

原文章由 blee427 於 08-3-6 18:50 發表
好彩公司包左一家既醫療保障jet

大宅

原文章由 jojoplanet 於 08-3-6 17:16 發表

請問你份保險每月幾多錢?

每月$480.00 不過買保係得個安心lor !! 一出世就買! 我記得係要40日先生效!

大宅

原文章由 MeMeMoreMore 於 08-3-6 19:15 發表

完全同意,最重要都係要個經紀好,跟得足同肯著緊幫你,
好彩我個經紀又係樣樣幫我跟到好足,試過我小朋友
發高燒兼生晒口瘡要去法國醫院到睇,出門口前我打
比佢,佢竟然仲快到醫院過我,我一去到就見佢o係門口
等我地, ...

十分十分同意, 試個有個經紀, 仲係熟人介紹, 頭3個月成日搵我, 3個月後, 我想搵佢就難, 留言又唔覆, 唔知仲以為自己欠佢錢tim!! 不知所謂.

大宅

原文章由 happy-g 於 08-3-6 19:05 發表
之前我bb發高燒, 去左仁安急証, 佢都好低priority ga, 要等成個鐘, 我見有d人好似無咩野都唔會比我插
但另一次, bb仆親個咀, 雖然等左好耐, 不過個醫生叫我同bb留院做手術, 仲要全身麻醉tim...心諗仆親個咀姐...唔洗 ...

agree, 最可憐就係好似o個單咁, 傷風感冒以為小事, 但係最終死人, 真係陰公....

大宅

原文章由 zoemanman 於 08-3-6 18:01 發表
請問邊問保險公司好?

我都唔知, 出面咁多... 我仔買AIA, 不過佢真係唔斷供得, 因為佢入院次數真係好多, 我個Agent話, 佢如果一旦斷供, 保費會好貴, 因佢身體唔好, 真係好彩一出世就買....應該係托賴...

大宅

原文章由 ha8mo 於 08-3-6 17:10 發表
我其實唔激動的
只係怕你地講到D太傻太天真既父母
以為俾多多錢去睇私家就一定冇意外

其實唔關錢事既, 通常我仔次次入院, 好在份保險大多數都cover倒, 有次試過係貼左大概2仟元. 如果有人aford倒, 既然買左保險, 去私家睇e生, 就唔使去公立, 留返d位比d有需要既人, 咁醫護人員又唔會咁短缺, 失誤情況就可能會少d啦!

[ 本文章最後由 ef_01y 於 08-3-6 21:11 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至