興趣嗜好

跳至
[寵物] 狗狗洗牙

首頁

尾頁

大宅

星期日帶狗狗洗牙,有冇咩要注意架?謝

大宅

回覆:狗狗洗牙

駛5駛麻醉? 診所? 美容舖?
幾$?

我都想,但麻果隻又驚對佢健康5好
5麻果隻,又驚佢一挣扎會整親牙仔嘴仔

但狗狗食過潔齒骨,可能難消化,佢跟住大半日5食野,之後突然嘔哂出來,仲係4份一塊指甲咁大。。。之後5敢再俾佢食。。

大宅

回覆:B得 的帖子

要麻醉的,在荃灣診所做,$1300。我個隻唔洗唔得,D牙石好勁!我每日都有比潔齒骨,牙石方面唔太見效,只係口氣方面有改善。食潔齒骨嘔?係咪大條得濟呀?我見有size for 唔同磅數的,定還是佢唔咬,大舊得濟頂住,所以嘔返出黎。

大宅

其實潔齒骨, 大多數狗隻都不能未全消化的...
有朋友做獸醫助護都見議不宜餵食...
想狗狗牙齒保持清潔, 唯有天天刷牙~
一係轉食生肉, 牙都唔使刷添~

大宅

回覆:na..na 的帖子

應該因為潔齒骨太硬,佢又咬得5夠爛就吞左,所以消化5到,隔一日嘔番出黎
我隔左4/5日再俾小半條俾佢試,今次無嘔,不過到隔日都5太想食野,應該又係難消化。。

美容院5用麻醉$3/400,不如你試下,我上網都見有人教家中幫自家狗狗洗牙,都想試試

大宅

回覆:B得 的帖子

家中替狗狗洗牙
http://marshnienie.pixnet.net/blog/post/61874188-%E3%80%90%E5%AF%B5%E7%89%A9%E7%89%99%E7%B5%90%E7%9F%B3%E6%B8%85%E9%99%A4%E6%96%B9%E5%BC%8F%E6%95%99%E5%AD%B8%E3%80%91%E7%84%A1%E9%9C%80%E9%BA%BB%E9%86%89%E6%B4%97%E7%89%99%EF%BC%8C

我話$3/400果間美容院係荃灣寶石樓附近,你如果想要電話可以pm我,(利申: 我狗狗只去過沖涼,同免費試洗過一隻牙)

大宅

我果間都有, $500 - 不用麻醉。

禁止訪問

水晶宮

小心唔洗到麻醉嘅寵物店清牙石。

之前上網睇過話同狗狗鬥力,狗狗甩咗牙較。

大宅

咁驚。。 咁我5做無麻醉啦。。

首頁

尾頁

跳至