心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 你地奶奶係點樣稱呼你地架?

littlepaco 我奶奶同你奶奶都係用呢種形式

別墅

中文名
Angela

大宅

叫"家嫂"

男爵府

都係叫中文名最尾個字!! :-P

~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

複式洋房

都係叫我中文名咋!

洋房

大多數都係叫名的!
但我奶奶話唔記得我個名喎! 我一嫁入去就叫"家嫂"啦! 廿靚歲咋, 而家都未有三十,就成個老餅咁! 仲攪到我d朋友打親電話黎都跟住佢叫"家嫂", 勁樣衰!
:-x
縉霖已經7歲啦
**大眼天地**http://kidclub.shopping.####.hk

大宅

叫我英文名

複式洋房

以前叫名, 不過我諗E家會叫"死仆街", 因為我同佢炒左大穫!!

伯爵府

牛年勳章

對住我就叫我個名最尾個字!
對住我老公就叫'你老婆'
對住BB就叫'你亞媽' , 試過一次叫'你老母'
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

奶奶老HAIR 叫我亞X..(中文名最尾個字)
老公阿麻到而家仲叫我 新嫂!
對住我老公都係叫"你老婆"

我覺得有D礙耳....(你老婆).... :-x :-x

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

lolo123 寫道:
二嫂

我都係! :-P

翡翠宮

我未結婚,我男朋友個媽咪依架係叫我英文名既,佢婆婆就叫我"妹妹"或者"女女"囉!!!
但我想問下你地的奶奶係結婚前/後對你的稱呼都係一樣定會唔同左架???叫名個d係咪結婚前都已經咁叫架喇???叫"家嫂"或者"乜嫂物嫂"個d結婚前係點叫你地架???

大宅

我老爺同奶奶係我結婚前後都係叫我英文名,叫慣o左喎,冇所謂啦,都係一個稱呼....
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

洋房

小manman:
未結婚前, 佢會叫我x小姐(姓), 咁我話叫名得啦, 佢話唔記得喎! 咁每次見面咪我叫佢伯母, 佢就笑笑口點下頭咁應我囉!

哈哈:
你同你奶奶炒咩大鑊呀? 我都無彩"佢"好耐啦! 你係咪同佢一齊住呀?

CutieSo:
你奶奶都好粗鄙喎, 你地又唔妥架??
縉霖已經7歲啦
**大眼天地**http://kidclub.shopping.####.hk

大宅

Ah嫂

伯爵府

牛年勳章

Cyan
係丫, 我同我奶奶關係唔係咁好架!
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

叫我"阿囡" or "乖囡" or 英文名
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

結婚前同後, 都係叫我英文名。

大宅

係老公前叫名,無人時叫"喂",好似我無名咁!

Tinmama

公爵府

My husband is her second son. That's why she calls him "二仔"or "呀細細"(老公乳名). As for me, 叫"二嫂"lor.

首頁

尾頁

跳至