夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

佢地真係無野?

我老公係2003年頭識左條女,大陸婆,單親,有個仔,佢地係talk on the phone開始,我老公可以晨早一個morning call,夜晚一個goodnight call,做野得閒又可以call,最離譜係family day or shopping with me only 又可以call, why can i know?咪係phone statement ,一目了然,唔知就唔嬲O者,知道實大興問罪啦,我老公話nothing happen with her ,,,好傾only ,OK...我叫我老公change the phone no.
唔駛一個月,條女去我老公公司揾佢(深夜12點啦),我老公打電話俾我知條女係到,跟住條女talk with me ,,i said what did you want?she said your husband always loves her very very much...u can stay his "body" can you stay his "heart" 我覺得佢係痴線O既,所以cut 左線,,我老公返屋企後,我問佢你攪咩呀?個女人點呀?he always say nothing happen with her,條女太痴情掛?又話已經叫左佢走啦,promise me not to meet again,,,,,,OK...我又信你...
一個星期後,條女曾經兩次又去揾我老公,今次重激,去到屋企附近's bus stop(大約夜深一點啦),果兩晚我老公都無返屋企,call him all night ,無開機,what can i do?我老公返黎後,又係話nothing happen with her,talk with her only
,我梗係唔信啦,咪同佢argue,我老公好insist 咁話trust me 啦,我已經叫左佢以後唔好再揾佢,叫左佢走啦....
我表面話信,心裏面梗係唔信啦
(呢D係2003年尾發生O既)

今個月,條女又去揾我老公,我老公still 又係無返屋企, i call him all night ,,as same as that two days...
我老公返黎後,always says the same word ....nothing
happen with her....talk with her all night .....
下??????whose brain has the problem? me? my husband or that X?

男爵府

Re: 佢地真係無野?

點會可能無野?
如果條女真係一廂情願,你老公唔理佢一排都自動消失啦!牛唔飲水點(咁)得牛頭低呀!佢想享齊人之福咋卦?個女人擺到明想坐正咁款添呀..

男爵府

無錯!件野簡直不知所謂,最憎呢d賤女人!! :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
該用戶已被刪除

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

taktakmummy,

男人就係咁,見你知道佢同條女有少少關係你都無咩激烈行動,佢咪知道你既底線囉!你既底線就係接受o左,佢唔會再care你既容忍度,佢只會一直試探你最底既底線,包括佢無返屋企你都無事,只係問o下佢,鬧o下佢,煩o下佢,就好似小朋友一樣,識得測試父母(大人)既容忍度,一開始你已經係種容o左佢o地,而家你制止到你老公都制止唔到個個女人,送到埋口既肥豬肉,邊個唔食?我諗你真係要強硬少少,否則今日佢只不過係你屋企附近既巴士站,將會有日佢會訓埋你張床。

禁止訪問

洋房

孤男寡女成晚流流長齋talking?講都無人信啦,仲要熄埋電話!你咁都可以忍佢咁耐你都好叻喎,唔係下下話完信佢,佢都可以照去應酬個女人,佢一d都唔尊重你!

民房

其實我係有果張phone statement 時,已經帶埋呢張野去我老公家人屋企discuss,我覺得佢屋企人只係係咁意話左佢幾句,我老公又係still say nothing happen la and promise them not to meet her again tim,佢地重叫我trust
佢地talk only O者,no problem wow
好!條女接二連三去揾我老公,佢地O既反應重過癮!佢地話呢D野好common wow in hong kong ,Don't 大驚小怪 la
yr husband 又唔係 no back home,yr husband 咪 say 左nothing happen with her lor,he is yr husband wow,trust him la, and they hope me not to
嘈 any more,咁嘈財神都走la

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

個D係佢既屋企人,梗係會幫你老公啦!如果你真係唔想事情繼續落去,叫你老公搬出去一排先,等大家冷靜一下,叫你老公好好諗清楚以後同佢行埋以後人生呢段路既人係邊個,如果佢繼續同個個女人聯絡/見面,咁大家唯有分開!
你要比一個明確既信息你老公,否則佢成日都執住呢個point,好傾姐.......大Q哂呀!唔駛理老婆既感受架啦!係呢個時候,你都去結識多D異性,多D去玩o下,以其人之道還自其人自身。

洋房

o下!咁係咪講個信字就得喇?你咪又搵個男人傾通宵,唔好返屋企囉,叫佢信你冇野喎,千祈唔好大驚小怪呀 !!!白痴~~

大宅

咁都得 :-x 唔係嘛 :-x 比著係我一定忍唔到個老公同個八婆拖咁耐囉! 一知佢哋成日通電就已經要擺明立場---- 要佢一刀兩斷(無端端同人Morning Call 又 Goodnight Call !你係一個已婚男人嚟Wor!). 就當你老公對個八婆冇嘢, 但個八婆同你講埋啲咁既嘢, 又成日去公司搵你老公, 即係明"Lum"你老公啦, 咁你老公理應同佢劃清界線o架, 做咩仲唔番屋企呀 :-x 傾偈, 有咩好傾呀? 同老婆傾唔得咩 ?!仲唔聽電話, 身有屎呀?!唉! 你問吓你老公, 如果調轉, 佢得唔得? 現惟有叫佢表態, 究竟佢想點? 大家試吓平心靜氣傾吓, 睇吓點處理囉, 依家就話冇嘢, 唔包日後會唔會有嘢架Wor,你知啦, 有 D 大陸女人好Cheap o架嘛.
(此乃我個人見解, 如言詞過激, 請見諒 :-P )

民房

其實我係呢個女人又黎o既第二日,已經叫左佢出去住啦,但佢d屋企人話i have no right to order my husband to move out because the property is my husband not mine,and i am a common 非常o既師奶 only

象牙宮

可唔可以返自己媽咪度?叫你老公繼續比生活費你,我唔想一個女人因為自己唔可以獨立生活而要一路忍受自己老公係出面唔檢點,我聽過一個典型既例子係,有個女人無工作好多年,有仔女,老公每月比成萬蚊做家用,可惜個老公沙沙滾,佢因為唔想無o左經濟支柱,所以佢決釋忍受。

複式洋房

請問你們有小朋友嗎? 如果有, 請三思.
如果冇, 就好辨! 你可以
1) 搵個男人傾天光, 同你hubby講, nothing happen with him.
2) His family also no right to say anything because you are his wife and have the property right to do even you are no name on the property. If you divoice with him, you have half of his own money. ha!ha! He need to pay膳養費!
3) 如果仲同條女傾天光, 明朝換鎖叫佢唔使返
:-P :-P

複式洋房

唔好理佢屋企人講mud? 就算比你搵到証據, 佢地都會話無0野或係你唔0岩先攪成咁, 佢地永遠企係你老公果邊, 唔洗再同佢地講

子爵府

我就覺得唔好走,亦唔好叫個老公搬出去,否則咪比多個機會佢地,到時個女人搬入去一齊住你就想轉彎都難啦!首先你應該唸清楚你自己想過結局係點先,如果係想個老公只係離開佢既,你咪同你老公講清楚,唔想個女人再出現囉,而且一定要比佢知今次係最後通牒,你已經唔能夠再容忍,如果你老公係珍惜同你既關係,我唸佢要唔見呢個女人,係一定可以做到囉。但如果你自己都已經心灰意冷既,咪乾脆同你老公講囉。
係我角度睇,我覺得佢地係有野,點有可能唔番屋企訓又關電話呀?佢家人最初叫你信佢,係因為佢都有番屋企,現在佢地應該無聲出啦
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

洋房

唔駛再同佢屋企人講,亦唔駛理佢地講嘜,佢地一定幫住你老公,佢地完全冇理過你o既感受,而家要靠你自己,自己要爭取返自己o既野,問清楚你老公想點,要個女人定要你,唔好諗住享齊人之福,唔好成日得個講字話唔會再同個女人聯絡,企硬d!!!

子爵府

陪月勳章

呢個女人真係好過份,好似鬼咁.都唔明白點解總會有人鍾意破壞人地家庭.而個男人唔爭氣.
講真,佢屋企人就算100%支持你都無用唔通你老公會聽佢地話?.更何況唔係,再同佢地講只會被人睇小,覺得你搞唔掂個老公.佢地一定唔想你走要你照顧個家.佢地梗係叫你忍la.
普通師奶都可以有所作為嫁.
唔開心咪多D同我地傾lor.

翡翠宮

taktakmummy:
好坦白講信你老公個個都白痴既,你唔好話比我知你到依架都仲信佢呀???
其實,一開始你就已經要表態,仲拖到今時今日,你的容忍度都好高,一個已婚的男人點可能容忍到佢同另一個女人成日傾電話呀???咁多野傾唔同老婆,做乜要同第2個女人傾呀???
你千祈唔好叫你老公搬走or自己搬走呀,如果唔係個女人搬埋入黎,你咸都無謂喇!!!
你依架應該同你老公講清楚,要佢比一個明確的答案比你,佢再同你講個番說話,你就同佢講叫佢唔使再講喇,總之佢要維繫呢段婚姻就同個個女人劃清界線,如果唔係就離婚(要講得出做得到)
依架d女人真係cheap到不得了,咁唔要面,鬼唔望佢下半世無好日子過,搶人老公咁缺德的事都做,真係不知所謂,好想講埋粗口鬧佢地呀!!!(唔好意思,過激)我"鄧"你唔抵呀!!!

翡翠宮

taktakmummy:
男人通常都好鍾意拖泥帶水,佢地唔會主動提出離婚架,但佢地會一d野出黎係令女人無法接受架,咁當你提出離婚的時候,佢就可以造唔係我話要離婚係你話離婚咋,把責任推得一乾二淨~
好坦白講我覺得你老公好賤格囉,擺明有第2個女人仲要死撐,叫佢去死喇!!!
仲有呀,你都係唔好再同佢屋企人講關於呢件事喇,佢地已經擺到明撐你老公,同佢地講都哂氣,佢地係唔會幫你架!!!就算真係有證據證明你老公有第2個女人,佢地都可以話男人逢場作戲好平常,一陣比人話你小器添呀!!!無謂比人有藉口話你喇!!!

首頁

尾頁

跳至