影視娛樂

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

有沒有看過台灣偶像劇在這裡發現愛”, 非常好看, 這是我台灣朋友介紹我看, 現在播了五集, 有仔仔, 脹爆朱孝天, 王傳一, 陳妍希, 關穎, 還有曾志偉呢, 有很多台灣著名演員客串, 劇中介紹了很多台灣的風景和美食, 制片是柴志屏, 有一定水準....

仔仔給我有脫胎換骨之感, 還有王傳一, 也有別於以前的戲碼, 超讚喔

熱烈推薦給大家囉

大宅

帳爆朱孝天... 噗

我之前有都打算看,但是要ONLINE 追,我又唔想。

仔仔這年來變了很多,很不同了...
盲目的愛他們 8-)

公爵府

我未睇..但我等做完一定會買碟睇

原文章由 上校車 於 08-3-8 09:12 發表
有沒有看過台灣偶像劇 “在這裡發現愛”, 非常好看, 這是我台灣朋友介紹我看, 現在播了五集, 有仔仔, 脹爆朱孝天, 王傳一, 陳妍希, 關穎, 還有曾志偉呢, 有很多台灣著名演員客串, 劇中介紹了很多台灣的風景和美食, ...

子爵府

我朋友話我知, 呢套反而好睇過惡2吻喎.

我都會睇呢套, 因為有仔仔.

大宅

有呀.....我有睇呀!仔仔喺套劇度成日好似輕度x智咁(x=唔識打)唔好講脹爆啦....佢塊面好似個大月餅咁,王先生就正常d,不過總括嚟講個故仔係正嘅~~
我係驅魔人媽媽

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我有追呀!好好睇!

我剛剛睇完仔仔既「美味關係」,真係麻麻,劇情慢到嘔 ,如果唔係仔仔我都唔會睇。跟住同一時段做「這裡發現愛」,好正呀!有要追黎睇既感覺,我好鍾意睇佢地三個高中時既片段。

仔仔係孤兒,從少就好孤單,同埋作家都係神經質,好似弱智咁都好正常:lol ,脹爆朱考天 ,脹爆我都會鍾意佢:loveliness: ,不過講到演技仔仔比佢進步好多好多,考天都係比較適合唱歌,或者耍佢既太極 。早前睇佢兩個上「康熙來了」,考天話佢同仔仔係「瘦虎肥龍」,好好笑~ :lol :lol

水晶宮

孝天第一次拍流星時, 睇住佢由肥拍到瘦, 當時係覺得佢最靚仔, 仔仔反而在第二集流星, 明顯脹了一個碼

現在, 孝天真係好中佬 feel, 哈哈

反而仔仔, 改了髮型跟做型, 有別一樣的感覺
女主角陳妍希, 唔知有無發覺, 佢有少女鍾楚紅的酒窩啊....呵呵...望落去唔太靚, 但又幾討好呢

我已經看了四集, 以後要每一星期的追啊
稍後又有吳建豪, f4 只差言承郁呢

這是近期台灣劇較有看頭的一部, 真不錯呢

美味關系, 這片子我掙扎了很久, 竟竟要不要看, 不看的原因是因為那一個候佩岑.....

[ 本文章最後由 上校車 於 08-3-8 18:22 編輯 ]

大宅

{又有吳建豪, f4 只差言承郁呢}

我在想,會否突然在尾段有他出現呢?
盲目的愛他們 8-)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HI ALL,

我都睇左5集,好好睇,係預料之外既好睇
同埋個故事題材都好好.
仔仔響呢套真係唔同好多,我覺得比"美味關係"還要好~
而朱孝天真係"脹"左好多.王傳一都做得幾好.

男爵府

請問邊樹可以online睇啊...唔該...

大宅

Hi all,
我已经睇到第11集,不過係國語對白曰文字幕。有興趣可以去
http://www.xiaoli.cc/video/detail/1351 睇。

水晶宮

我已經看過了五集, 哇 !!!! 真的非常好看呢
仔仔有別於以往之演出, 真的真的真的好脫胎換骨
以前覺得他不曉得演戲, 現在改觀了
尤其是他患病要上廁所那一段, 很讚

有沒有發現, 女主角陳妍希有一點點大S的影子, 無論是造型跟演繹
我個人也很喜愛女主角的爸媽呢, 很自然

男主角少年時的選角也很嚴緊, 每一個都像長大了的主角
故事很好, 讓看得我很開心呢

每一個星期要追啊…..如果是日本語字幕耶….要想一想可以看得明沒有喔, 但要謝謝你的提供呢

要看, 可以在土豆網search 囉

[ 本文章最後由 上校車 於 08-3-10 09:32 編輯 ]

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇左第六集喇,好好睇,許樂突然間講「我要去阿里山!」,果下真係好搞笑!:lol 預告講陸怡見番阿豪,好想知佢地之間發生過咩事~

我知有日文字版本,雖然齋聽都明八九成,但好想十成十明白佢地講咩,而且就算睇日文字版,睇多幾集之後都係要等,都係乖乖睇番中文版算喇~

水晶宮

我看過日文版, 原來只是比台灣版做快一集
剛說到許樂跟能賢和小拿督到阿里山旅遊, 看到那些風景真的很漂亮, 果然落足本拍攝

下一集會說他們突然提議到高雄, 還……哈哈

版主

梗係落足本啦,宣傳台灣旅遊:lol 佢地拍得好靚下,睇完真係有d想去~:lol
原文章由 上校車 於 08-3-11 11:02 發表
我看過日文版, 原來只是比台灣版做快一集
剛說到許樂跟能賢和小拿督到阿里山旅遊, 看到那些風景真的很漂亮, 果然落足本拍攝

下一集會說他們突然提議到高雄, 還……哈哈 ...

水晶宮

原文章由 小草 於 08-3-11 11:38 發表
梗係落足本啦,宣傳台灣旅遊:lol 佢地拍得好靚下,睇完真係有d想去~:lol

這倒也是頗滿足了我哩, 很念掛喔

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我依家都睇緊呀,睇到第3集,又真係幾好睇喎 ,不過"許樂"大瘦,而孝天好肥,反而"小馬"仲OK!

複式洋房

原文章由 AC4712 於 08-3-13 14:42 發表
我依家都睇緊呀,睇到第3集,又真係幾好睇喎 ,不過"許樂"大瘦,而孝天好肥,反而"小馬"仲OK!

經您們這樣一說, 今晚就開夜車啦, 煲得幾多得幾多, 謝謝各位!!
相信繼流星花園之後, f4偉大傑作又來了.

水晶宮

wow.....看到第八集, 愛死周愉民

版主

原文章由 上校車 於 08-3-25 21:30 發表
wow.....看到第八集, 愛死周愉民

首頁
12345...6

尾頁

跳至