影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

美味.......我仲未有mood開嚟睇
原文章由 hola 於 08-4-22 10:01 發表
哩套同"美味關係"相比,仔仔簡直"帥"

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無睇唔會損失 除非只想捧仔仔場
原文章由 edentiffany 於 08-4-23 13:20 發表
美味.......我仲未有mood開嚟睇

水晶宮

我朋友睇左美味關系2集, 已經放棄了
尤其係那個候佩岑, 又係趕客

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我對候小姐無咩鍾意唔鍾意,只係個劇情睇到我恰眼瞓,兩個男女主角拖拖拉拉,另一個女主角又成日哭哭啼啼,頂唔順
原文章由 上校車 於 08-4-23 14:39 發表

伯爵府

尋日見到<在這裡發現愛>出左DVD (一碟裝), 賣HK$10, 我知道一定唔齊, 只不過HK$10一次過睇晒12集起碼唔洗上網逐集追...

奇怪係, 個Sales一口咬定係齊晒既, 由得佢啦, 我自己心水清就得啦....點知, 回家後打開來看, 有39集咁多, 尋晚睇左第一集, 畫面超清啊, 直頭好似高清廣播咁, 真係意外既驚喜! 而且一集足50分鐘....

想問, 電視版一集播幾耐? 點解我手上既DVD, 會有39集既呢?

原文章由 小草 於 08-4-23 14:55 發表
我對候小姐無咩鍾意唔鍾意,只係個劇情睇到我恰眼瞓,兩個男女主角拖拖拉拉,另一個女主角又成日哭哭啼啼,頂唔順

男爵府

好似個半鐘喎, 咁你係邊度買呀, 我又想買.

原文章由 cheapbombom 於 08-4-28 09:28 發表
尋日見到出左DVD (一碟裝), 賣HK$10, 我知道一定唔齊, 只不過HK$10一次過睇晒12集起碼唔洗上網逐集追...

奇怪係, 個Sales一口咬定係齊晒既, 由得佢啦, 我自己心水清就得啦....點知, 回家後打開來看, 有39集咁多, 尋 ...

伯爵府

bng0304,

我都唔明啊, 即使2集當1集, 都仲有18集半喎, 唔係總共得16集既咩?

我係昨天經過荃灣一間新的地鋪買的, 我相信你屋企附近個檔都會有啦...天橋底個間呢? 佢地來貨都係一樣!

如果你真係搵唔到, 我可以幫你買!

原文章由 bng0306 於 08-4-28 09:48 發表
好似個半鐘喎, 咁你係邊度買呀, 我又想買.

男爵府

cheap,
咁我去睇睇先, thx.

咁你開始睇未呀.

侯爵府

侯小姐種字正腔圓講對白法,仲有個樣大老成..
直頭係趕客啦

原文章由 上校車 於 08-4-23 14:39 發表

版主

我一集集download黎睇,每集cut晒廣告都仲有1個鐘零十幾分咁上下。上次睇美味又係咁,有d得十幾集,有d廿幾三十集,唔知點解有兩個版本
原文章由 cheapbombom 於 08-4-28 09:28 發表
尋日見到<在這裡發現愛>出左DVD (一碟裝), 賣HK$10, 我知道一定唔齊, 只不過HK$10一次過睇晒12集起碼唔洗上網逐集追...

奇怪係, 個Sales一口咬定係齊晒既, 由得佢啦, 我自己心水清就得啦....點知, 回家後打開來看, 有39集咁多, 尋晚睇左第一集, 畫面超清啊, 直頭好似高清廣播咁, 真係意外既驚喜! 而且一集足50分鐘....

想問, 電視版一集播幾耐? 點解我手上既DVD, 會有39集既呢?

伯爵府

小草,

我尋晚睇左1集咋, 今日上土豆對下, DVD既一集=土豆既1A+1B, 當然佢cut既地方唔exactly一樣, 不過都接住下去既, 照咁睇, 我手頭上既DVD, 真係有可能已經齊晒...我會ni幾日煲晒佢, 到時咪一清二楚囉!

bng0304,

如果你唔趕住睇, 我可以睇完pass比你, 你可以連HK$10都慳番, 我星期日會上YMCA游水...到時應該睇完lu..

原文章由 小草 於 08-4-28 12:26 發表
我一集集download黎睇,每集cut晒廣告都仲有1個鐘零十幾分咁上下。上次睇美味又係咁,有d得十幾集,有d廿幾三十集,唔知點解有兩個版本

子爵府

請問荃灣邊度呀? $10睇晒成套片?

原文章由 cheapbombom 於 08-4-28 09:54 發表
bng0304,

我都唔明啊, 即使2集當1集, 都仲有18集半喎, 唔係總共得16集既咩?

我係昨天經過荃灣一間新的地鋪買的, 我相信你屋企附近個檔都會有啦...天橋底個間呢? 佢地來貨都係一樣!

如果你真係搵唔到, 我可以幫你 ...

伯爵府

頭先返家途中經過平時去開個檔(小巴站旁), 見到盒裝DVD出齊晒啦, 唔怪得之我手頭上既一碟裝都齊晒啦...咁佢無騙我啦, 真係齊晒!

HK$10一碟既地方????PM你啦!

原文章由 bkmummy 於 08-4-29 08:42 發表
請問荃灣邊度呀? $10睇晒成套片?

伯爵府

我睇左3集, 暫時覺得一般咋, 同<戰神>, 甚至<命中注定我愛你>, 仲係差好多條街!

個女主角嘛...演技其差..不過好面善, 肯定睇過佢演戲, 都係二打六, 不過想唔起邊套...係女主角身邊di friend咁啦..

希望打後會吸引少少...

原文章由 cheapbombom 於 08-4-29 13:42 發表
頭先返家途中經過平時去開個檔(小巴站旁), 見到盒裝DVD出齊晒啦, 唔怪得之我手頭上既一碟裝都齊晒啦...咁佢無騙我啦, 真係齊晒!

...

子爵府

女主角係換換愛中楊丞琳身邊的好朋友,當時她做女2/3
今次呢套劇係她第2套戲,因此我無期望她的演技....
因為柴姐睇中她,搵她做大s接班人
不過呢套劇有別於一般的台劇橋段,而且係本地創作的
本地創作劇同時亦比較難令觀眾投入,因為少咗一般戲劇的同通點,所以唔係人人接受
我自己就過咗頭3集開始覺得好睇啦
原文章由 cheapbombom 於 08-4-29 13:44 發表
我睇左3集, 暫時覺得一般咋, 同, 甚至, 仲係差好多條街!

個女主角嘛...演技其差..不過好面善, 肯定睇過佢演戲, 都係二打六, 不過想唔起邊套...係女主角身邊di friend咁啦..

希望打後會吸引少少...

...

伯爵府

edentiffany,

BINGO! 比你提一提, 我想起了, 佢就係同楊丞琳一齊賣兌換卷既死黨, 成日苦口苦面/為朋友好激動...印象都幾深刻!

原文章由 edentiffany 於 08-4-29 14:20 發表
女主角係換換愛中楊丞琳身邊的好朋友,當時她做女2/3
今次呢套劇係她第2套戲,因此我無期望她的演技....
因為柴姐睇中她,搵她做大s接班人
不過呢套劇有別於一般的台劇橋段,而且係本地創作的
本 ...

大宅

可以pm hk$10一碟在哪裏買嗎? 等我今晚放工去睇下. thanks

原文章由 cheapbombom 於 08-4-29 13:42 發表

...

子爵府

thank you cheapbombom!!

好心急呀! 快d pm我啦!!

...

伯爵府

尋晚睇到孝天出場啦, 嘩, 肥到佢吖...
越睇幾個男角, 越覺得佢地樣子變得每況愈下...
仔仔瘦到成個病人咁, 無陰公, 王傳一個樣好唔自然, 可能整個下, 考天.....我係佢努力減肥才再現螢光幕!

個位女II (演記者個位呢), 又係好面善, 不過又忘了邊齣見過佢...一樣都係演花瓶!

總之, 孝天ling15磅肉出黎, 同仔仔搓勻就"ichiban"...

原文章由 bkmummy 於 08-4-29 18:01 發表
thank you cheapbombom!!

好心急呀! 快d pm我啦!!

侯爵府

哩套仔仔已經叫好咗架喇,之前美味仲難頂,
朱孝天確係肥咗d,不過後期著返西裝會好d,
另個女記者叫關穎,香港人比較熟悉係佢拍電影
"向左走,向右走"送外賣果個女仔

原文章由 cheapbombom 於 08-4-30 09:53 發表
尋晚睇到孝天出場啦, 嘩, 肥到佢吖...
越睇幾個男角, 越覺得佢地樣子變得每況愈下...
仔仔瘦到成個病人咁, 無陰公, 王傳一個樣好唔自然, 可能整個下, 考天.....我係佢努力減肥才再現螢光幕!

個位女II (演記者個位呢 ...

首頁

尾頁

跳至