懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 7週時聽到心跳係150下,9週就180下。問醫生會唔會過快,佢又話唔覺。但我覺得佢答得好求其,仲講笑話「又唔係我心跳」
但我有d擔心,有無人都係咁?

別墅

回覆:BB心跳180下,太快?

因為如果你緊張佢會心跳快仔
你放鬆佢又會慢番
你放鬆d

複式洋房

回覆 大包大人 的帖子

其實我照閃閃時無緊張,所以有小小擔心。但醫生話無野。今日唔知點解可能睇得post多,所以越睇個人又越擔心。希望bb健健康康。

別墅

唔好擔心呀
因為我上次bb郁小左
醫生要我即刻去法國監心跳同留意胎動
初時bb跳到160+
姑娘話你好緊張呀,放鬆d,你緊張佢又會緊張
結果我放鬆佢又真係慢番
所以我成日要自己relax

別墅

同埋醫生話冇事應該安心
好好養胎
Bb一定健健康康

複式洋房

回覆 大包大人 的帖子

多謝你,可能係我自己不自覺擔心左都唔知。我會努力放鬆,希望大家個b都健健康康。

男爵府

引用:BB 7週時聽到心跳係150下,9週就180下。問

原帖由 bk-bb 於 14-10-26 發表
BB 7週時聽到心跳係150下,9週就180下。問醫生會唔會過快,佢又話唔覺。但我覺得佢答得好求其,仲講笑話「 ...
正常的!我9wk 心跳183下
睇完張圖你就會明白晒

複式洋房

回覆 fighting13 的帖子

嘩,我都係第一次睇到呢張圖,之前睇開都係話120-160正常。不過咁都安心d,因為昨日睇到阿b心跳182下。
估唔到有左bb原來真係會不自覺好著緊

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

引用:回覆 fighting13 的帖子嘩,我都係第一次睇

回覆 fighting13 的帖子

嘩,我都係第一次睇到呢張圖,之前睇開都係話120-160正常。不過咁都安心d,因為昨 ...
因為之後平均心跳都係120-160下
係8wk同9wk心跳會特別快d,所以我估d人唔會特別講掛
有bb係會好緊張架!我都係緊張大師

公爵府

引用:BB 7週時聽到心跳係150下,9週就180下。問

BB 7週時聽到心跳係150下,9週就180下。問醫生會唔會過快,佢又話唔覺。但我覺得佢答得好求其,仲講笑話「 ...
180確實係快佐少少…不過都唔使擔心,只要醫生綜合檢查沒問題就OK

複式洋房

真係好多謝大家。因為我係新手真係咩都唔識。
bb心跳快我又擔心,見到第二個post話無心跳我又好驚。
但依家大家咁講,我真係安心好多。因為醫生只係話無事,但無解釋過任何野,所以我真係好唔明。但醫生手勢係幾好,部ultrasound又ok,但都諗緊洗唔洗睇多個,搵個細心d,可以解答下我d問題

複式洋房

180是正常的

首頁

尾頁

跳至