嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

你地幾時同BB轉2號奶粉..

如題

別墅

Re: 你地幾時同BB轉2號奶粉..

我都想知, 而家我囝囝已經6個月大了, 但係我又知有人成9-10個月先轉2巳號奶粉, 另外我想知各位媽媽會轉同一款奶粉, 定係會轉其他的, 及轉奶粉的方法

大宅

I changed the #2 milk at 7 months but failed because Ah B poo poo very 希 with 泡泡. Then I changed back to #1 again. When Ah B 11 months, I tried to changed #2 upto now. (Ah B is now 12.5 months)

p.s. He eat A+

大宅

好媽媽勳章

我BB係9個幾月先致開始轉2號奶粉,係轉番同一個牌子,依家10個幾月已經完全食2號lar...

雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

洋房

我個B都係食A+, 我都係諗9-10個月先轉2號

男爵府

I changed to no.2 since my no.1 milk stock finished.
(8 months)

大宅

我BB都係食A+, 佢依家9個月, 我剛開始同佢轉食 2A+.

民房

我個女依家食雪印, 我聽醫生講可以食到 8-10個月先轉2號
因營養高d
我係 Belva 係香港嘉肋撒醫院出生, 出生時得5磅10安士

大宅

囡囡在10個月轉2+

洋房

我阿B依家食梗安嬰兒A+(即1號),我問過美贊臣姑娘,佢話如果阿B大便冇問題、冇肚瀉,就可以
** Ryan 仔寫真 ** 我係Ryan仔,2003年12月12日o係九龍法國醫院出世o架!!! [img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;28/st/20031212/n/Baby+Ryan/dt/13/k/03f1/age.png[/img]

大宅

My baby changed No.2 from 9 months.

侯爵府

聽人講初轉時要no.1 & no.2間住食喎! 吾係bb會吾肯喎!

子爵府

好媽媽勳章

9個月轉2號,18個月轉3號
轉奶時要逐餐轉,等佢慢慢適應,都轉左唔少日子架

大宅

我個女依家9月大, 剛剛轉咗食 2 號(安嬰寶). 我都係朋友教轉奶粉. 女女餐單每日三餐奶及二餐粥.
1) 第一次轉食2號時, 盡量安排中午飲, 連續數天同樣時間飲等BB 慢慢適應新奶粉. 如早及晚上無禁好. 因為早上起身腸開始蠕動比較敏感, 如晚上飲BB唔適應肚瀉比較麻煩. 如數天 BB 沒出現任何問題, 可以轉多一餐. 我安排晚上轉多一餐, 連續數天. 最後到早上, 同樣轉法. 轉奶需要時間慢慢轉. 我自己會用紙寫底幾時開始轉, 因有時太多嘢做唔記得或記錯.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我個仔6個月轉2號,依家

大宅

My daugher is also taking A+, she will become 1 years old next week but I still let her drink No.1. I think I will let her change to No.2 after taking the 1 year old injection.

首頁

尾頁

跳至