親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想最後果日去埋OUTLET,在機場還車

伯爵府

引用:我想最後果日去埋OUTLET,在機場還車

原帖由 baby201077 於 14-10-29 發表
我想最後果日去埋OUTLET,在機場還車
樂天網站、 toyota rent a car

大宅

回覆:12月去福岡>別府, 請問去邊度租車

我最後揀咗toyota

del by bk

伯爵府

回覆:12月去福岡>別府, 請問去邊度租車

今次在樂天訂,不是toyota, 1000cc的,5天約21000yen仲包全保,好抵。

大宅

Thanks all

大宅

hennyyoyo 發表於 14-10-29 21:56
今次在樂天訂,不是toyota, 1000cc的,5天約21000yen仲包全保,好抵。
真係好抵喎

大宅

hennyyoyo 發表於 14-10-29 21:56
請問"免責賠償制度"係咪也包括保險呢?

伯爵府

引用:Quote:hennyyoyo 發表於 14-10-29 21:56 今

原帖由 baby201077 於 14-10-30 發表
以我所知已是駕車的保險(不是百份百肯定),已包第三者賠償,而在檢索時可隨意剔“免責賠償料金”,此費用五天一般約5000~7000円,所以今次包了此項才約20600yen,我覺得抵。而我check番依家租車同等條件,要23500yen左右。

伯爵府

引用:Quote:hennyyoyo 發表於 14-10-29 21:56 今

原帖由 baby201077 於 14-10-30 發表
以我所知已是駕車的保險(不是百份百肯定),已包第三者賠償,而在檢索時可隨意剔“免責賠償料金”,此費用五天一般約5000~7000円,所以今次包了此項才約20600yen,我覺得抵。而我check番依家租車同等條件,要23500yen左右。

水晶宮

引用:今次在樂天訂,不是toyota, 1000cc的,5天

原帖由 hennyyoyo 於 14-10-29 發表
我12月中去,請問樂天卜車有無早鳥優惠?同埋自駕怕唔怕落雪揸唔慣?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 hennyyoyo 於 14-10-29 發表

原帖由 ricecooking 於 14-10-30 發表
我12月中去,請問樂天卜車有無早鳥優惠?同埋自駕怕唔怕落雪揸唔慣?
我11月中去,在8月尾book, 無留意是否early bird不過多數話28日前book有優惠。之前本來想在tocoo book, 突然諗起樂天,比較下,平咗幾千yen! Toyota一定比較好,但貴好多,因為今次唔帶阿女去,所以揾間平,慳啲洗費。至於12月中,未必有雪(我估),我亦無雪地駕駛經驗,你可參北海道jm啲post,曾經有提到。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 ricecooking 於 14-10-30 發

原帖由 hennyyoyo 於 14-10-30 發表
我11月中去,在8月尾book, 無留意是否early bird不過多數話28日前book有優惠。之前本來想在tocoo ...
Many thx

男爵府

回覆:12月去福岡>別府, 請問去邊度租車?

我們29 Dec - 06 Jan 去福岡、大分⋯
都考慮緊自駕遊不過又擔心會否落雪

大宅

manman1126 發表於 14-10-31 08:45
我們29 Dec - 06 Jan 去福岡、大分⋯
都考慮緊自駕遊不過又擔心會否落雪

...
我聖誕去福岡,大分, 我都擔心唔知落唔落雪

男爵府

引用:Quote:manman1126+發表於+14-10-31+08:45+

原帖由 baby201077 於 14-11-04 發表
我聖誕去福岡,大分, 我都擔心唔知落唔落雪
我都係聖誕去,又係自駕,最驚阿蘇同九重地段有雪lor

男爵府

i will go there on Mar 2015
thanks for share the information!

大宅

滑蛋河 發表於 14-11-13 18:29
我都係聖誕去,又係自駕,最驚阿蘇同九重地段有雪lor
其實九重森林滑雪場個網頁都有每日附近道路的相, 剛剛見到條路無雪, 但唔知有無結冰, 路旁邊有少少雪

男爵府

引用:Quote:滑蛋河+發表於+14-11-13+18:29+我都

原帖由 dorisfan 於 14-12-30 發表
其實九重森林滑雪場個網頁都有每日附近道路的相, 剛剛見到條路無雪, 但唔知有無結冰, 路旁邊有少少雪
...
我去完返來啦,條路無雪不過路邊鋪滿雪,有車撞埋山邊。我地有雪地揸車經驗所以都OK,而且我地超好彩無租雪胎但比到我地架車竟然came with雪胎,連租車公司位職員都話我地超lucky因為佢地唔多依d雪胎車。

男爵府

引用:Quote:原帖由 dorisfan 於 14-12-30 發表其

原帖由 滑蛋河 於 14-12-31 發表
我去完返來啦,條路無雪不過路邊鋪滿雪,有車撞埋山邊。我地有雪地揸車經驗所以都OK,而且我地超 ...

男爵府

引用:Quote:原帖由 ricecooking 於 14-10-30 發

原帖由 hennyyoyo 於 14-10-30 發表
我11月中去,在8月尾book, 無留意是否early bird不過多數話28日前book有優惠。之前本來想在tocoo ...
Tocoo 是否沒有toyota 車book ga ?

首頁

尾頁

跳至