親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想11月尾自己一個去台北
是但咁search吓package 約$2700 4日3night

請問這價錢合理嗎?
想找一車近車站的酒店
第一之自己一個去旅行,第一次自己找資料

男爵府

畀面勳章

通常呢D package既價錢係要2人同行,你要小心啲睇清楚

子爵府

引用:通常呢D package既價錢係要2人同行,你要小

原帖由 kitkit0122 於 14-10-29 發表
通常呢D package既價錢係要2人同行,你要小心啲睇清楚
係呀,多謝提醒
有些更是2人才能search到

thx

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:147741 的帖子

貴左少少,你可以試下自己訂機票,CI有平飛我諗呢個日子連稅1200左右!三晚酒店唔係紅日我諗唔使1500蚊!我12月23出發5日4夜都係3064一個人!

眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

子爵府

janet 發表於 14-10-29 14:07
貴左少少,你可以試下自己訂機票,CI有平飛我諗呢個日子連稅1200左右!三晚酒店唔係紅日我諗唔使1500蚊!我 ...
請問你是自己一個或2人同行?
一個人
酒店我找了幾天,如果好少少的"酒店"真是要$500
只找到一間要共用洗手間,便可3晚約$1000

再問一啲PACKAGE
好少少(3-4星)的酒店一定過$3000

雖然今次的旅行是近郊遊,但多地點也是淡水 那面
但都想搵方台北車站的酒店,不想把叱拖到咁遠

我預$3000以下
所以我仲未買任何嘢

男爵府

酒店500已經係普通
而家西門,台北車站果堆好多都7xx

一人佔一房,所以開支應該最大呢筆
機票而家好多間都做緊推廣大約連稅12xx

所以你知道計得到條數

大宅

要平...可找一些青年旅館...

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:147741 的帖子

我係兩個人去,不過我係分開book的!我住東龍,550一晚!如果唔係旺季,我估會仲平D! 機票我一早訂,但都要19xx連稅, 不過D時間就早去晚返!

眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

子爵府

回覆:1個人去台北,package $2700 ok嗎?

我現在預訂了一間叫colourmax
單人room要share洗手間,在西門丁,好近捷運
3晚$1000
我是11月尾去

子爵府

我是在trivago找的

男爵府

回覆 147741 的帖子

西門町有間宏洲旅社同紅菱閣都係比較平的,也安全,方便,你想平平地可以住,宏洲易book些,紅菱閣要早book些。宏洲好似台幣1000元樓下一晚,去玩超方便。

子爵府

回覆:Bicanna 的帖子

我要住3晚,紅菱sat果晚full 咗
宏洲我已sent email等佢reply,地點真係好好

這問你仲有無好介紹
我驚宏洲會無room呀

這些旅店在priceline果啲無,我唔識搵

thanks

子爵府

引用:回覆 147741 的帖子西門町有間宏洲旅社同紅

原帖由 Bicanna 於 14-11-03 發表

西門町有間宏洲旅社同紅菱閣都係比較平的,也安全,方便,你想平平地可以住,宏洲易bo ...
我要住3晚,紅菱sat果晚full 咗
宏洲我已sent email等佢reply,地點真係好好

這問你仲有無好介紹
我驚宏洲會無room呀

這些旅店在priceline果啲無,我唔識搵

thanks

子爵府

引用:回覆 147741 的帖子西門町有間宏洲旅社同紅

原帖由 Bicanna 於 14-11-03 發表

西門町有間宏洲旅社同紅菱閣都係比較平的,也安全,方便,你想平平地可以住,宏洲易bo ...
宏洲答咗我有房呀!有nt800和1000
請問那種房會較好?
我有點怕nt800會是時鐘果種

多謝你嘅介紹,我嘅旅程又可以平啲
又有洗手間,同捷運又ok近

男爵府

吾洗驚,宏洲反而吾似時鐘,係似家庭式,鎖匙可以留櫃檯。我住過好多次了,一個人住都試過。講真你瞓醒就出去,最緊要乾淨就ok~ 價錢吾同係房size,張祂都大,同相片一樣。不過你可以自己帶毛巾,拖鞋。

男爵府

台灣旅社都有好多冇透agent的,我下星期去花蓮都係直接去訂海邊的民宿~
放心,安全,同乾淨就ok, 不過我習慣出街就鎖喼,貴重野跟身。

大宅

樓上係咪即係去到至訂房?我上次暑假去墾丁都係咁,去到先至訂房,一揾就有

子爵府

我已經在fb向 宏洲 訂了nt800 的room
機票訂了eva $1475,
之後其他航空公司有promotion,
我的機票好似貴了幾百,只好同自己說有hello kitty機補償

Bicanna    發表於 14-11-6 22:14

首頁

尾頁

跳至