跳至

首頁

尾頁

洋房

各位好, 我預產期係08年11月, 請各位多多指教!

希望各位媽媽順順利利生個肥肥白白o既bb!

禁止訪問

別墅

hihi, 11月既mama, 大家好.
我預產期11/4, 第2胎.
好似成日都想嘔, 又易攰, 大家一齊努力生個肥肥白白既bb啦
做父母不容易~我們努力吧!![/color]

大宅

大家好~
我昨日睇左家庭醫生,預產期係11月16日呀,我個家庭醫生介紹左養和既婦產科醫生比我,我今日打去問佢叫我唔使太早去check,但我覺得怪怪地,係咪真係咁遲先做產檢咖??

大宅

大家好~我唸我都應該係11月mama呀,因為我用棒驗到中左,但我仲未去醫生到check,因為話太早會check唔到,係咪真架?好驚呀~第一次,咩都唔識

民房

hello, 咁多位好呀! 努力加油呀, 一齊開開心心迎接我地d鼠BB!

原文章由 BBys 於 08-3-11 11:09 發表
各位好, 我預產期係08年11月, 請各位多多指教!

希望各位媽媽順順利利生個肥肥白白o既bb!

別墅

係呀~~~ 太早去 check 都睇唔到D乜。醫生都係叫我6 weeks 後先去照照

我諗除非你好唔舒服,如果唔係都係耐心小小啦~~~

大宅

原文章由 蜜蜜斟 於 08-3-11 12:45 發表
大家好~我唸我都應該係11月mama呀,因為我用棒驗到中左,但我仲未去醫生到check,因為話太早會check唔到,係咪真架?好驚呀~第一次,咩都唔識

我都係自已check,check完去家庭醫生到叫佢介紹產科醫生比我,不過,佢都無叫我再驗孕佢話曼仔好準唔使再驗喎,我都係第一次好多問號呀~ 好彩家姐岩岩生完無耐,有個人可以問下!!
你唔使太擔心既,呢到d姊妹好樂意解答大家既問題咖,大家可以分享下嘛

別墅

大家好呀, 我都應該係11月架...第一胎咩都唔識, 希望喺度可以大家交流多啲... ...你地有無咩唔舒服呀?? 我間唔中有啲肚谷, 但唔太勁...食完飯就多數會反胃但又無嘔...你地呢

民房

好似大槪要6-8個week先見到bb心跳, 所以叫你唔洗咁早去都唔奇嘅....同埋聽講如果一d出名嘅醫生都要排得耐d....政府仲差, 我e家排到5/8先第一次檢查咋....

原文章由 momo814 於 08-3-11 12:30 發表
大家好~
我昨日睇左家庭醫生,預產期係11月16日呀,我個家庭醫生介紹左養和既婦產科醫生比我,我今日打去問佢叫我唔使太早去check,但我覺得怪怪地,係咪真係咁遲先做產檢咖?? ...

民房

大家好!!
我都係11月架...第一胎咩都唔識..宜家覺得好辛苦..成日肚餓但又食唔落..今早仲嘔添..

大宅

各位好啊...我都係11月mama
因為作小產, 依家在家安胎,老來第一胎,好緊張啊.....
大家要互相支持...
胃口我ok,係容易眼瞓,夜晚又易醒
開始用中藥安胎...你地有冇人都用緊中藥安胎?

民房

孕婦飲食禁忌

fyi;

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006021400055

洋房

我未呀, 我怕係炸糊! 尼個星期尾驗多一次!
應該24/3見下醫生先!
原文章由 momo8888 於 08-3-11 12:05 發表
大家咁話。BBYS你開始做產檢未呀?

洋房

係呀, 要照到有野睇, 都要6wk左右啦!
原文章由 蜜蜜斟 於 08-3-11 12:45 發表

洋房

我係第二胎, 不過都好緊張呀 , 因為都唔係好記得!
我地一齊分享下啦! 衣家朝早食完野後作嘔, 想食野但又唔知食乜好!

原文章由 momo814 於 08-3-11 12:59 發表

我都係自已check,check完去家庭醫生到叫佢介紹產科醫生比我,不過,佢都無叫我再驗孕佢話曼仔好準唔使再驗喎,我都係第一次好多問號呀~ 好彩家姐岩岩生完無耐,有個人可以問下!!
你唔使太擔心既,呢到d姊妹好樂意解答 ...

洋房

唔該晒! thx
原文章由 sweetchoibb 於 08-3-11 14:08 發表
fyi;

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006021400055

大宅

hi, 我都係11月4日都係第二胎呀!

原文章由 Dolla 於 08-3-11 12:19 發表
hihi, 11月既mama, 大家好.
我預產期11/4, 第2胎.
好似成日都想嘔, 又易攰, 大家一齊努力生個肥肥白白既bb啦

複式洋房

鼠bb, 你排到8/5 都ok 啦, 我排到9/5 哩!!
不過我私家check 就4 月頭囉!

原文章由 鼠BB 於 08-3-11 13:54 發表
好似大槪要6-8個week先見到bb心跳, 所以叫你唔洗咁早去都唔奇嘅....同埋聽講如果一d出名嘅醫生都要排得耐d....政府仲差, 我e家排到5/8先第一次檢查咋....

...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至